Σάββατο, 21 Οκτώβριος 2017 14:36

Στο... Πι και Φι: Διάθεση για ρίσκο

Γράφτηκε από τον

Καλημέρα σας. Γεμάτο επιλογές το κουπόνι του Σαββατοκύριακου, μιας και υπάρχουν πάνω από 500 παιχνίδια.

Στα γνωστά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα βέβαια, τα φαβορί πληρώνουν ψίχουλα και με δεδομένο ότι δεν πρόκειται να περάσουν όλα, καλό είναι να ρισκάρουμε σε μεγάλες αποδόσεις, παρά να ποντάρουμε σημεία του 1.30 ή του 1.40.

Για παράδειγμα ο άσος της Νάπολι στο ντέρμπι με την Ιντερ πληρώνει μόλις 1.45. Σύμφωνοι οι γηπεδούχοι είναι πρωτοπόροι και έχουν το απόλυτο στο Καμπιονάτο, αλλά η Ιντερ είναι φέτος ικανή για μεγάλα πράγματα.

Ενδεικτικό ότι είναι δεύτερη, αήττητη και με απολογισμό 7 νίκες και 1 ισοπαλία. Αν μια ομάδα μπορεί αυτή την εποχή να σπάσει το απόλυτο της Νάπολι, αυτή είναι η ομάδα του Σπαλέτι. Στο 2.35 η διπλή ευκαιρία.

Στο έτερο ντέρμπι αυτής της αγωνιστικής στην Ιταλία, το Τορίνο – Ρόμα, θα κοντράρουμε και εδώ το φαβορί. Η Τορίνο έχει μεν αμυντικά κενά, αλλά σκοράρει εξίσου εύκολα και τα τελευταία χρόνια δεν χάνει στο γήπεδό της από τη Ρόμα, που επίσης έχει θέματα και σημαντικές απουσίες στα μετόπισθεν.

Στην Ισπανία, η Μπέτις δεν ξέρει τι σημαίνει άμυνα, αλλά στην επίθεση είναι “φωτιά” και δικαιολογημένα έχει τον πρώτο λόγο απέναντι στην Αλαβές. Προσμένω όμως από τους φιλοξενούμενους να βρουν δίχτυα και να επιβεβαιώσουν το αουτσάιντερ αμφίσκορο.

Από το ίδιο πρωτάθλημα κρατάμε και το διπλό στης Ατλέτικο στην έδρα της Θέλτα. Οι φιλοξενούμενοι έχουν σύμμαχο και την παράδοση (4 διπλά τα τελευταία πέντε χρόνια), αλλά και μεγάλη ανάγκη για νίκη, μετά από δύο ισοπαλίες, ώστε να μην χάσουν την επαφή με την κορυφή.

Στη Γαλλία Ρεν και Λιλ δεν έχουν κάνει καλό ξεκίνημα, αλλά στους γηπεδούχους το κλίμα είναι βαρύ, με τον κόσμο να ζητά την απομάκρυνση του προπονητή, ενώ υπάρχουν σενάρια και για αλλαγή διοίκησης. Κάτι που μπορεί να εκμεταλλευτεί η Λιλ του Μπιέλσα και να πάρει μια νίκη ψυχολογίας. Στο 3.25 αξίζει το ρίσκο στο διπλό με τα δεδομένα που υπάρχουν πριν από τη σέντρα.

Κλείνουμε με το μεγάλο ντέρμπι στην 8η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον πρωτοπόρο και αήττητο ΠΑΟΚ. Οι μπουκ δίνουν φαβορί τους “ερυθρόλευκους” λόγω έδρας, αλλά και της μεγάλης ανάγκης για νίκη (στο -4 από την κορυφή). Για τον ΠΑΟΚ αυτό το ματς θα δείξει πολλά για τη συνέχεια, καθώς με νίκη θα πάρει μεγάλη βαθμολογική και ψυχολογική ώθηση.

Ο ΠΑΟΚ έχει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, αλλά θα πιεστεί αρκετά αύριο. Επιθετικά όμως η παρουσία του Πρίγιοβιτς αποτελεί εγγύηση και δύσκολα θα μείνει στο μηδέν, με δεδομένα τα πολλά προβλήματα που παρουσιάζει η αμυντική γραμμή του Ολυμπιακού. Βλέπουμε γκολ και από τις δύο πλευρές.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

749. Μπέτις – Αλαβές G.G. 1.80

806. Ρεν – Λιλ 2 3.25

817. Νάπολι – Ιντερ Χ2 ΔΕ 2.35

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

896. Τορίνο – Ρόμα 1 3.45

917. Θέλτα – Ατλέτικο 2 1.75

 958. Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ G.G. 1.78