Σάββατο, 04 Ιούνιος 2022 10:24

Στο… Πι και Φι: Στο προσκήνιο οι εθνικές

Γράφτηκε από τον

Καλημέρα σας. Το Nations League θα μας συντροφεύει στοιχηματικά το πρώτα δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, ενώ αυτή την Κυριακή τα βλέμματα στρέφονται και στο Κάρντιφ, εκεί όπου η Ουαλία θα υποδεχτεί την Ουκρανία, σε ένα τελικό για μια θέση στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Οι Ουαλοί έχουν το πλεονέκτημα της έδρας, αλλά οι Ουκρανοί έδειξαν και στη Σκωτία, ότι διαθέτουν τεράστια ψυχικά αποθέματα και ποιοτική ομάδα. Οι φιλοξενούμενοι βλέπουν το μπαράζ ως το ματς της ζωής τους και θα τα δώσουν όλα για τη νίκη, που θα δώσει λίγο χαρά στον ουκρανικό λαό, που υποφέρει από τον πόλεμο. Αν επαναλάβουν την εμφάνιση της Τετάρτης (3-1 τη Σκωτία), τότε θα βρεθούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο.
Στο Nations League, η Ισπανία ξεκίνησε με εντός έδρας ισοπαλία απέναντι στην Πορτογαλία και θέλει να “ρεφάρει” στην έδρα της Τσεχίας, που είχε σύμμαχο την τύχη για τη νίκη κόντρα στην Ελβετία. Υπάρχει διαφορά δυναμικότητας στο ζευγάρι, όπως και στο Αρμενία – Ιρλανδία. Με τους φιλοξενούμενους να μπαίνουν στη διοργάνωση με φιλοδοξίες.
Το διπλό θα είναι η επιλογή και στο ματς Μαυροβούνιο – Ρουμανία. Οι γηπεδούχοι θα παραταχθούν με αρκετές απουσίες, και οι Ρουμάνοι αντιμετωπίζουν πιο σοβαρά το ματς και θέλουν την πρώτη νίκη με τον Ιορντανέσκου στον πάγκο για να ανέβουν βαθμολογικά και ψυχολογικά.
Στη Β’ Ισπανίας, η Λας Πάλμας καλείται να ανατρέψει την ήττα με 1-0 από την Τενερίφη στο πρώτο παιχνίδι για να βρεθεί στον τελικό για την άνοδο, με αντίπαλο την Εϊμπάρ ή τη Χιρόνα. Η Λας Πάλμας θα έχει στο πλευρό της 30.000 φιλάθλους και αυτή τη φορά δύσκολα θα μείνει όρθια η Τενερίφη, που κέρδισε μεσοβδόμαδα χωρίς να είναι καλύτερη. Στην Αργεντινή, η Εστουδιάντες ς’ ένα κατάμεστο γήπεδο μπορεί να μπει με το… δεξί, κόντρα στην υποδεέστερη Χιμνάσια Λα Πλάτα.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟΥ
603. Αρμενία – Ιρλανδία 2 1.95
627. Μαυροβούνιο – Ρουμανία 2 2,37
738. Λας Πάλμας – Τενερίφη 1 1,97

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
698. Τσεχία – Ισπανία 2 1.75
701. Εστουδιάντες– Χιμνάσια Λα Πλάτα 1 1.92
1371. Ουαλία – Ουκρανία 2 2.70