Σάββατο, 04 Μάιος 2019 11:00

Στο... Πι και Φι: “Μιλάει” το κίνητρο

Γράφτηκε από τον

Καλημέρα σας. Στην τελική ευθεία έχουν εισέλθει τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και στις τελευταίες αγωνιστικές, αυτό που μετρά είναι το κίνητρο.

Γι’ αυτό και οι μπουκ έχουν προσαρμόσει ανάλογα τις αποδόσεις. Στη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας υπολείπονται τρεις αγωνιστικές και το Αμβούργο μετά την ήττα στο Βερολίνο υποχώρησε στην 4η θέση. Ως εκ τούτου αν δεν κερδίσει σήμερα την προτελευταία Ινγκολσταντ, κινδυνεύει να χάσει το τρένο της ανόδου. Οι φιλοξενούμενοι τα δίνουν όλα για την παραμονή, αλλά υστερούν σε ποιότητα και το ματς είναι οριακό για το Αμβούργο,

Τρεις στροφές έμειναν για να ολοκληρωθεί η κούρσα και στη Μπουντεσλίγκα, με τη Στουτγάρδη να είναι στο -6 από την 15η θέση που ισοδυναμεί με παραμονή. Η σημερινή της αντίπαλος, η Χέρτα με 37 βαθμούς δεν κινδυνεύει με υποβιβασμό, ούτε όμως .έχει βλέψεις για κάτι παραπάνω. Η Στουτγάρδη προέρχεται από τη νίκη επί της Γκλάντμπαχ και με ανεβασμένη ψυχολογία θα παλέψει για τη νίκη που θα την κρατήσει ζωντανή. Σε τιμές αουτσάιντερ αξίζει να ρισκάρουμε στο διπλό.

Στην Πορτογαλία, η Τσάβες θα φιλοξενηθεί από την υποβιβασμένη Φεϊρένσε και το διπλό είναι μονόδρομος για να μη τη συνοδέψει στη δεύτερη κατηγορία. Το σημερινό είναι το πιο βατό ματς για την Τσάβες από τα τρία που έχουν μείνει και αν δεν κερδίσει, δύσκολα θα αποφύγει τον υποβιβασμό.

Στη Β’ Ισπανίας, η Λούγο είναι αυτή που “καίγεται” για τη νίκη στην αναμέτρηση με την Αλμερία, όντας στη ζώνη του υποβιβασμού και στο -3 από την 18η σωτήρια θέση. Οι φιλοξενούμενοι έχουν μόνο μαθηματικές ελπίδες για τα πλέι -οφ ανόδου και το ισχυρό κίνητρο μας ωθεί στον άσο. Να σημειωθεί ότι πέρυσι τελευταία αγωνιστική η Αλμερία έμεινε στην κατηγορία χάρη στην ισοπαλία που πήρε στην έδρα της Λούγο...

Στη Γαλλία η Μονπελιέ με τη μεγάλη νίκη με ανατροπή επί της πρωταθλήτριας Παρί διατήρησε τις ελπίδες για έξοδο στην Ευρώπη και κόντρα στην Αμιαν που μετρά 2 νίκες σε 17 εξόδους, έχει τον πρώτο λόγο.

Τέλος στη Νορβηγία η Ρόζενμποργκ δεν έχει νίκη μετά από πέντε αγωνιστικές και θέλει να τερματίσει το σερί κόντρα στη Σάρπσμποργκ που είναι αήττητη, αλλά μετρά μόνο μία νίκη και 4 ισοπαλίες.

Περιμένουμε από τους γηπεδούχους να “ξυπνήσουν” και να ξεκινήσουν τη βαθμολογική τους αντεπίθεση.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

438. Αμβούργο – Ινγκολσταντ 1 1.70

456. Χέρτα – Στουτγάρδη 2 2.65

498. Φεϊρένσε – Τσάβες 2 1.63

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

557. Λούγο – Αλμερία 1 2.20

583. Μονπελιέ – Αμιάν 1 1.70

649. Ρόζενμποργκ – Σαρπσμποργκ 1 1.95