Παρασκευή, 25 Απρίλιος 2014 13:10

Στουτγάρδη με κάλυψη, «τελικοί» στην Ευρωλίγκα

Γράφτηκε από τον

Με θετικό πρόσημο έκλεισε η χθεσινή ημέρα, καθώς «πέρασε» ο άσσος της Σεβίλλης που ήταν το βασικό μας ποντάρισμα από το Γιουρόπα Λιγκ. Την Παρασκευή έχουμε στα χέρια μας ένα αρκετά ενδιαφέρον κουπόνι με δράση τόσο στην Ευρώπη, όσο και τη Λατινική Αμερική. Σήμερα, εξάλλου, είναι μία πολύ μεγάλη ημέρα για το ελληνικό μπάσκετ, καθώς Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αγωνίζονται σε Μαδρίτη και Μόσχα αντίστοιχα για την πρόκρισή τους στο Final 4 της Ευρωλίγκα.

 

«2 DNB» η Στουτγάρδη

Ξεκινάμε τα σημερινά μας προγνωστικά ποδοσφαίρου από την Μπουντεσλίγκα και την αναμέτρηση Αννόβερο – Στουτγάρδη με την επιλογή μας να είναι το «2 DNB» (το ποντάρισμά μας επιστρέφεται σε περίπτωση ισοπαλίας) σε απόδοση 1.90. Η Στουτγάρδη Πραγματοποιεί τη δική της αντεπίθεση, έχοντας επτά πόντους στα τελευταία τρία ματς της. Μόνο η Ντόρτμουντ έχει καταφέρει να συλλέξει περισσότερους! Αν ο βαθμολογικός πίνακας ξεκινούσε από όταν ανέλαβε ο Στέφενς, θα ήταν έβδομη, με τον πρώην τεχνικό του ΠΑΟΚ να έχει βελτιώσει την ψυχολογία.  Πιθανή νίκη απέναντι στο Αννόβερο αφενός θα την οδηγήσει πολύ κοντά στην οριστική σωτηρία. Το Αννόβερο από την πλευρά του, με νίκη σώζεται οριστικά, ενώ μπορεί να εξασφαλίσει την παραμονή ακόμα κι αν δεν κερδίσει και έρθουν τα υπόλοιπα αποτελέσματα όπως τα θέλει. Η ομάδα του Κορκούτ έχει κάνει δύο σερί νίκες και συνήλθε άμεσα μετά την πανωλεθρία στο ντέρμπι του μίσους με τη Μπραουνσβάιγκ και τη γενικότερη «κοιλιά» που έκανε τον Μάρτιο. Αμφίρροπο το παιχνίδι, και θα πάμε με το μομέντουμ της Στουτγάρδης.

Κερδίζουν Ζούλτε Βάρεγκεμ και Λαβάλ

Στο Βέλγιο, επιλογή μας είναι ο «Άσσος» σε απόδοση 1.90 στον αγώνα Ζούλτε Βάρεγκεμ – Γκενκ. Μεγάλη γκέλα για τη Ζούλτε Βάρεγκεμ την περασμένη αγωνιστική, καθώς ηττήθηκε απ' τη Λόκερεν. Κόντρα σε μια απ' τις θεωρητικά αδιάφορες ομάδες, οι γηπεδούχοι ηττήθηκαν εκτός έδρας 3-2, τη στιγμή μάλιστα που προηγήθηκαν στο 18'. Μ' αυτή την ήττα, χάθηκε η ευκαιρία να πλησιάσουν περισσότερο την πρώτη δυάδα της βαθμολογίας και να εκμεταλλευτούν την ισοπαλία ανάμεσα σε Κλαμπ Μπριζ και Σταντάρ Λιέγης. Περιθώρια για άλλες απώλειες δεν έχουν σήμερα και έχουν τον πρώτο λόγο για τη νίκη απέναντι σε μία Γκενκ, η οποία βρίσκεται στο -8 από την 4η θέση και ουσιαστικά έχει ξεμείνει από στόχους. Ο προπονητής της, δε,  Εμίλιο Φερέρα, αναμένεται για ένα ακόμη παιχνίδι να προχωρήσει σε αλλαγές στο αρχικό σχήμα και να δώσει χρόνο συμμετοχής σε νεαρούς παίκτες.

Συνέχεια με τη Β’ Γαλλίας και το παιχνίδι Λαβάλ – Νιορ στο οποίο θα πάμε με τον «Άσσο» σε απόδοση 2.30. Μόλις μία ήττα έχει η Λαβάλ στις επτά τελευταίες αγωνιστικές της Ligue 2, αλλά το έργο της μόνο εύκολο δεν είναι στη συνέχεια, αφού από την τετράδα των προσεχών παιχνιδιών της, τα δύο είναι εξάποντα και τα άλλα δύο με ομάδες που χτυπούν την άνοδο. Άκρως αποτελεσματική στην έδρα της πάντως στα τελευταία της ματς, αφού προέρχεται από τέσσερις σερί νίκες και μόνο μία ήττα στα επτά πιο πρόσφατα. Η Νιόρ από την πλευρά της ηττήθηκε 2-1 εντός έδρας από την Μπρεστ την προηγούμενη αγωνιστική, δεχόμενη σημαντικό πλήγμα στην προσπάθεια που κάνει για την άνοδο. Εκτός έδρας, δε, κάθε άλλο παρά αποτελεσματική είναι, έχοντας μαζέψει μόλις έναν πόντο στις τέσσερις πιο πρόσφατες «εξόδους» της.

