Σάββατο, 23 Σεπτέμβριος 2017 14:06

Στο... Πι και Φι: Με τα βαριά χαρτιά

Γράφτηκε από τον

Καλημέρα σας. Ικανή για μεγάλα πράγματα δείχνει φέτος η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Πρέμιερ Λιγκ.

Η ομάδα του Μουρίνιο μετρά στο ξεκίνημα 4 νίκες και 1 ισοπαλία και συγκατοικεί με την επίσης αήττητη Σίτι στην κορυφή. Για να μείνει όμως εκεί, θα πρέπει να περάσει νικηφόρα από την έδρα της Σαουθάμπτον. Οι γηπεδούχοι πραγματοποιούν συνεχώς μέτριες εμφανίσεις και σήμερα με έναν τόσο ποιοτικό αντίπαλο, δύσκολα θα αντέξουν. Την ίδια ώρα η Τσέλσι έχει επικίνδυνη εκτός έδρας αποστολή με τη Στόουκ, η οποία έκοψε βαθμούς από Αρσεναλ (1-0) και Γιουνάιτεντ (2-2) και δεν θα έπρεπε να προσφέρεται τόσο μεγάλο αουτσάιντερ (4.75)). Αποφεύγουμε το σημείο και πάμε με το αμφίσκορο, με δεδομένο ότι η Στόουκ βρίσκει δίχτυα, αλλά σπάνια κρατά το μηδέν.

Στο Καμπιονάτο η Μίλαν αγωνίζεται εκτός έδρας με αντίπαλο την Σαμπντόρια, η οποία δεν είναι αμελητέα ποσότητα, αλλά το ματς εξαρτάται καθαρά από την απόδοση των φιλοξενούμενων. Η ενισχυμένη Μίλαν βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής (3 βαθμοί) από την κορυφή και τα τελευταία χρόνια έχει βρει τον τρόπο να φεύγει με ψηλά το κεφάλι από τη Γένοβα.

Στη Σούπερ Λίγκα ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό, που δεν έχει ακόμα νίκη στο πρωτάθλημα, ενώ οι “πράσινοι’ ζουν και με την αγωνία της επόμενης μέρας διοικητικά. Αγωνιστικά πάντως το συγκρότημα του Μαρίνου Ουζουνίδη δείχνει σημάδια ζωής (νίκες με Απόλλωνα και Λάρισα σε πρωτάθλημα και κύπελλο) και πιστεύω ότι θα εμφανιστεί συγκεντρωμένο, ώστε να συνεχίσει τη νικηφόρα πορεία.

Στην Ισπανία η Λας Πάλμας απέδειξε και με την Μπιλμπάο (1-0) ότι στην έδρα της είναι δυνατή και κόντρα στη Λεγανές έχει τον πρώτο λόγο, αν σκεφτούμε κιόλας ότι πέρυσι έκανε τα... στραβά μάτια για να πάρει η Λεγανές τη νίκη (στο γήπεδό της) που χρειαζόταν ώστε να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Από την Ισπανία κρατάμε και το όβερ στην αναμέτρηση ανάμεσα στη Σοσιεδάδ και τη Βαλένθια. Δύο ομάδες που έχουν ξεκινήσει θετικά το πρωτάθλημα και προσφέρουν γκολ και θέαμα στα παιχνίδια τους.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

656. Σαουθάμπτον – Μάντσεστερ Γ. 2 1.65

658. Στόουκ – Τσέλσι G.G. 1.78

740. Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός 2 1.80

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

808. Σαμπντόρια – Μίλαν 2 1.85

904. Λας Πάλμας – Λεγανές 1 1.95

916. Σοσιεδάδ – Βαλένθια όβερ 1.65