Σάββατο, 01 Ιούνιος 2019 12:56

Στο... Πι και Φι: “Ψηφίζουμε” Λίβερπουλ

Γράφτηκε από τον

Καλημέρα σας. Η ώρα για να μάθουμε τη νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης έφθασε.

Τότεναμ και Λίβερπουλ θα ανταμώσουν απόψε στις 10 στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και λίγο πριν τις 12 ή και αργότερα, μία από τις δύο θα σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο στον ουρανό της Μαδρίτης. Η τυπικά γηπεδούχος Τότεναμ βρίσκεται για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό τελικό, ενώ η Λίβερπουλ έχει πάρει μέρος σε εννέα τελικούς. Πέρυσι έφθασε κοντά στην πηγή, αλλά δεν ήπιε νερό ελέω... Κάριους.

Πλέον κάτω από τα γκολπόστ βρίσκεται ο έμπειρος Αλισον, ενώ και στους πάγκους υπερτερεί σε εμπειρία.

Ο σπουδαίος Ποκετίνο θα διεκδικήσει για πρώτη φορά το τρόπαιο, ενώ στον αντίποδα ο Κλοπ για τέταρτη, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει καταφέρει να πανηγυρίσει. Πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα να μπει τέλος σε αυτό το αρνητικό σερί.

Σ’ ένα τέτοιο παιχνίδι τα πάντα μπορούν να συμβούν, αλλά η Λίβερπουλ έχει περισσότερη ποιότητα και “διψά” για την κούπα.

Θα είναι άλλωστε άδικο μετά από τέτοια χρονιά (97 βαθμοί στην Πρέμιερ Λιγκ!) να μείνει με άδεια χέρια.

Η επική ανατροπή με την Μπαρτσελόνα δείχνει το μέταλλο αυτής της ομάδας και τη θέληση να ανέβει στην κορυφή της Ευρώπης.

Με απίστευτο τρόπο προκρίθηκε κόντρα στον Αγιαξ και η Τότεναμ και θα πουλήσει ακριβά το τομάρι της.

Η Λίβπερουλ, ωστόσο, έχει περισσότερες λύσεις σε όλες τις γραμμές και είναι το φαβορί στον αγγλικό “εμφύλιο”. Με δεδομένο ότι βρισκόμαστε και σε προεκλογική περίοδο θα... “ψηφίσουμε” Λίβερπουλ.

Οι υπόλοιπες επιλογές του διημέρου προέρχονται από τη Σουηδία, την Ισπανία και τη Γαλλία. Στην πρώτη κατηγορία της Σουηδίας ξεχωρίζει το ντέρμπι μίσους Χέλσινγκμποργκ – Μάλμε. Οι φιλοξενούμενοι οδηγούν την κούρσα, ενώ οι γηπεδούχοι βρίσκονται στην 13η θέση. Το 1.60 όμως δεν αντικατοπτρίζει τις δυσκολίες του αγώνα. Η Χέλσινγκμποργκ θέλει να κόψει βαθμούς από τη μισητή αντίπαλό της και ένα τουλάχιστον γκολ μπορεί να το πετύχει. Από τη Σουηδία θα κρατήσουμε και τη Γιόνσεπινγκ, η οποία έχει μεν δύσκολο έργο απέναντι στη Μιέλμπι, αλλά είναι σε φόρμα. Η Μιέλμπι παρότι είναι δεύτερη προσφέρεται σε τιμές αουτσάιντερ, μιας και οι μπουκ βλέπουν το ανέβασμα της Γιόνσεπινγκ.

Στη Β’ Ισπανίας, Αλκορκόν και Ταραγόνα έχουν ξεμείνει από στόχους και το γεγονός ότι δεν υπάρχει βαθμολογικό άγχος, προμηνύει ανοιχτό ματς. Η Ταραγόνα στα τελευταία ματς σκοράρει και δέχεται εύκολα γκολ (2-1, 3-4, 3-3). Περιμένουμε γκολ και από τις δύο ομάδες, όπως επίσης και στο Οβιέδο – Μαχαδαόντα, με τη διαφορά ότι εδώ οι φιλοξενούμενοι θέλουν μόνο νίκη για να ελπίζουν στην παραμονή.

Η Οβιέδο με το -4 από τις θέσεις των πλέι -οφ έχει μόνο μαθηματικές ελπίδες, εντός έδρας βρίσκει όμως δίχτυα.

Τέλος στη Γαλλία θα διεξαχθεί το δεύτερο ματς για τα πλέι – άουτ ανάμεσα στη Γκαζελέκ και τη Λε Μαν. Η Γκαζελέκ νίκησε με 2-1 στο πρώτο ματς και έχει τον πρώτο λόγο για τη παραμονή στη Β’ Γαλλίας.

Η Λε Μαν δεν έχει άλλη επιλογή από το να επιτεθεί (χρειάζεται τουλάχιστον 2 γκολ) και πιστεύω ότι το ματς θα ανοίξει.

 ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

452. Μιέλμπι – Γιόνσεπινγκ 2 2.20

473. Αλκορκόν – Ταραγόνα G.G. 1.80

941. Τότεναμ – Λίβερπουλ 2 1.95

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

523. Χέλσινγκμποργκ – Μάλμε G.G. 1.72

531. Γκαζελέκ – Λε Μαν όβερ 2,5 2.05

555. Οβιέδο – Μαχαδαόντα G.G. 1.90