Σάββατο, 23 Φεβρουάριος 2019 13:49

Στο... Πι και Φι: Μάχες παραμονής

Γράφτηκε από τον

 

Καλημέρα σας. Το μεγάλο ντέρμπι στο Ολντ Τράφορντ ανάμεσα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη Λίβερπουλ κλέβει την παράσταση στην 27η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, καθώς θα κρίνει πολλά στη μάχη του τίτλου. Στοιχηματικά όμως θα ασχοληθούμε μ’ ένα σημαντικό ματς όσον αφορά την παραμονή.

Η Νιούκαστλ υποδέχεται την Χάντερσφιλντ και δεν έχει περιθώρια για απώλειες κόντρα στην ουραγό, που φαίνεται ότι είναι καταδικασμένη σε υποβιβασμό με 11 βαθμούς και όντας στο -14 από τις θέσεις της σωτηρίας. Αντίθετα η Νιούκαστλ είναι στο +1 από τη ζώνη και κρατά την τύχη στα χέρια της. Το σημερινό είναι το πιο βατό ματς που έχει να δώσει μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος.

Από την Αγγλία θα κρατήσουμε και το γκολ – γκολ στον τελικό του Λιγκ Καπ Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι.

Οι δύο ομάδες αντάμωσαν και πριν από δύο εβδομάδες για το πρωτάθλημα στην έδρα της Σίτι, η οποία ήταν “διαστημική” και επικράτησε με 6-0. Το αυριανό παιχνίδι όμως είναι τελείως διαφορετικό, καθώς κρίνεται ένας τίτλος και η Τσέλσι το έχει περισσότερο ανάγκη ώστε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την κακή πορεία στο πρωτάθλημα.

Δεν κοντράρεται όμως εύκολα η Σίτι και αντί για να σημείο, επιλέγουμε να σκοράρουν και οι δύο ομάδες.

Στη Γερμανία, η Φορτούνα προσφέρεται σε τιμές φαβορί στο “εξάποντο” παραμονής με τη Νυρεμβέργη, η οποία είναι μεν στην τελευταία θέση, αλλά άλλαξε προπονητή και υποχρέωσε σε ισοπαλία την πρωτοπόρο Ντόρτμουντ. Με τον άσο στο 1.70 και τη διπλή ευκαιρία του Χ2 στο 1.95 πηγαίνουμε δεξιά, λόγω και της αλλαγής ψυχολογίας στη Νυρεμβέργης, αλλά και της μεγάλης ανάγκης για βαθμούς.

Στη Β’ κατηγορία της Γερμανίας, το Αμβούργο που οδηγεί την κούρσα φιλοξενείται από τη Ρέγκενσμπουργκ., η οποία είναι στη μέση της βαθμολογίας (9η) και στον πρώτο γύρο είχε νικήσει με το απίστευτο 0-5.

Ηρθε η ώρα για τους πρωτοπόρους να πάρουν τη ρεβάνς και να κάνουν ένα ακόμα βήμα για την απευθείας άνοδο – επιστροφή στη Μπουντεσλίγκα.

Στη Γαλλία, η Γκινγκάμπ πήρε βαθμό εκτός έδρας μεσοβδόμαδα με τη Μπορντό, αλλά για να αποφύγει τον υποβιβασμό χρειάζεται σερί νικών. Πολύ σημαντικό το αποψινό παιχνίδι με την Ανζε, η οποία δεν έχει άγχος παραμονής (στο +13 από τη ζώνη) και προσμένουμε να “μιλήσει” το κίνητρο των γηπεδούχων.

Στο Τουλούζ – Καέν, η φιλοξενούμενη “καίγεται” περισσότερο για βαθμούς στη μάχη της παραμονής, αλλά βρίσκεται σε πολύ κακό φεγγάρι (προτελευταία) και έχει μόνο μια νίκη σε 12 εκτός έδρας αγώνες.

Ποντάρουμε στην Τουλούζ, που ξέρει ότι αν δεν πάρει αυτό το παιχνίδι, θα μπλέξει σε περιπέτειες.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

481. Νιούκαστλ – Χάντερσφιλντ 1 1.70

522. Φορτούνα – Νυρεμβέργη Χ2ΔΕ 1.95

541. Γκινγκάμπ – Ανζε 1 2.45

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

571. Ρέγκενσμπουργκ – Αμβούργο 2 2.15

586. Τουλούζ – Καέν 1 1.80

609. Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι G.G. 1.65