Σάββατο, 28 Ιούλιος 2018 13:22

Στο... Πι και Φι: Οι πρεμιέρες δίνουν σημεία

Γράφτηκε από τον

 

Καλημέρα σας. Πέντε πρωταθλήματα προστίθενται στη στοιχηματική μας παρέα, αυξάνοντας έτσι τις επιλογές.

Βέλγιο, Αυστρία, Β’ Γαλλίας, Ρωσία και Γ Γερμανίας κάνουν πρεμιέρα και αυτό το διήμερο θα μας απασχολήσουν οι τρεις πρώτες λίγκες.

Στο Βέλγιο, η Αντερλεχτ θέλει να αφήσει πίσω την περσινή αποτυχημένη σεζόν και να επιστρέψει στην κορυφή. Το πρώτο εμπόδιο που καλείται να ξεπεράσει είναι αυτό της Κορτράικ, που ξεπέρασε τις προσδοκίες με την κατάκτηση της 7ης θέσης και θα προσπαθήσει να βάλει δύσκολα στη μεγάλη της αντίπαλο.

Η Αντερλεχτ όμως υπερέχει σε εμπειρία και ποιότητα και έχει σύμμαχο και την προϊστορία, μιας και αγνοεί την ήττα την τελευταία δεκαετία στην έδρα της Κορτράικ στα παιχνίδια της κανονικής περιόδου.

Μένουμε στο Βέλγιο για την αναμέτρηση της Σαρλερουά με την Αντβέρπ, την οποία είδαν οι Ελληνες φίλαθλοι στα πρόσφατα φιλικά που έδωσε με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό. Η Αντβέρπ, αν και νεοφώτιστη, τερμάτισε πέρυσι στην 8η θέση και αυτή η πορεία άνοιξε την όρεξη για ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις.

Από την άλλη η Σαρλερουά παρουσίασε σοβαρό πρόσωπο σε όλη τη σεζόν και μπήκε στα πλέι -οφ για τον τίτλο. Πρόκειται για δύο ομάδες που εντυπωσίασαν πέρυσι και μπορούν να το κάνουν και φέτος.

Ποντάρουμε στην ετοιμότητα των γηπεδούχων και στις εξαιρετικές εντός έδρας επιδόσεις της σεζόν 2017-18 (μόνο μια ήττα σε 15 αγώνες).

Στην Αυστρία, η Ραπίντ φιλοξενείται στην πρεμιέρα από την Αντμίρα, η οποία έχασε σημαντικούς παίκτες και θα έχει φέτος δύσκολη χρονιά.

Οι φιλοξενούμενοι μπαίνουν με φιλοδοξίες στο πρωτάθλημα και πιστεύω ότι εύκολα ή δύσκολα θα ξεκινήσουν με το... δεξί.

Πρώτη αγωνιστική και στο πρωτάθλημα της β’ Γαλλίας (χθες έγιναν τα περισσότερα ματς) και σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα αλλά αρκετά ενδιαφέρον παιχνίδι (Λοριάν – Χάβρη). Δύο ομάδες που περιμένουμε να ξεχωρίσουν, αλλά θα δώσουμε τον πρώτο λόγο στους γηπεδούχους λόγω έδρας και περισσότερων λύσεων.

Στην Ελβετία, η Βασιλεία γνώρισε εντός έδρας ήττα στην πρεμιέρα από τη Σεντ Γκάλεν και ηττήθηκε και στο πρώτο ματς για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ με τον ΠΑΟΚ. Το κάκιστο ξεκίνημα είχε ως συνέπεια να λυθεί η συνεργασία με τον Βικί και στο σημερινό ματς με την Ξαμάξ θα κάτσει στον πάγκο ο Φράι.

Περιμένουμε αντίδραση από τη Βασιλεία και νίκη στην έδρα των νεοφώτιστων, που μπήκαν πάντως με το δεξί στη σεζόν (2-0 εκτός τη Λουκέρνη).

Τέλος στη Δανία η Κοπεγχάγη μετά την ήττα στο ξεκίνημα από τη Χόρσενς πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Χόμπρο και με κεκτημένη ταχύτητα και τη βοήθεια του κόσμου της, μπορεί να λυγίσει και την Ααλμποργκ.

Στα τελευταία εφτά μεταξύ τους παιχνίδια οι γηπεδούχοι μετρούν 5 νίκες και 2 ισοπαλίες.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

1307. Λοριάν – Χάβρη 1 1.85

1354. Κορτράικ – Αντερλεχτ 2 1.70

1365. Ξαμάξ – Βασιλεία 2 1.77

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

1428. Αντμίρα – Ραπίντ 2 1.63

1436. Κοπεγχάγη – Ααλμποργκ 1 1.57

1448. Σαρλερουά – Αντβερπ 1 1.90