Σάββατο, 09 Μάρτιος 2019 12:06

Στο... Πι και Φι: Επιλογές για όλα τα γούστα

Γράφτηκε από τον

Καλημέρα σας. Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Ελλάδα έχει το... μενού της στήλης αυτό το διήμερο.

Στην Πρέμιερ Λιγκ η Πάλας υποδέχεται την Μπράιτον στο πρώτο χρονικά ματς της 30ης αγωνιστικής.

Οι γηπεδούχοι προέρχονται από το διπλό στο Μπέρνλι και με νίκη σήμερα θα διώξουν ουσιαστικά το άγχος για την παραμονή (στο +8 από τη ζώνη του υποβιβασμού). Το ματς είναι ντέρμπι με μεγάλη αντιπαλότητα και η Μπράιτον θα πουλήσει ακριβά το τομάρι της, αφού δεν έχει ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις.

Ποντάρουμε στην πιο φορμαρισμένη ομάδα (έχει ηττηθεί μόνο από τη Γιουνάιτεντ στην τελευταία εξάδα αγώνων). Η αγχωμένη Μπράιτον σε αυτό το διάστημα νίκησε μόνο την ουραγό Χάντερσφιλντ, ενώ έχει μόλις 2 νίκες στα 13 πρόσφατα παιχνίδια.

Από την Αγγλία θα κρατήσουμε και το γκολ – γκολ στο κυριακάτικο Τσέλσι – Γουλβς. Η πρώτη δεν έχει περιθώρια για απώλειες βαθμών, ώστε να μπει στην τετράδα, αλλά η άνετη βαθμολογικά Γουλβς με τους ποιοτικούς της επιθετικούς μπορεί να βάλει δύσκολα. Το αμφίσκορο πληρώνει καλύτερα από τον φαβορί άσο.

Στη Γαλλία, η Λυών αγωνίζεται σήμερα με το Στρασβούργο, μιας την Τετάρτη υπάρχει η ρεβάνς με τη Μπαρτσελόνα. Το μεγάλο ραντεβού στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι σίγουρα στο μυαλό των παικτών της Λυών, αλλά οφείλουν να κερδίσουν στο πρωτάθλημα ώστε να μείνουν ζωντανοί για τη δεύτερη θέση.

Στη Γερμανία, η Γκλάντμπαχ καλείται να αντιδράσει απέναντι στη Μάιντς, ύστερα από τις δύο σερί εντός έδρας ήττες από Βόλφσμπουργκ και Μπάγερν, που έθεσαν σε κίνδυνο την 4η θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγ. Η Αϊντραχτ πλησίασε σε απόσταση μιας νίκης, ενώ Λεβερκούζεν και Βόλφσμπουργκ μείωσαν στους 4 βαθμούς.Η Μάιντς, όντας στο +11 από τη ζώνη του υποβιβασμού δεν έχει άμεσο βαθμολογικό κίνητρο και είναι ευκαιρία για τα “πουλάρια” να επιστρέψουν στις επιτυχίες.

Διαφορά δυναμικότητας υπάρχει και στο ζευγάρι Φροζινόνε – Τορίνο. Οι γηπεδούχοι είναι στην προτελευταία θέση και η Τορίνο στην 6η μαζί με τη Λάτσιο. Το αξιοσημείωτο ότι η Φροζινόνε δεν έχει νικήσει ακόμα στην έδρα της (5 ισοπαλίες και 7 ήττες), ενώ η Τορίνο έχει μόνο μια ήττα και 10 ισοπαλίες σε 13 εκτός έδρας ματς.

Ενα γκολ ίσως αποδειχθεί αρκετό με δεδομένο ότι έχει κρατήσει το μηδέν στους τελευταίους έξι αγώνες.

Τέλος στη Σούπερ Λίγκα, ο δεύτερος της βαθμολογίας Ολυμπιακός θα υποδεχτεί τον 5ο και φορμαρισμένο Αρη, που έμεινε αήττητος και στην Τούμπα και νίκησε εύκολα την ΑΕΚ. Οι “κίτρινοι” σκοράρουν σε όλα τα ματς το τελευταίο διάστημα και μπορούν να το κάνουν και στο Φάληρο, επιβεβαιώνοντας το καλοπληρωμένο γκολ – γκολ.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

412. Κρ. Πάλας – Μπράιτον 1 1.70

498. Στρασβούργο – Λυών 2 1.85

505. Μάιντς – Γκλάντμπαχ 2 2.05

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

564. Φροζινόνε – Τορίνο 2 1.80

570. Τσέλσι – Γουλβς G.G. 1.70

654. Ολυμπιακός – Αρης G.G. 1.90