Σάββατο, 26 Μάιος 2018 13:40

Στο... Πι και Φι: Η ώρα της Λίβερπουλ!

Γράφτηκε από τον

Καλημέρα σας. Η ώρα για τον μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ έφθασε.

Η Ρεάλ του Ρονάλντο υποδέχεται απόψε στις 9.45 στο Κίεβο τη Λίβερπουλ του Σαλάχ, σε μια μονομαχία που θα καθηλώσει εκατομμύρια ποδοσφαιρόφιλους σε όλους τον κόσμο. Η Ρεάλ με τις δύο συνεχόμενες κατακτήσεις, αλλά και λόγω εμπειρίας θεωρείται το φαβορί, αλλά η Λίβερπουλ δείχνει ικανή αφότου έφθασε στην πηγή, να πιει νερό.

Η ομάδα του Κλοπ ήταν από τις πιο θεαματικές στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, έχοντας ως όπλο τη φονική τριάδα των Σαλάχ, Φιρμίνο και Μανέ. Η Ρεάλ μπορεί να απογοήτευσε στο πρωτάθλημα και να έχασε εύκολα το πρωτάθλημα από την Μπαρτσελόνα, αλλά στην Ευρώπη δείχνε άλλο πρόσωπο. Από το ξεκίνημα της σεζόν είχε στόχο το 13ο τρόπαιο και απέχει πλέον ένα ματς από το να γράψει ιστορία.

Δεν είναι εύκολο να κοντράρεις την πρωταθλήτρια Ευρώπης, αλλά σε αποδόσεις αουτσάιντερ θα το τολμήσουμε. Η Ρεάλ υπερέχει σε ποιότητα παικτών, αλλά υστερεί σε ταχύτητα και εκεί είναι που θα χτυπήσουν οι Αγγλοι ώστε να πάρουν το τρόπαιο. Το "κλειδί" του τελικού είναι ποια ομάδα θα σκοράρει πρώτη, ώστε να επιβάλλει στη συνέχεια το παιχνίδι της. Βέβαια σ' ένα τέτοιο ματς υπάρχουν και αστάθμητοι παράγοντες. Για παράδειγμα ένας τραυματισμός, μια αποβολή και η θεωρεία πάει... περίπατο. Ελπίζουμε πάντως οι δύο ομάδες να προσφέρουν πλούσιο θέαμα και να γίνει ένα παιχνίδι που θα το θυμόμαστε για χρόνια. Αν το πάρει και η Λίβερπουλ ακόμα καλύτερα.

Πάμε και στα υπόλοιπα παιχνίδια του διημέρου. Στη Σουηδία, η ΑΙΚ είναι σε καλή κατάσταση και εντός έδρας έχει τον πρώτο λόγο απέναντι στη Νόρκεπινγκ που μακριά από το γήπεδό της δεν είναι το ίδιο δυνατή. Οι γηπεδούχοι δείχνουν φέτος ικανοί να κατακτήσουν τον τίτλο.

Μένουμε στη Σουηδία, αλλά στη Β' κατηγορία, όπου η Μπράγκε φιλοξενεί την Εγκριτε, που οδηγεί την κούρσα, έχοντας μόλις μια ήττα σε 9 αγωνιστικές. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά ποντάρουμε στην καλύτερη μέχρι σήμερα ομάδα του πρωταθλήματος.

Στη Νορβηγία ξεχωρίζει το ντέρμπι ανάμεσα στη δεύτερη Ρόζενμποργκ και την πρώτη Μπραν. Οι γηπεδούχοι είναι ανώτεροι και με νίκη πατάνε κορυφή.

Στη Β' Ισπανίας, η Σπ. Χιχόν έχασε τις ελπίδες για απευθείας άνοδο και θέλει να κρατήσει πλέον την 3η θέση ενόψει των πλέι -οφ. Η Γρανάδα δεν κυνηγά κάτι στις δύο τελευταίες αγωνιστικές και το μονόπλευρο κίνητρο μας ωθεί στον άσο. Να σημειωθεί ότι η Χιχόν στο γήπεδο της μετρά 14 νίκες, 3 ισοπαλίες και μόνο 3 ήττες, ενώ η Γρανάδα σε 20 εκτός έδρας παιχνίδια μετρά μόνο 3 διπλά.

Την ίδια ώρα, η Νουμάνθια που απέχει ένα βαθμό από τις θέσεις των πλέι -οφ για την άνοδο, φιλοξενείται από την ουραγό και υποβιβασμένη Σεβίλλη Β'. Το διπλό όμως προσφέρεται χαμηλά και η Σεβίλλη χωρίς άγχος έχει δείξει το τελευταίο διάστημα ικανή για ζημιές. Το αμφίσκορο πληρώνει καλύτερα.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

1800. ΑΪΚ - Νόρκεπινγκ 1 1.95

1801. Μπράγκε - Εγκριτε 2 2.20

2339. Ρεάλ - Λίβερπουλ 2 3.00

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

1978. Ρόζενμποργκ - Μπραν 1 1.70

1993. Σεβίλλη Β' - Νουμάνθια G.G. 1.85

1994. Σπ. Χιχόν - Γρανάδα 1 1.70