Σάββατο, 25 Ιούλιος 2020 11:32

Στο... Πι και Φι: Φινάλε με αγωνία στην Αγγλία

Γράφτηκε από τον

 

Καλημέρα σας. Η 38η και τελευταία αγωνιστική θα διεξαχθεί την Κυριακή στην Πρέμιερ Λιγκ και αν η μάχη του τίτλου είχε κριθεί προ... κορονοϊού, δεν ισχύει το ίδιο για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια και την παραμονή.

Τρεις ομάδες, η Μπόρνμουθ, η Γουότφορντ και η Αστον Βίλα παλεύουν για την αποφυγή του υποβιβασμού (θα σωθεί η μία από τις τρεις), ενώ μεγάλη μάχη γίνεται και για τις θέσεις που οδηγούν σε Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ.

Στην ουρά, η μόνη που έχει υποβιβαστεί και μαθηματικά είναι η Νόριτς. Η Μπόρνμουιθ με 31 βαθμούς έχει τις λιγότερες πιθανότητες από Γουότφορντ και Αστον Βίλα που ισοβαθμούν στους 34 βαθμούς.

Και αυτό γιατί δεν της αρκεί μόνο η νίκη στην έδρα της Εβερτον, αλλά χρειάζεται να χάσουν Γουότφορντ και Α. Βίλα, που παίζουν επίσης εκτός έδρας με Αρσεναλ και Γουέστ Χαμ, αντίστοιχα.

Κοινό χαρακτηριστικό ότι και οι τρεις γηπεδούχοι είναι αδιάφοροι, αλλά στην Αγγλία αυτό δεν σημαίνει κάτι.

Η Μπόρνμουθ πέταξε την ευκαιρία που είχε με την αδιάφορη Σαουθάμπτον και αν τα νέα δεν είναι ευχάριστα από τα άλλα δύο γήπεδα, θα έρθει και η απογοήτευση. Περιμένουμε από την Εβερτον να εμφανιστεί σοβαρή, όπως έκανε και εκτός έδρας με τη Σέφιλντ που “καιγόταν” και να κλείσει με νίκη τη σεζόν.

Εντός έδρας άλλωστε ηττήθηκε μόλις 3 φορές σε 18 αναμετρήσεις φέτος, ενώ η Μπόρνμουθ σε 18 εξόδους μετρά μόλις 3 διπλά και 14 ήττες!

Στη μάχη της Ευρώπης, Λέστερ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα αναμετρηθούν μεταξύ τους σ’ ένα τελικό για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Οι γηπεδούχοι με νίκη είναι σίγουρα στα.. αστέρια, με ισοπαλία χρειάζονται ήττα της Τσέλσι από τη Γουλβς, ενώ με ήττα είναι σίγουρα εκτός. Η Γιουνάιτεντ παίζει για δύο αποτελέσματα, ενώ μπορεί να βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ ακόμα και με ήττα, εφόσον ηττηθεί η Τσέλσι.

Σ’ ένα τέτοιο παιχνίδι τα πάντα μπορούν να συμβούν. Η Μάντσεστερ φαίνεται όμως να είναι σε καλύτερη κατάσταση και θα βρει τις λύσεις κόντρα στην προβληματική, όπως έδειξε με την Τότεναμ, άμυνα της Λέστερ.

Τελευταία αγωνιστική και στην Τουρκία, με τη Σίβασπορ και Μπεσίκτας να μονομαχούν για την τρίτη θέση.

Οι δύο ομάδες παίζουν απόψε εκτός έδρας, αλλά με βαθμολογικά αδιάφορους αντιπάλους. Η Σίβασπορ με την Γκετζέπε και η Μπεσίκτας με την Γκεντσλέρ.

Η Σίβασπορ κρατά την τύχη στα χέρια της για την τρίτη θέση, αφού έχει ένα βαθμό περισσότερο από τη Μπεσίκτας και ελπίζει ακόμα και για τη δεύτερη θέση αν χάσει η Τραμζονσπόρ από την Καϊσερισπόρ.

Το μονόπλευρο κίνητρο και η φόρμα των ομάδων μας ωθεί στις νίκες των Σίβασπορ και Μπεσίκτας, με τις αποδόσεις να είναι ανάλογα προσαρμοσμένες.

Στην Ελβετία, η Σεν Γκάλεν καλείται να αντιδράσει μετά τη “βαριά” ήττα από τη Βασιλεία, αν θέλει να διατηρήσει τις ελπίδες για κατάκτηση του τίτλου. Η ντεφορμέ Ζυρίχη προσφέρεται για επιστροφή στις επιτυχίες.

Τέλος στην Δανία, κρίνεται στην τελευταία αγωνιστική των πλέι -οφ η δεύτερη θέση. Η Ααρχους χρειάζεται καλύτερο αποτέλεσμα από την Κοπεγχάγη για να τα καταφέρει και φιλοξενεί την αδιάφορη Μπρόντμπι, που πολύ θα ήθελε να δει τη μισητή της αντίπαλο (Κοπεγχάγη) να χάνει το εισιτήριο. Ο άσος έχει τον πρώτο λόγο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

273. Γκετζέπε – Σίβασπορ 2 1.65

274. Γκεντσλέρ – Μπεσίκτας 2 1.65

280. Ζυρίχη – Σεν Γκάλεν 2 1.90

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

325. Εβερτον – Μπόρνμουθ 1 2.15

327. Λέστερ – Μάντσεστερ Γ. 2 2.15

349. Ααρχους – Μπροντμπι 1 1.77