Δε χάνει η Τίγκρε

Φινάλε από την Αργεντινή και το «Χ2» σε απόδοση 2.15 στον αγώνα Νιούελς Ολντ Μπόις – Τίγκρε. Η Νιούελς έχει να επιδείξει ένα τρίποντο όλο κι όλο στα επτά τελευταία παιχνίδια της και έχει βγει ήδη εκτός διεκδίκησης του τίτλου. Η Τίγκρε από την άλλη, μπορεί να μην εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις της, αλλά έχει σαφώς ισχυρότερο κίνητρο από την αντίπαλό της. Ουσιαστικά, ψάχνει μία νίκη ακόμα για να «κλειδώσει» την παραμονή της στην κατηγορία. Αρκετά καλή μακριά από το γήπεδό της, με απολογισμό δύο νίκες, δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες, θεωρούμε ότι σήμερα μπορεί να πάρει τουλάχιστον το βαθμό.

«Πνίγει» τον Κρστιτς ο ΠΑΟ

Στο Μπάσκετ, τώρα, ξεκινάμε από το ματς ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Παναθηναϊκός. Ο Παναθηναϊκός έχει πάρει την ταυτότητα της ΤΣΣΚΑ σε όλη τη σειρά. Ήταν εμφανώς καλύτερος στα τρία από τα τέσσερα ματς αλλά έχει απόψε πολύ δύσκολο έργο ώστε να ολοκληρώσει το θαύμα και να προκριθεί στο Final-4. Προφανώς θα δούμε πάλι σκληρό και νευρικό παιχνίδι. Η ομάδα του Αλβέρτη θα μπει στο παρκέ με τους ίδιους αμυντικούς προσανατολισμούς για να κρατήσει τη ρωσική ομάδα στους 60-65 πόντους ότι δηλαδή πέτυχε στο ΟΑΚΑ. Η ΤΣΣΚΑ έχει απογοητεύσει σε όλη τη σειρά και το μόνο που της έχει μείνει είναι η έδρα. Όσο πάει προς το τέλος της η σειρά, οι book ρίχνουν όλο και περισσότερο το όριο στα Under/Over. Σήμερα αυτό προσφέρεται στο 137.5. Προχθές αποδείχτηκε ότι όσο καλό και αν φαίνεται το Under, αυτό σπάει λόγω μιας παράτασης. Προτιμότερο να δούμε τον αγώνα στο live ώστε να επιλέξουμε κάποια καλύτερη τιμή σε χάντικαπ ή Under/Over. 

Επιλογή που προκύπτει είναι το Under 9.5 πόντοι του Σέρβου Κρστιτς. Ο Κρστιτς είναι η απογοήτευση της ΤΣΣΚΑ καθώς δεν μπορεί να κάνει τίποτα μέσα στο παρκέ. Η άμυνα του Παναθηναϊκού τον έχει «πνίξει» και σε τέσσερις αγώνες έχει σκοράρει 5.5 πόντους μέσο όρο με μοναδική φορά που το ξεπέρασε να είναι στον δεύτερο αγώνα που η ΤΣΣΚΑ νίκησε με μεγάλη διαφορά (77-51) και ο Κρστιτς σκόραρε 10 με τρίποντο στο τελευταίο δίλεπτο του αγώνα που είχαν χαλαρώσει όλοι. Στα δύο παιχνίδια του ΟΑΚΑ σκόραρε 6 και 1 πόντο αντίστοιχα. Under 9.5 πόντοι Νέναντ Κρστιτς.

Over στη Μαδρίτη

Πάμε στον αγώνα Ρεάλ Μαδρίτης –Ολυμπιακός. Απόψε είναι το μεγάλο παιχνίδι μεταξύ των περσινών φιναλίστ του Final-4 της Ευρωλίγκα. Όπως πέρσι έτσι και φέτος ένας μόνο θα χαμογελάσει στο κρίσιμο πέμπτο παιχνίδι της σειράς των πλέι-οφ που αποδείχθηκε πολύ δυσκολότερο για τη Ρεάλ από ότι αναμενόταν. Σε δύο αγώνες στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός βρήκε το «κουμπί» της Ρεάλ, την κράτησε σε παράδοξα για εκείνη επίπεδα και τη νίκησε δίκαια. Αλλά ακόμα και στον τρίτο αγώνα που η Ρεάλ είχε απαράδεκτη εικόνα ο Ολυμπιακός μπορούσε να ηττηθεί. Σήμερα το άγχος θα το έχει το φαβορί δηλαδή η Ρεάλ. Ο Ολυμπιακός θα μπει χαλαρός να παίξει το παιχνίδι αφού δεν έχει τίποτα να χάσει και ήδη έχει επιτύχει αυτό που ήθελε εξ’ αρχής.

Μετά από τέσσερις αγώνες σε 10 μέρες οι δυο ομάδες γνωρίζονται οπότε δεν περιμένουμε να δούμε κάτι νέο στο παρκέ. Πρόβλεψη νικητή δεν μπορεί να γίνει εδώ που φτάσαμε. Η Ρεάλ δεν έχει ηττηθεί ακόμα από κανέναν στην έδρα της και είναι επιτακτικό για αυτούς να παραμείνει έτσι. Προχθές το Over 154 χάθηκε πανηγυρικά. Σήμερα ξανά επιλέγουμε Over 153.5 γιατί η σειρά επιστρέφει στη Μαδρίτη εκεί που η Ρεάλ νιώθει πιο άνετη και ανοίγει ευκολότερα το ρυθμό και το σκορ. Το βασικό είναι ότι ο Ολυμπιακός απέδειξε ότι μπορεί να ακολουθήσει το ρυθμό της Ρεάλ και να βοηθήσει στο σκορ. Επιλογή λοιπόν Over 153.5 πόντοι

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων, δείτε αναλυτικά τα προγνωστικά μας σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Tennis και Formula 1 και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων μέσω του Livescore μας.