Δευτέρα, 08 Σεπτέμβριος 2014 13:39

Τρεις επιλογές από τα προκριματικά του EURO

Γράφτηκε από τον

Άδοξο τέλος έλαβε η πορεία της Εθνικής μας Ομάδας στο Mundobasket 2014, καθώς η ήττα με 90-72 από τη Σερβία την άφησε εκτός της προημιτελικής φάσης της διοργάνωσης. Με το «αριστερό», παράλληλα, ξεκίνησε τις υποχρεώσεις η «γαλανόλευκη» στο ποδόσφαιρο, ηττήθηκε με 0-1 στο άδειο λόγω τιμωρίας «Γ. Καραϊσκάκης» και προβλημάτισε με την εμφάνισή της.

Στα σημερινά, το κουπόνι που έχουμε στα χέρια δε μας προσφέρει πολλές επιλογές και θα περιοριστούμε σε τρεις προτάσεις από την προκριματική φάση του EURO 2016.

Αγγλία με κάλυψη

Ξεκινάμε από το παιχνίδι της Ελβετίας με την Αγγλία, με την επιλογή μας να είναι το «2 DNB» σε απόδοση 2.03 (το ποντάρισμα επιστρέφεται σε περίπτωση ισοπαλίας). Παρά το γεγονός ότι πολλοί περίμεναν την απομάκρυνση του Ρόι Χόντζστον από τον πάγκο της Αγγλίας μετά το Μουντιάλ, κάτι τέτοιο δε συνέβη και έτσι αναλαμβάνει το έργο να προκριθεί η ομάδα του στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Γαλλίας. Ο 67χρονος προπονητής δεν έχει πλέον στη διάθεσή του το πολύ έμπειρο και ποιοτικό δίδυμο των Τζέραρντ και Λάμπαρντ που αποχώρησαν απ’ την εθνική, ενώ για τον πρώτο αγώνα με την Ελβετία δεν υπολογίζει στους τραυματίες αμυντικούς Τζόνσον, Γουόκερ, τον μέσο Λαλανά και τον επιθετικό Γουόλκοτ. Επίσης εκτός είναι και ο φορμαρισμένος Ντάνιερ Στάριτζ της Λίβερπουλ. Από την άλλη, το «τιμόνι» της τεχνικής ηγεσίας της Ελβετίας ανέλαβε ο πρώην προπονητής της Λάτσιο Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς, ο οποίος αντικατέστησε τον Ότμαρ Χίτσφελντ. Ο Βόσνιος προπονητής δεν σκοπεύει ν’ αλλάξει κάτι απ’ τη μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας του, αφού υπάρχει πολύ ποιότητα με την παρουσία των Ινλέρ, Μπεχράμι, Ζάκα και Σακίρι και Μεχμέντι, ωστόσο πιθανότατα θα επανέλθει στην άμυνα ο Φον Μπέργκεν που ξεπέρασε το πρόβλημά του, αντικαθιστώντας τον Ντζουρού. Θεωρούμε ότι στο αποψινό ματς οι Άγγλοι έχουν τις δυνατότητες να φύγουνε με ένα θετικό αποτέλεσμα από την Ελβετία και να επιβεβαιώσουν το στοίχημα που προτείνουμε.

