Σάββατο, 10 Φεβρουάριος 2018 12:56

Στο... Πι και Φι: “Τελικοί” για Σουόνσι και Απόλλωνα

Γράφτηκε από τον

Καλημέρα σας. Από την Ισπανία θα ξεκινήσουμε σήμερα και το ματς της Βιγιαρεάλ με την Αλαβές.

Οι γηπεδούχοι διεκδικούν την έξοδό στην Ευρώπη και οι φιλοξενούμενοι την παραμονή, αλλά η εικόνα τους το τελευταίο διάστημα κάνει επίφοβο τον άσο. Η Αλαβές είναι άλλη ομάδα από την μέρα που άλλαξε προπονητή και θα πουλήσει ακριβά το τομάρι της. Ενα γκολ μπορεί να το πετύχει (το έκανε και εκτός με την Μπαρτσελόνα) και να επιβεβαιώσει το αουτσάιντερ αμφίσκορο. Η Πριμέρα δίνει και... σημεία.

Η Σεβίλλη μετά την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου, ρίχνει το βάρος στο πρωτάθλημα (έχει χάσει έδαφος για την τετράδα) και στο γήπεδό της (6-3-1) έχει τον πρώτο λόγο απέναντι στη Χιρόνα.

Φαβορί υπάρχει και στο ζευγάρι Θέλτα – Εσπανιόλ. Η Θέλτα υπερέχει σε εμπειρία και ποιότητα, θέλει τη νίκη για να βγει η Ευρώπη και η 15η στη βαθμολογία Εσπανιόλ χάνει μεγάλο μέρος της δύναμή της εκτός (1 νίκη σε 10 αγώνες).

Στην Πρέμιερ Λιγκ, η Σουόνσι δίνει κρίσιμο ματς για την παραμονή με αντίπαλο την Μπέρνλι. Οι γηπεδούχοι ύστερα από την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία είναι σε ανοδική πορεία (νίκησαν Λίβερπουλ, Αρσεναλ) και μεσοβδόμαδα συνέτριψαν με 8-1 τη Νοτς Κάουντι στο κύπελλο. Από αποτέλεσμα ψυχολογίας (1-1 με τη Σίτι) προέρχεται βέβαια και η Μπέρνλι, αλλά είναι άνετη βαθμολογικά και προσμένω να μιλήσει το κίνητρο.

Στη Σούπερ Λίγκα, ο Απόλλωνας υποδέχεται τον Λεβαδειακό σ’ ένα ματς που μπορεί να χαρακτηριστεί τελικός για τους γηπεδούχους, που βρίσκονται μόλις ένα βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Αντίθετα ο Λεβαδειακός είναι στο +10 και μακριά από τη Λιβαδειά χάνεται (1 νίκη σε 10 αγώνες). Το μονόπλευρο κίνητρο μας οδηγεί στον άσο. Στη Μπουντεσλίγκα η Μπάγερν κάνει περίπατο (+18 από τη δεύτερη θέση) και η Σάλκε μπορεί να εκμεταλλευτεί τη χαλάρωση των πρωτοπόρων και να πετύχει ένα γκολ στο Μόναχο. Με τον άσο στο 1.20 και το όβερ στο 1.35, επιλέγουμε το g.g. στο 1.75.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

1943. Βιγιαρεάλ – Αλαβές G.G. 1.78

2026. Σουόνσι – Μπέρνλι 1 2.20

2072. Μπάγερν – Σάλκε G.G. 1.75

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

2121. Σεβίλλη – Χιρόνα 1 1.60

2134. Απόλλωνας – Λεβαδειακός 1 1.85

2196. Θέλτα – Εσπανιόλ 1 1.75