Σάββατο, 08 Σεπτέμβριος 2018 12:48

Στο... Πι και Φι: Ξεκινά με νίκη η εθνική

Γράφτηκε από τον
Στο... Πι και Φι: Ξεκινά με νίκη η εθνική

Καλημέρα σας. Μια νέα διοργάνωση το Nations League μπήκε από προχθές στη στοιχηματική μας ζωή και αντικαθιστά ουσιαστικά τα φιλικά παιχνίδια των εθνικών ομάδων.

Η UEFA θέλοντας να αυξήσει και τα έσοδά της με περισσότερα εμπορικά ματς, σκέφτηκε αυτή τη διοργάνωση, η οποία δίνει μια δεύτερη ευκαιρία στις εθνικές να προκριθούν στο Euro ή το Μουντιάλ. Συμμετέχουν συνολικά 55 εθνικές ομοσπονδίες της Ευρώπης, που έχουν χωριστεί σε τέσσερα γκρουπ ανάλογα με τη δυναμικότητά τους.

Η Ελλάδα βρίσκεται στο γκρουπ C και στον όμιλο με Εσθονία, Ουγγαρία και Φινλανδία με τις οποίες θα αναμετρηθεί τόσο εντός, όσο και εκτός έδρας.

Ενας όμιλος που δίνει την ευκαιρία στην εθνική να πάρει την πρωτιά και να προχωρήσει στη διοργάνωση.

Πρώτο εμπόδιο η Εσθονία, η οποία δεν είναι αμελητέα ποσότητα, αλλά το ματς εξαρτάται καθαρά από την απόδοση των Ελλήνων διεθνών.

Αν οι παίκτες του Σκίμπε παρουσιαστούν σοβαροί θα πάρουν και τους τρεις βαθμούς.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία έμεινε στο 0-0 την Πέμπτη με την προηγούμενη κάτοχο του τίτλου Γερμανία και αύριο θα δώσει το πρώτο της εντός έδρας ματς, με αντίπαλο την Ολλανδία. Για τους φιλοξενούμενους είναι το πρώτο ματς στο Nations League και θέλουν να δείξουν ότι ξεπέρασαν τον αποκλεισμό από το Μουντιάλ. Η Ολλανδία έχει ποιότητα και ταλέντο στην επίθεση και τούτο σε συνδυασμό με τους παικταραδές που διαθέτει από τη μέση και μπροστά η Γαλλία μας οδηγούν σε παιχνίδι με αρκετά γκολ. Το αμφίσκορο πληρώνει καλύτερα από το όβερ 2,5. Το g.g, θα είναι η επιλογή και στην αναμέτρηση της Ουκρανίας με τη Σλοβακία για την ίδια διοργάνωση. Στο ξεκίνημα οι ομάδες παίζουν χωρίς σκοπιμότητες και μπορούν να σκοράρουν τουλάχιστον από μία φορά η κάθε μία.

Πέρα από το Nations League, υπάρχουν και αγώνες για τις μικρές κατηγορίες της Αγγλίας και της Ισπανίας.

Στην Α’ Αγγλίας, η Πιτέρμπορο οδηγεί την κούρσα μετά από 6 αγωνιστικές με απολογισμό 5 νίκες και 1 ισοπαλία.

Παρ’ όλα αυτά η νίκη της προσφέρεται σε τιμές αουτσάιντερ στο εκτός έδρας ματς με τη Σάουθεντ, η οποία έχει 9 βαθμούς λιγότερους και θα παίξει με απουσίες. Πάμε με τη φόρμα και την καλύτερη ομάδα.

Στη δεύτερη κατηγορία της Αγγλίας η πρωτοπόρος Λίνκολν θα υποδεχτεί την 16η Κρόουλι και έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη, που θα την κρατήσει στην κορυφή. Οι γηπεδούχοι παίζουν ανοιχτά μπροστά στο κοινό τους (4-1, 3-1, 3-1) τα προηγούμενα εντός έδρας ματς και προσμένουμε ανάλογη εικόνα και σήμερα. Τέλος, στη Β’ Ισπανίας η Νουμάνθια ψάχνει την πρώτη νίκη έπειτα από 2 ισοπαλίες σε 3 αγωνιστικές και η Ελτσε, που έχει κάνει το ίδιο ξεκίνημα, προσφέρεται, μιας και θα παίξει με σημαντικές απουσίες.

Σύμμαχος και η προϊστορία (9-3-1).

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

1909. Λίνκολν – Κρόουλι όβερ 1.70

1920. Σάουθεντ – Πιτέρμπορο 2 2.65

572. Εσθονία – Ελλάδα 2 1.90

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

1987. Ουκρανία – Σλοβακία G.G. 1.95

1989. Νουμάνθια – Ελτσε 1 1.70

2009. Γαλλία – Ολλανδία G.G. 1.77