Σάββατο, 21 Απρίλιος 2018 14:06

Στο... Πι και Φι: Τελευταίο χαρτί για Στόουκ

Γράφτηκε από τον

Καλημέρα σας. Στο -5 από την 17η θέση που οδηγεί στην παραμονή στην Πρέμιερ Λιγκ βρίσκεται η Στόουκ και ενώ απομένουν 4 αγωνιστικές για το φινάλε.

Ως εκ τούτου το κυριακάτικο εντός έδρας ματς με την 7η της βαθμολογίας Μπέρνλι, είναι παιχνίδι χωρίς αύριο για τους γηπεδούχους. Οι φιλοξενούμενοι αποτελούν την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος, αλλά το κίνητρο είναι τεράστιο για τη Στόουκ.

Πρόκειται ουσιαστικά για το τελευταίο της χαρτί, μιας και την επόμενη αγωνιστική παίζει εκτός με τη Λίβερπουλ.

Στη Γερμανία, η Αίντραχτ με τη ψυχολογία στα ύψη από την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου υποδέχεται τη Χέρτα και θέλει το τρίποντο για να διατηρήσει τις όποιες ελπίδες για έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Εδρα, διαφορά δυναμικότητας και κίνητρο μας ωθούν στον άσο.

Πολύ κρίσιμο παιχνίδι όσον αφορά την είσοδο στην 4άδα (που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ) δίνει και η Λειψία με αντίπαλο τη φορμαρισμένη Χοφενχάιμ που σκαρφάλωσε στην 6η θέση. Η Λειψία, ωστόσο, υπερέχει σε ποιότητα και έστω και δύσκολα θα βρει τρόπο να σταματήσει το αήττητο (7 αγωνιστικές) της Χοφενχάιμ.

Στη Γαλλία, η Μαρσέιγ έχει τον πρώτο λόγο απέναντι στη Λιλ για τη νίκη που θα την κρατήσει κοντά στις θέσεις του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά οι φιλοξενούμενοι παίζουν για τη... ζωή τους και ένα γκολ μπορεί να το πετύχουν. Το αμφίσκορο πληρώνει καλύτερα από τον φαβορί άσο.

Το G.G. προκρίνεται και στο Λάτσιο – Σαμπντόρια με δεδομένο ότι οι γηπεδούχοι σκοράρουν και δέχονται εύκολα γκολ και οι δύο ομάδες χρειάζονται τους βαθμούς για διαφορετικούς λόγους. Η Λάτσιο για να μείνει στην τετράδα και η Σαμπντόρια για να βγει στην Ευρώπη.

Στη Σούπερ Λίγκα, το κίνητρο της Λαμίας, η οποία δεν έχει εξασφαλίσει την παραμονή έχει ως αποτέλεσμα να προσφέρεται η νίκη του Παναιτωλικού στο 2.65 απέναντι σε μια ομάδα που έχει δύο διπλά σε 13 αγώνες.

Ακόμα και να ηττηθεί η Λαμία δύσκολα θα υποβιβαστεί, αφού έχει 5 βαθμούς διαφορά από την Κέρκυρα, η οποία έχει δύσκολο πρόγραμμα με Αστέρα Τρίπολης, ΑΕΚ και Ατρόμητο. Ποντάρουμε στην καλύτερη ομάδα του ζευγαριού.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

1813. Aϊντραχτ – Χέρτα 1 1.70

1816. Λειψία – Χοφενχάιμ 1 1.85

1894. Mαρσέιγ – Λιλ G.G. 1.72

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

1982. Στόουκ – Μπέρνλι 1 2.15

1988. Λάτσιο- Σαμπντόρια G.G. 1.65

2040. Παναιτωλικός – Λαμία 1 2.65