Σάββατο, 16 Φεβρουάριος 2019 13:28

Στο... Πι και Φι: Βάση η Ισπανία

Γράφτηκε από τον

 

Καλημέρα σας. Η Πριμέρα έχει την τιμητική της αυτό το Σαββατοκύριακο στις επιλογές της στήλης, ενώ το μενού συμπληρώνουν το Σαμπιονά και η Σούπερ Λίγκα.

Στο ισπανικό πρωτάθλημα, πρώτος σταθμός για σήμερα η μονομαχία της Μαδρίτης ανάμεσα στη Βαγιεκάνο και την Ατλέτικο.

Οι γηπεδούχοι "καίγονται" για τη νίκη ώστε να μείνουν στην κατηγορία και οι φιλοξενούμενοι για να μη χάσουν έδαφος για τη 2η θέση, αλλά και για να διατηρήσουν τις όποιες ελπίδες για το πρωτάθλημα.

Η Ατλέτικο έχει όμως το μυαλό της και στο μεσοβδόμαδο ματς με τη Γιουβέντους για το Τσάμπιονς Λιγκ και η Βαγιεκάνο μπορεί να της βάλει δύσκολα. Αποφεύγουμε το σημείο και ποντάρουμε στο να σκοράρουν και οι δύο ομάδες.

Λίγη ώρα αργότερα, η Σοσιεδάδ θα υποδεχτεί τη Λεγανές και θέλει τους τρεις βαθμούς για να μείνει κοντά στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.

Η Λεγανές μόνο εύκολος αντίπαλος δεν είναι, αλλά μακριά από το γήπεδό της χάνει μεγάλο μέρος της δυναμικής της (2 νίκες σε 12 εξόδους) και η Σοσιεδάδ έχει τον πρώτο λόγο.

Το ίδιο ισχύει και για τη Βαλένθια, η οποία θα φιλοξενήσει την Κυριακή την Εσπανιόλ. Οι "νυχτερίδες" προέρχονται από τη νίκη - μισή πρόκριση στη Σκωτία με τη Σέλτικ και με κεκτημένη ταχύτητα προσμένουμε να λυγίσουν την αντίσταση της Εσπανιόλ, η οποία εκτός έχει μόνο μια νίκη σε 12 αναμετρήσεις.

Η Βαλένθια σε 12 αγώνες ενώπιον του κοινού της έχει μόλις μια ήττα, αλλά πληρώνει τις πολλές ισοπαλίες (8 )και βρίσκεται στο -4 από τη θέση που δίνει εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ. Δύσκολα θα μείνει στο μηδέν για δεύτερο σερί εντός έδρας ματς (είχε προηγηθεί το 0-0 με τη Σοδιεδάδ).

Το τέταρτο παιχνίδι που θα μας απασχολήσει από την πρώτη κατηγορία της Ισπανίας,είναι αυτό ανάμεσα στη Βιγιαρεάλ και τη Σεβίλλη. Η πρώτη βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού και η 2η στην 4η θέση. Αμφότερες χρειάζονται τους βαθμούς για διαφορετικούς λόγους και αναμένεται ένα ματς με γκολ και αρκετές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Το όβερ 2,5 πληρώνει 1.65.

Ανοιχτό ματς προσμένουμε και στο Μονακό - Ναντ. Η Μονακό μετά την επιστροφή του Ζαρντίμ στον πάγκο πήρε τα πάνω της, αλλά αμυντικά δεν εμπνέει εμπιστοσύνη και η Ναντ είναι μια ομάδα που σκοράρει εύκολα, αλλά εξίσου εύκολα δέχεται και γκολ. Μεγαλύτερη ανάγκη για τρίποντο έχουν οι γηπεδούχοι, που είναι στην 3η θέση από το τέλος, αλλά θα προτιμήσουμε το όβερ που πληρώνει καλύτερα.

Τέλος στη Σούπερ Λίγκα, ο φορμαρισμένος Αρης θα υποδεχτεί το Πανιώνιο και ξέρει πως μόνο με νίκη θα έχει αντίκρισμα το εμφατικό διπλό (0-3) στην Τρίπολη.

Ο Πανιώνιος προέρχεται από την ήττα - σοκ από τον ουραγό Απόλλωνα και κινδυνεύει να μπλέξει σε περιπέτειες. Αντίθετα ο Αρης έχει βρεθεί στην 5η θέση, που οδηγεί στην Ευρώπη και είναι στο χέρι του να πανηγυρίσει το τέταρτο σερί τρίποντο. Εδρα και φόρμα μας ωθούν στον άσο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

501. Βαγιεκάνο - Ατλέτικο G.G. 1.88

519. Σοσιεδάδ - Λεγανές 1 1.85

525. Μονακό - Ναντ όβερ 2,5 1.77

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

617. Βαλένθια - Εσπανιόλ 1 1.70

619. Αρης - Πανιώνιος 1 1.65

633. Βιγιαρεάλ - Σεβίλλη όβερ 2,5 1.65