Σάββατο, 05 Ιανουάριος 2019 12:40

Στο... Πι και Φι: Ποδαρικό με το... δεξί

Γράφτηκε από τον
Στο... Πι και Φι: Ποδαρικό με το... δεξί

 

Καλημέρα σας. Μετά το διάλειμμα των εορτών επιστρέφουμε σε στοιχηματικούς ρυθμούς και ελπίζουμε η στήλη να μπει με το... δεξί στο 2019.

Στο πρώτο σαββατοκύριακο του νέου έτους παίζουν μπάλα οι Αγγλοι με τον 3ο γύρο του κυπέλλου, ενώ αρχίζει ξανά το ισπανικό και πορτογαλικό πρωτάθλημα. Από αυτές τις διοργανώσεις και το κύπελλο Γαλλίας προκύπτουν και οι επιλογές του διημέρου.

Στο κύπελλο Αγγλίας, η Μπόρνμουθ θα υποδεχτεί τη Μπράιτον και έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Στο πρόσφατο ματς του πρωταθλήματος οι γηπεδούχοι είχαν επικρατήσει με 2-0. Η Μπόρνμουθ είναι στο +11 από τη ζώνη του υποβιβασμού και μπορεί να κυνηγήσει τη διάκριση στο κύπελλο.

Ματς - πρόκληση είναι για τη Νιούπορτ αυτό με τη Λέστερ, καθώς θα αντιμετωπίσει στο γήπεδό της μια ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ. Η Λέστερ έβγαλε δύσκολο εορταστικό πρόγραμμα και θα παρουσιαστεί με αλλαγές στην 11άδα. Η Νιούπορτ, που μετέχει στη Β’ Αγγλίας θα τα δώσει όλα για την έκπληξη και το γεγονός ότι το παιχνίδι θα μεταδοθεί τηλεοπτικά της δίνει έξτρα κίνητρο. Επιλέγουμε να σκοράρουν και οι δύο ομάδες, που πληρώνει καλύτερα τόσο από το όβερ, όσο και από το φαβορί διπλό.

Στην Ισπανία, η Αλαβές φιγουράρει στην 5η θέση, όντας η ευχάριστη έκπληξη στην Πριμέρα και υποδέχεται την 8η Βαλένθια, που έχει διψήφιο αριθμό ισοπαλιών (10) σε 17 αγωνιστικές. Η Αλαβές είναι αήττητη φέτος στην έδρα της (4 νίκες, 4 ισοπαλίες) και η ισοπαλία προσφέρεται αρκετά χαμηλά από τους μπουκ (2.95). Θα ποντάρουμε όμως στο διπλό, περιμένοντας από την πιο ποιοτική ομάδα του ζευγαριού να πάρει τη νίκη ώστε να καλύψει το χαμένο έδαφος και να βρεθεί κοντά στις θέσεις που δίνουν ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Στην Πορτογαλία, η Μαρίτιμο βρίσκεται στην τρίτη θέση από το τέλος και το αποψινό ματς με την Πορτιμονένσε είναι οριακό. Οι φιλοξενούμενοι, ωστόσο, έχουν το εύκολο γκολ και με σύμμαχο την έλλειψη άγχους, μπορούν να κάνουν τη ζημιά. Αποφεύγουμε το σημείο και ποντάρουμε στο αμφίσκορο. Ιδια επιλογή και στο Μπενφίκα – Ρίο Αβε μιας και οι φιλοξενούμενοι που θα έχουν νέο προπονητή στον πάγκο, επιβεβαιώνουν σχεδόν κάθε αγωνιστική το γκολ – γκολ. Επιπλέον η Μπενφίκα “καίγεται” να επιστρέψει στις επιτυχίες και είναι δεδομένο ότι θα ψάξει από νωρίς το γκολ, αφήνοντας κενούς χώρους στα μετόπισθεν.

Τέλος στο κύπελλο Γαλλίας, η Ρεν φιλοξενεί τη Μπρεστ, που πρωταγωνιστεί στη β’ κατηγορίας της Γαλλίας, αλλά υπάρχει διαφορά μίας κατηγορίας και δυναμικότητας. Οι γηπεδούχοι έτρεχαν σερί νικών πριν τις γιορτές και αν δεν επηρεαστούν από τη διακοπή, θα πάρουν τη νίκη και την πρόκριση.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

571. Μπόρνμουθ – Μπράιτον 1 1.80

736. Αλαβές – Βαλένθια 2 2.30

761. Μαρίτιμο – Πορτιμονένσε G.G. 1.72

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

777. Ρεν – Μπρέστ 1 1.67

927. Νιούπορτ – Λέστερ G.G. 1.70

950. Μπενφίκα – Ρίο Αβε G.G. 2.02