Σάββατο, 23 Ιούνιος 2018 13:50

Στο... Πι και Φι: Νίκη = πρόκριση για Μεξικό και Σενεγάλη

Γράφτηκε από τον

Καλημέρα σας. Εννέα μέρες έχουν περάσει από την έναρξη του Μουντιάλ και το θέαμα στα γήπεδα της Ρωσίας δεν δικαιώνει τις προσδοκίες.

Ελπίζουμε να δούμε καλύτερο ποδόσφαιρο στη συνέχεια και ιδιαίτερα στα νοκ – άουτ. Αυτό το Σαββατοκύριακο θα διεξαχθούν έξι συνολικά ματς, όλα για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων, που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό ποιες ομάδες θα βρεθούν στους “16”.

Το Μεξικό έκανε θόρυβο στην πρεμιέρα με τη μεγάλη νίκη (1-0) επί της Γερμανίας και κυρίως το ποδόσφαιρο που έπαιξε. Πλέον με τη ψυχολογία στα ύψη καλείται να κερδίσει τη Ν. Κορέα και να σφραγίσει το εισιτήριο της πρόκρισης.

Η Ν. Κορέα απογοήτευσε κόντρα στην προβλέψιμη Σουηδία (0-1) και υστερεί σε ταχύτητα και ποιότητα από τους Μεξικάνους, που δεν θέλουν να πάει στράφι το αποτέλεσμα της πρώτης αγωνιστικής.

Σήμερα είναι αυτοί που θα έχουν την ετικέτα του φαβορί, αλλά πιστεύουμε ότι εύκολα ή δύσκολα θα πάρουν τη νίκη.

Για τον 7ο όμιλο, η Αγγλία θα αναμετρηθεί με τον Παναμά, με τις δύο ομάδες να προέρχονται από διαφορετικά αποτελέσματα. Οι Αγγλοι από τη νίκη με 2-1 επί της Τυνησίας και ο Παναμάς από την ήττα με 3-0 από το Βέλγιο. Η Αγγλία πήρε τους τρεις βαθμούς στις καθυστερήσεις, αλλά νωρίτερα είχε σπαταλήσει πολλές ευκαιρίες (ειδικά στο’ μέρος) και κατά διαστήματα ήταν εντυπωσιακή.

Ο Παναμάς άντεξε για ένα ημίχρονο και λύγισε στο δεύτερο μέρος από την ποιότητα των Βέλγων στην γραμμή κρούσης. Την ίδια πίεση θα δεχτεί και στο δεύτερο του παιχνίδι στη διοργάνωση, αλλά ο άσος πληρώνει (1.10). Το όβερ ανεβάζει την απόδοση στο 1.80 και αξίζει να παιχτεί με δεδομένο ότι η Αγγλία θα ψάξει και το σκορ, ώστε να έχει το πάνω χέρι για την πρωτιά σε ισοβαθμία με το Βέλγιο.

Στον 8ο όμιλο, Ιαπωνία και Σενεγάλη έκαναν τη μίνι έκπληξη στην πρώτη αγωνιστική, νικώντας με το ίδιο σκορ (2-1), Κολομβία και Πολωνία, αντίστοιχα. Η διαφορά είναι ότι η Ιαπωνία ευνοήθηκε από το γεγονός ότι έπαιζε από το 3’ με αριθμητικό πλεονέκτημα και έδειξε αρκετές αδυναμίες.

Αντίθετα η Σενεγάλη φανέρωσε καλύτερο πρόσωπο και θα της δώσουμε τον πρώτο λόγο σ’ ένα παιχνίδι όπου ο νικητής θα πανηγυρίσει την πρόκριση στους “16”. Το πρόγραμμα του διημέρου περιλαμβάνει ακόμα τις αναμετρήσεις Γερμανία – Σουηδία, Βέλγιο – Τυνησία και Πολωνία – Κολομβία, που δεν θα μας απασχολήσουν στοιχηματικά.

ΠΡΟΤΑΣΗ

2737. Ν. Κορέα – Μεξικό 2 1.60

2739. Αγγλία – Παναμάς όβερ 1.80

2740. Ιαπωνία – Σενεγάλη 2 2.15