Νίκη με Under για Ισπανία

Συνέχεια με το Ισπανία – ΠΓΔΜ, στο οποίο θα πάμε και τον «1 & Under 3.5 γκολ» σε απόδοση 2.22. Μία «νέα εποχή» για την Εθνική Ισπανίας ξεκινάει και επίσημα σήμερα, καθώς η αποτυχία στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας θεωρήθηκε –και όχι άδικα- ως το κλείσιμο ενός «χρυσού» κύκλου. Ξεκινάει με τον Βιθέντε Ντελ Μπόσκε στο «τιμόνι» της, αλλά χωρίς παίκτες-σημεία αναφοράς της εκπληκτικής πορείας της τελευταίας δεκαετίας, όπως οι αποσυρθέντες Τσάβι, Τσάμπι Αλόνσο και Νταβίντ Βίγια. Το ισπανικό κοινό αναμένεται να δώσει δυναμικό «παρών» στο σημερινό ματς, θέλοντας να δείξει ότι δεν... ξεχνάει τις μεγάλες πρόσφατες επιτυχίες των «φούριας ρόχας». Είναι χαρακτηριστικό ότι τη χθεσινή προπόνηση την παρακολούθησαν περισσότεροι από 5.000 θεατές. Η ΠΓΔΜ, από την πλευρά της, θα παραταχθεί στη σημερινή πρεμιέρα με αρκετές απουσίες, αλλά και όντας αισιόδοξη ότι θα μπορέσει να «κλέψει» ένα βαθμό. Ειδικής αναφοράς χρήζει η απόφαση απόσυρσης από την εθνική ομάδα του εμβληματικού επιθετικού Γκόραν Πάντεφ και του κεντρικού αμυντικού Νικόλτσε Νοβέσκι. Παράλληλα, στο σημερινό παιχνίδι οι εξτρά απουσίες των Αντέμι, Στεπάνοβιτς, Τριτσκόφσκι, Γκεοργκιέφσκι, Ποπόφ και Ιβανόφσκι (για διαφορετικούς λόγους) κρίνονται σημαντικές. Περιμένουμε από τους Ίβηρες να κερδίσουν το σημερινό ματς, οι Σκοπιανοί, όμως, είναι μαχητικοί και δε «βλέπουμε» στο σκορ να… ξεφεύγει.

Over στη Βιέννη

Επόμενη… στάση, το «Ernst Happel» της Βιέννης, εκεί όπου κοντράρονται η Αυστρία με τη Σουηδία, με την επιλογή μας να είναι το «Over 2.5 γκολ» σε απόδοση 2.40. Η Αυστρία κληρώθηκε σ’ έναν δύσκολο όμιλο, όπου κόντρα σε Ρωσία και Σουηδία θα παλέψει για την πρόκριση. Το γεγονός ότι πλέον οι δύο πρώτοι πάνε κατευθείαν στο Euro της δίνει περισσότερες ελπίδες, όμως και πάλι θα χρειαστεί η υπέρβαση. Έχει κάποιες απουσίες το ρόστερ, κυριότερη αυτή του Καβλάκ, αλλά και των Ίβανσιτς, Πόγκατετζ. Κατάμεστο αναμένεται το γήπεδο στη Βιέννη. Ξεκίνημα στα δύσκολα για τη Σουηδία, που σήμερα καλείται να φανεί αντάξια του ονόματος της κόντρα στην Αυστρία. Οι Σκανδιναβοί είναι ένα απ’ τα «βαριά χαρτιά» του ομίλου και προφανώς στοχεύουν στην πρόκριση και τίποτα λιγότερο. Ιδιαίτερο το σημερινό ματς και για τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. ο οποίος αποτελεί πλέον τον κορυφαίο σκόρερ στην εθνική Σουηδίας με 50 γκολ, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Σβεν Ρίντελ με 49. Ο στράικερ της Παρί Σεν Ζερμέν μάλιστα σήμερα συμπληρώνει 100 συμμετοχές με το εθνόσημο και σίγουρα θα ήθελε να συνδυάσει την επέτειο αυτή με ένα τέρμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν και στα προκριματικά του πρόσφατου Παγκοσμίου Κυπέλλου. Κέρδισαν αμφότερες εντός έδρας με το ίδιο σκορ (2-1) και αναμένουμε απόψε για μία ακόμη φορά να επιβεβαιώσουν το Over.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα previews των αγώνων της ημέρας που περιλαμβάνονται στο κουπόνι και όχι μόνο, και ενημερωθείτε για όλη τη δράση σε μπάσκετ, τένις και Formula 1.