Σάββατο, 24 Απρίλιος 2021 11:18

Στο... Πι και Φι: Χωρίς περιθώρια Ντόρτμουντ, Ατλέτικο και Λυών

Γράφτηκε από τον

Καλημέρα σας. Γερμανία, Αγγλία, Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία θα μας απασχολήσουν αυτό το διήμερο.

Στη Μπουντεσλίγκα η Ντόρτμουντ τα δίνει όλα για να μπει στην τετράδα, καθώς θα είναι μεγάλη αποτυχία αν δεν βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Με 3 σερί νίκες είναι στο -4 από την 4η Αϊντραχτ και στο -5 από την 3η Βόλφσμπουργκ, την οποία αντιμετωπίζει σήμερα. Οι “λύκοι” είναι η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος και εντός έχουν χάσει φέτος μόνο από την Μπάγερν.
Η Ντόρτμουντ, ωστόσο, μετρά πέντε σερί διπλά σε αυτό το γήπεδο και δεν έχει περιθώρια για απώλειες.
Με την πλάτη στον... τοίχο βρίσκεται και η Ατλέτικο, που φιλοξενείται από την Αθλέτικ Μπιλμπάο. Η ομάδα του Σιμεόνε θέλει μόνο νίκη αύριο, αλλά και με την Ελτσε ώστε να μείνει στην κορυφή και να παίξει για δύο αποτελέσματα στο καθοριστικό ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα. Η Μπιλμπάο δεν κυνηγά πλέον κάτι στην Πριμέρα, ενώ έχει και απουσίες. Το μονόπλευρο κίνητρο μας ωθεί στο διπλό.
Κρίσιμο ματς στη μάχη για τον τίτλο δίνει και η Λυών στη Γαλλία, καθώς θα φιλοξενήσει την πρωτοπόρο Λιλ. Οι γηπεδούχοι απέχουν 3 βαθμούς και το κυριακάτικο ντέρμπι είναι γι’ αυτούς “τελικός”.
Στη Γ’ Γερμανίας, η ιστορική Καϊζερσλάουτερν αντιμετωπίζει την ουραγό Ουντερχάκινγκ που έχει συμβιβαστεί με την ιδέα του υποβιβασμού. Αντίθετα οι γηπεδούχοι είναι οριακά (στην ισοβαθμία) στη ζώνη του υποβιβασμού, μετρούν αήττητο πέντε αγωνιστικών με καλές εμφανίσεις και θα είναι... αυτοκτονία αν αφήσουν βαθμούς σε αυτό το ματς.
Στην Α’ Αγγλίας η άνετη βαθμολογικά Κρου παίζει με την 22η Ροτσντέιλ, που είναι στο -5 από τις θέσεις παραμονής και χρειάζεται τη νίκη για να μείνει “ζωντανή”. Κάτι που σημαίνει ότι θα ανοιχτεί και θα αφήσει χώρους για τη δυνατή επιθετικά Κρου. Σε αποδόσεις αουτσάιντερ αξίζει το όβερ 2,5.
Τέλος στο Καμπιονάτο, η Αταλάντα “καίγεται” για τη νίκη απέναντι στην Μπολόνια ώστε να εξασφαλίσει θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Πίσω όμως δεν εμπνέει εμπιστοσύνη και η αδιάφορη βαθμολογικά Μπολόνια μπορεί να το εκμεταλλευτεί. Πάμε με το αμφίσκορο που έχει εμφανιστεί 11 φορές σε εντός έδρας ματς της Αταλάντα.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟΥ
192. Καϊζερσλάουτερν – Ουντερχάκινγκ 1 1.84
213. Βόλφσμπουργκ – Ντόρτμουντ 2 2.13
229. Κρου – Ροτσντέιλ όβερ 2,5 1.98

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
565. Αταλάντα – Μπολόνια G.G. 1.67
566. Λυών – Λιλ 1 2.06
567. Aθλ. Μπιλμπάο – Ατλέτικο 2 1.84