Σάββατο, 13 Απρίλιος 2019 13:04

Στο... Πι και Φι: Με έδρα και κίνητρο

Γράφτηκε από τον

Καλημέρα σας. Από την Πρέμιερ Λιγκ θα ξεκινήσουμε σήμερα και το ματς της Μπράιτον με τη Μπόρνμουθ, όπου το ενδιαφέρον είναι μονόπλευρο.

Οι γηπεδούχοι θέλουν τη νίκη για να διώξουν το άγχος της παραμονής, ενώ οι φιλοξενούμενοι με 38 βαθμούς δεν κινδυνεύουν, αλλά ούτε έχουν βλέψεις για κάτι παραπάνω. Αν σε αυτό προσθέσουμε και την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Μπόρνμουθ, με μια μόλις νίκη το τελευταίο δίμηνο κόντρα στην ουραγό Χάντερσφιλντ, οδηγούμαστε στον άσο.

Στη Β' Ισπανίας, ξεχωρίζει το ντέρμπι ανάμεσα στα δύο μεγάλα ονόματα της κατηγορίας,την Οσασούνα και τη Λα Κορούνια. Η πρώτη οδηγεί την κούρσα και είναι κοντά στην επιστροφή στα μεγάλα σαλόνια, ενώ η Ντεπορτίβο έχει χάσει έδαφος για την απευθείας άνοδο και θέλει τουλάχιστον να μπει στα πλέι -οφ. Σήμερα θα αγωνιστεί με νέο προπονητή στον πάγκο και άλλη ψυχολογία. Αποφεύγουμε το σημείο και ποντάρουμε στο να σκοράρουν και οι δύο ομάδες, μιας και έχουν τα επιθετικά "όπλα". Από τη δεύτερη κατηγορία θα κρατήσουμε και τον άσο της Αλμπαθέτε, η οποία τα δίνει όλα για τη δεύτερη θέση και υποδέχεται την Ελτσε,που έχει διψήφια διαφορά από τη ζώνη του υποβιβασμού. Η Αλμπαθέτε είναι αήττητη στο γήπεδό της και η Ελτσε εκτός έχει πανηγυρίσει μόνο 2 φορές σε 15 παιχνίδια.

Στη μεγάλη κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος, τα βλέμματα στρέφονται στο ντέρμπι μίσους της Σεβίλλης, όπου τα μπορούν να συμβούν.

Πιστεύουμε όμως ότι η Σεβίλλη είναι σε καλύτερη κατάσταση από την Μπέτις και με μεγάλο κίνητρο, να πάρει την 4η θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η Μπέτις διεκδικεί έξοδο στο Γιουρόπα Λιγκ, αλλά δύσκολα θα αντέξει.

Στη Γαλλία, η Μονπελιέ δεν έχει περιθώρια για απώλειες βαθμών, αν θέλει να βγει στην Ευρώπη και πετυχαίνει την Τουλούζ βαθμολογικά άνετη μετά τη νίκη επί της Ναντ.

Τέλος στην Ιταλία η Φιορεντίνα ύστερα από την εντός έδρας ήττα από τη Φροζινόνε άλλαξε προπονητή, με το Μοντέλα να επιστρέφει στον πάγκο. Οι "βιόλα" δίνουν νέο εντός έδρας ματς κόντρα στη Μπολόνια και στατιστικά είναι δύσκολο να χάσουν εκ νέου.Επιλέγουμε τον άσο κυρίως λόγω της αλλαγής στην τεχνική ηγεσία, που στο ξεκίνημα επιδρά συνήθως θετικά στη ψυχολογία των παικτών. Επιπλέον η Φιορεντίνα είναι ανώτερη ομάδα από τη Μπολόνια, που μάχεται για την παραμονή στην κατηγορία.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

464. Μπράιτον - Μπόρνμουθ 1 2.20

532. Οσασούνα - Λα Κορούνια G.G. 1.85

558. Σεβίλλη - Μπέτις 1 1.65

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

717. Αλμπαθέτε - Ελτσε 1 1.85

735. Μονπελιέ - Τουλούζ 1 1.80

739. Φιορεντίνα - Μπολόνια 1 1.80