Σάββατο, 07 Οκτώβριος 2017 12:16

Στο... Πι και Φι: Παιχνίδι με τα προκριματικά

Γράφτηκε από τον
Στο... Πι και Φι: Παιχνίδι με τα προκριματικά

Καλημέρα σας. Στην τελική ευθεία έχει εισέλθει η μάχη για μια θέση στο Μουντιάλ της Ρωσίας και όλα θα κριθούν στις δύο τελευταίες στροφές των προκριματικών.

Η Ελλάδα, ωστόσο, δεν κρατά την τύχη στα χέρια της, καθώς θέλει το απόλυτο με Κύπρο, Γιβραλτάρ και “γκέλα” της Βοσνίας είτε με Βέλγιο, είτε με Εσθονία, για να πάρει τη 2η θέση που υπό προϋποθέσεις οδηγεί στα μπαράζ.

Η Ελλάδα θα μπει απόψε στον αγωνιστικό χώρο του “ΓΣΠ” στη Λευκωσία, γνωρίζοντας το αποτέλεσμα της Βοσνίας και το ματς δεν προσφέρεται για στοιχηματισμό, με δεδομένο μάλιστα ότι το διπλό είναι πολύ χαμηλά (1.40).

Αντίθετα στον 6ο όμιλο, η Σκωτία μετά τη νίκη επί της Σλοβακίας, ανέβηκε στη 2η θέση και αν φύγει νικήτρια από τη Σλοβενία, θα τερματίσει εκεί. Διαφορετικά η 2η θέση θα πάει – εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- στη Σλοβακία, που έχει μεν 2 βαθμούς λιγότερους, αλλά παίζει εντός με την ουραγό και αδύναμη Μάλτα.

Στον 3ο όμιλο οι δύο πρώτες θέσεις έχουν “κλειδώσει” και όλα τα ματς είναι αδιάφορα στην τελευταία αγωνιστική. Ως εκ τούτου Νορβηγία και Β. Ιρλανδία θα αγωνιστούν χωρίς σκοπιμότητες. Οι γηπεδούχοι θέλουν να ικανοποιήσουν τον κόσμο τους και οι φιλοξενούμενοι να πάνε με καλή ψυχολογία στα μπαράζ.

Ματς που υπόσχεται γκολ είναι και αυτό της Λευκορωσίας με την Ολλανδία, με τη διαφορά ότι οι “οράνιε” θέλουν τη νίκη ώστε να πάνε σε τελικό για τη 2η θέση με τη Σουηδία στην τελευταία αγωνιστική.

Επιπλέον χρειάζονται και γκολ προκειμένου να έχουν το πάνω χέρι σε περίπτωση ισοβαθμίας και η Λευκορωσία είναι η πιο αδύναμη ομάδα του 1ου ομίλου.

Στη ζώνη της Αφρικής, Τυνησία και Κονγκό είναι οι ομάδες που διεκδικούν την πρωτιά στον 1ο όμιλο, με την Τυνησία να έχει προβάδισμα 3 βαθμών και να παίζει στο φινάλε με Γουινέα και Λιβύη.

Το Κονγκό παίζει σήμερα με τη Λιβύη και στο φινάλε με τη Γουινέα. Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι το ματς με τη Λιβύη θα γίνει στην Τυνησία και η Λιβύη δεν θέλει να κάνει “δώρο” στην.. εχθρό της, μιας και είναι γνωστή η κόντρα της με την Τυνησία. Το πιο πιθανό λοιπόν είναι να εμφανιστεί αδιάφορη σήμερα και να τα δώσει όλα την επόμενη αγωνιστική, ώστε να στερήσει από την Τυνησία το εισιτήριο για το Μουντιάλ. Γι’ αυτό και η Τυνησία δεν θέλει να σκέφτεται καν ότι μπορεί να χάσει βαθμούς απόψε με τη Γουινέα, η οποία προσμένει απλά το τέλος των προκριματικών. Εύκολα ή δύσκολα θα επιβεβαιωθεί το διπλό και στις δύο σημερινές αναμετρήσεις.

Κλείνουμε με Β’ Ισπανίας, όπου η Γρανάδα υποδέχεται τη Λούγο, η οποία έχει κάνει εντυπωσιακό ξεκίνημα, αλλά οι γηπεδούχοι δείχνουν οι ξύπνησαν. Μετρούν 2 σερί νίκες και θέλουν να χτίσουν σερί προκειμένου να βρεθεί στις θέσεις της ανόδου.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

797. Λιβύη – Κονγκό 2 1.85

806. Γουινέα – Τυνησία 2 1.81

833. Λευκορωσία – Ολλανδία όβερ 1.60

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

914. Σλοβενία – Σκωτία 2 2.60

922. Γρανάδα – Λούγο 1 1.90

930. Νορβηγία – Β. Ιρλανδία όβερ 2.00