Σάββατο, 12 Μάιος 2018 13:23

Στο... Πι και Φι: Φινάλε με αγωνία

Γράφτηκε από τον

 

Καλημέρα σας. Πέφτει σήμερα η "αυλαία" στη Μπουντεσλίγκα και η αγωνία για την παραμονή χτυπά...κόκκινο.

Το Αμβούργο, η μοναδική ομάδα που δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ, βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, καθώς δεν αρκεί μόνο η νίκη με την Γκλάντμπαχ για να αποφύγει το μοιραίο. Χρειάζεται και ήττα της Βόλφσμπουργκ από την υποβιβασμένη Κολωνία για να τερματίσει 16ο και να πάει στα μπαράζ παραμονής.

Οπως και να 'χει οφείλει να κάνει το καθήκον του και να περιμένει τα ευχάριστα νέα. Η Γκλάντμπαχ δεν είναι βέβαια αδιάφορη, αφού με διπλό και συνδυασμό αποτελεσμάτων μπορεί να βγει στην Ευρώπη. Το κίνητρο όμως των γηπεδούχων είναι τεράστιο και το Αμβούργο έδειξε στα τελευταία ματς ότι το πιστεύει.

Τελευταία αγωνιστική και στην Πρέμιερ Λιγκ, με τη Σουόνσι να ψάχνει ένα θαύμα για να μείνει στην κατηγορία, μιας και δεν φθάνει η νίκη απέναντι στην πεσμένη Στόουκ και η ήττα της Σαουθάμπτον από την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι. Η Σαουθάμπτον που έχει 3 βαθμούς περισσότερους από τη Σουόνσι έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων (+9). Ετσι η Σουόνσι θέλει νίκη με πολλά γκολ κόντρα στη Στόουκ και αντίστοιχα βαριά ήττα της Σαουθάμπτον για να καλύψει τη διαφορά. Θα ποντάρουμε στο όβερ. Ιδια επιλογή και στο ζευγάρι Κρ. Πάλας - Γ. Μπρομ, με την διαφορά ότι εδώ το ματς είναι βαθμολογικά αδιάφορο. Οι δύο ομάδες θα παίξουν χωρίς σκοπιμότητες και μπορούν να προσφέρουν θέαμα.

Στην Ισπανία η Χετάφε με τη νίκη επί της Λας Πάλμας διατήρησε τις ελπίδες για ευρωπαϊκή έξοδο και έχει την τύχη να βρίσκει την Ατλέτικο με το μυαλό στη... Μαρσέιγ. Η ομάδα του Σιμεόνε θα παραταχθεί με αναπληρωματικούς λόγου του τελικού του Γιουρόπα Λιγκ την Τετάρτη και ο άσος προσφέρεται πλέον ως φαβορί, μιας και το κίνητρο είναι μονόπλευρο.

Στη Γαλλία η Νις υποχώρησε στην 7η θέση και πρέπει πάση - θυσία να νικήσει την Καέν για να ελπίζει και την τελευταία αγωνιστική σε ευρωπαϊκό εισιτήριο. Η Καέν μαθηματικά δεν έχει σωθεί, αλλά έχει από κάτω της αρκετές ομάδες και μένουν μόνο δύο αγωνιστικές. 

Τέλος στο ντέρμπι Ρόμα - Γιουβέντους, η ισοπαλία είναι ένα αποτέλεσμα που οδηγεί και τις δύο ομάδες στην επίτευξη των στόχων τους. Η Ρόμα εξασφαλίσει το Τσάμπιονς Λιγκ και η Γιούβε το πρωτάθλημα. Στο 3.00 αξίζει το ποντάρισμα.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

615. Αμβούργο - Γκλάντμπαχ 1 1.95

658. Χετάφε - Ατλέτικο 1 2.40

682. Νις Καέν 1 1.60

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

754. Κρ. Πάλας - Γ. Μπρομ όβερ 1.75

760. Σουόνσι - Στόουκ όβερ 1.70

852. Ρόμα - Γιουβέντους Χ 3.00