Σάββατο, 14 Ιούλιος 2018 11:46

Στο... Πι και Φι: Ξανά στο θρόνο της μετά από 20 χρόνια η Γαλλία

Γράφτηκε από τον

 

Καλημέρα σας. Ηταν 14 Ιουνίου όταν η Ρωσία υποδεχόταν τη Σαουδική Αραβία στην πρεμιέρα του 21ου Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Χωρίς να το καταλάβουμε πέρασε ένας μήνας και έφθασε η ώρα να πέσει η "αυλαία" του Μουντιάλ. Σήμερα στις 5 μ.μ. θα διεξαχθεί ο μικρός τελικός ανάμεσα στο Βέλγιο και την Αγγλία, με έπαθλο την τρίτη θέση και την Κυριακή στις 6 μ.μ. το πιο σημαντικό ματς από τα 64 της διοργάνωσης. Ο μεγάλος τελικός που θα κρίνει ποια ομάδα θα διαδεχτεί τη Γερμανία στο θρόνο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας. Γαλλία και Κροατία απέχουν 90 λεπτά ή 2 ώρες και κάτι (αν χρειαστούν η παράταση και τα πέναλτι) από το να γράψουν ιστορία. Η Γαλλία απέκλεισε στα ημιτελικά το Βέλγιο και η Κροατία την Αγγλία.

Για τους Κροάτες είναι η παρθενική παρουσία σ' έναν τελικό Μουντιάλ, ενώ οι Γάλλοι το κατέκτησαν το 1998, το έχασαν το 2006 με την ιστορική κουτουλιά του Ζιντάν στον Ματεράτσι στον τελικό με τους Ιταλούς και πλέον θέλουν να πάρουν το 2ο τρόπαιο στην ιστορία τους. Δύο χρόνια πριν ήταν ξανά στον τελικό του Euro, αλλά η Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο τους πήρε την κούπα μέσα από τα... χέρια. Στα αξιοσημείωτα ότι το 1998 η Γαλλία νίκησε στον ημιτελικό την Κροατία, που ψάχνει εκδίκηση, έχοντας πάντως κάνει ήδη υπέρβαση. με την πορεία της στα γήπεδα της Ρωσίας.

Λίγοι άλλωστε περίμεναν να φθάσει να διεκδικεί το τρόπαιο έχοντας επιβιώσει από τρεις συνεχόμενες παρατάσεις με Δανία, Ρωσία και Αγγλία και κυνηγώντας το σκορ σε όλα τα ματς στην κανονική διάρκεια. Αντίθετα η Γαλλία προκρίθηκε σε όλα τα νοκ - άουτ στο 90λεπτο. Επιπλέον έπαιξε μια μέρα νωρίτερα από την Κροατία και η κόπωση θα παίξει ρόλο. Το ίδιο είχαμε γράψει και για τον ημιτελικό με την Αγγλία, αλλά στην πράξη οι Κροάτες έκαναν κατάθεση ψυχής και δεν φάνηκαν κουρασμένοι. Δεν μπορεί όμως σε κάθε παιχνίδι να συμβαίνει το ίδιο.

Η Γαλλία είναι πιο αθλητική ομάδα, έχει εμπειρία και μπορεί να επιβάλλει το ρυθμό της.Δικαιολογημένα δίνεται φαβορί από τους μπουκ. Σ' έναν τελικό βέβαια τα πάντα μπορούν να συμβούν και η Κροατία έχει δικαίωμα στο όνειρο, αλλά βάζοντας στη ζυγαριά, την φανέλα, την εμπειρία, την ποιότητα και την κόπωση, γέρνουμε στην πλευρά των Γάλλων.

Στον μικρό τελικό ή αλλιώς τελικό της παρηγοριάς, Βέλγιο και Αγγλία θα προσπαθήσουν να πάρουν την τιμητική τρίτη θέση. Πριν από τους ημιτελικούς πιστεύαμε ότι οι δύο αυτές ομάδες θα συνθέσουν το ζευγάρι του τελικού. Ηττήθηκαν στις λεπτομέρειες και πλέον το δεύτερο μεταξύ τους σε αυτό το Μουντιάλ δεν έχει την βαρύτητα που θα είχε αν ήταν ο μεγάλος τελικός.

Στους μικρούς τελικούς, οι ομάδες παίζουν χωρίς άγχος και μπορούν να προσφέρουν γκολ και θέαμα. Το όβερ 2,5 θα είναι λοιπόν η επιλογή μας.

ΠΡΟΤΑΣΗ

2814.Βέλγιο - Αγγλία όβερ 2,5 1.50

2815. Γαλλία - Κροατία 1 1.80