Σάββατο, 03 Ιούνιος 2023 10:19

Στο… Πι και Φι: Τελικοί με γκολ

Γράφτηκε από τον
Στο… Πι και Φι: Τελικοί με γκολ

Καλημέρα σας. Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά πέντε τελικοί κυπέλλων γίνονται αυτό το Σαββατοκύριακο σε Αγγλία, Γερμανία, Πορτογαλία, Σκωτία και Ελβετία.

Στοιχηματικά θα μας απασχολήσουν οι τρεις πρώτοι.
Ξεκινώντας από το πιο λαμπερό παιχνίδι, αυτό ανάμεσα στις δύο ομάδες του Μάντσεστερ. Σίτι εναντίον Γιουνάιτεντ σήμερα στο Γουέμπλει, με την πρωταθλήτρια Σίτι να είναι το φαβορί. Η Γιουνάιτεντ, θέλει όσο τίποτε στον κόσμο να της στερήσει το τρόπαιο και την προοπτική να κάνει τρέμπλ (αφού το επόμενο Σάββατο παίζει τελικό Τσάμπιονς Λιγκ με αντίπαλο την Ιντερ). Κάτι που είχαν πετύχει οι “κόκκινοι διάβολοι” το 1999 με τον Φέργκιουσον. Και τα δύο τους παιχνίδια φέτος στην Πρέμιερ Λιγκ είχαν γκολ.
Η Σίτι συνέτριψε με 6-3 τη Γιουνάιτεντ στις αρχές Οκτωβρίου και η δεύτερη νίκησε με ανατροπή (2-1) στα μέσα Ιανουαρίου. Περιμένουμε και το τρίτο ραντεβού τους να έχει γκολ και από τις δύο πλευρές, αλλά να μην μένει στο 1-1. Το συνδυαστικό στοίχημα γκολ – γκολ και όβερ 2,5 ανεβάζει την απόδοση στο 2,05.
Στη Γερμανία, Λειψία και Αϊντραχτ Φρανκφούρτης θα διεκδικήσουν το τρόπαιο. Η Λειψία ήταν η πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος και το απέδειξε στο φινάλε με τη νίκη στο Μόναχο με 3-1 επί της Μπάγερν και το 4-2 με τη Σάλκε, που σήμανε τον υποβιβασμό του ιστορικού συλλόγου την τελευταία αγωνιστική.
Η Αϊντραχτ διαθέτει ποιοτικούς παίκτες, αλλά δύσκολα θα κόψει τη φόρα της Λειψίας, που όταν κερδίζει, το κάνει συνήθως με όβερ.
Στην Πορτογαλία θα μονομαχήσουν στον τελικό η Μπράγκα με την Πόρτο, με τη δεύτερη να είναι το φαβορί.
Η Μπράγκα, ωστόσο, έκανε εξαιρετική σεζόν και θα εξαντλήσει τις πιθανότητες για το τρόπαιο. Περιμένουμε τελικό με γκολ και θέαμα.
Από εκεί και πέρα, στη Δανία διεξάγεται η τελευταία αγωνιστική στα πλέι οφ και πλέι άουτ. Η Ααλμποργκ φιλοξενεί την αδιάφορη Σίλκεμποργκ και με νίκη εξασφαλίζει την παραμονή. Το μονόπλευρο κίνητρο μας ωθεί στον άσο.
Στην Ιταλία, η Αταλάντα με νίκη εξασφαλίσει το εισιτήριο για το Γιουρόπα και η Μόντσα δύσκολα θα της σταθεί εμπόδιο. Τα ματς της Αταλάντα ανοίγουν και θα επιλέξουμε τον άσο με όβερ 2,5.
Στην Ισπανία, η Ρεάλ θέλει να αποχαιρετήσει με νίκη το κοινό της, κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο που κυνηγά την τελευταία θέση για Ευρώπη, αλλά χρειάζεται συνδυασμό αποτελεσμάτων.
Η Αθλέτικ απέτυχε την περασμένη αγωνιστική να κερδίσει στην έδρα της την ουραγό και υποβιβασμένη Ελτσε, χάνοντας μάλιστα με 0-1. Η Ρεάλ μπορεί να μην κυνηγά κάτι, αλλά αφενός είναι καλύτερη ομάδα και αφετέρου στο 1,95 δεν τη βρίσκεις συχνά με τέτοιου μεγέθους αντιπάλους.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟΥ
Ααλμποργκ – Σίλκεμποργκ 1 1.75
Μάντσεστερ Σίτι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ G.G. και όβερ 2,5 2,05
Λειψία – Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 1 και όβερ 2,5 2.37

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Μπράγκα – Πόρτο G.G. και όβερ 2,5 2.10
Ρεάλ Μαδρίτης – Αθλέτικ Μπιλμπάο 1 1,95
Αταλάντα – Μόντσα 1 και όβερ 2,5 2.10