Τρίτη, 14 Οκτώβριος 2014 15:05

"Μονόδρομος" η νίκη για την Ελλάδα, κερδίζει η Πολωνία

Γράφτηκε από τον

Ξεκινάμε τα σημερινά μας προγνωστικά για στοίχημα από τον αγώνα της Ελλάδας κόντρα στη Βόρειο Ιρλανδία, με την επιλογή μας να είναι «1 & Under 3.5 γκολ» σε απόδοση 2.00. Με την πλάτη στον… τοίχο παίζει σήμερα η Ελλάδα κόντρα στη Βόρειo Ιρλανδία, ένα ματς που αν δεν κερδίσει περιπλέκεται πάρα πολύ η προσπάθεια της για πρόκριση. 

Το ποτήρι ήταν μάλλον μισοάδειο μετά την εκτός έδρας ισοπαλία με τη Φινλανδία το Σάββατο, ένα δίκαιο αποτέλεσμα που πάντως έδειξε να αφήνει ικανοποιημένο τον Κλαούντιο Ρανιέρι. Ο Ιταλός άλλωστε, έδειξε να συμβιβάζεται με τον πόντο στη δύσκολη φινλανδική έδρα, απ’ τη στιγμή που με το σκορ στο 1-1 πέρασε τον Μόρα στο παιχνίδι για να δημιουργήσει πεντάδα στα μετόπισθεν. Υπό ψύχραιμη οπτική γωνία, η εκτός έδρας ισοπαλία με τη Φινλανδία δεν είναι κακό αποτέλεσμα, ωστόσο η εμφάνιση και πάλι δεν ήταν καλή για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Στο κορυφαίο μομέντουμ των τελευταίων ετών βρίσκεται η Βόρειος Ιρλανδία, από την άλλη πλευρά, που σημείωσε δύο νίκες στις πρώτες ισάριθμες αγωνιστικές. Έπειτα απ’ τη σπουδαία εκτός έδρας επικράτηση με 2-1 της πρεμιέρας επί της Ουγγαρίας, συνέχισε το Σάββατο με το εύκολο εντός έδρας 2-0 επί των αδύναμων Νήσων Φερόε και έγινε η μοναδική ομάδα (έπειτα απ’ τις ισοπαλίες Ρουμανίας και Φινλανδίας) του ομίλου με 6 πόντους. Είχε να ξεκινήσει με 2/2 νίκες σε προκριματική φάση 48 χρόνια, ρεκόρ που όπως είναι φυσιολογικό έχει… ανοίξει την όρεξη των Βορεϊοιρλανδών, οι οποίοι ήρθαν στην Αθήνα με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία, φυσικά έχοντας στο μυαλό τους και την ισοπαλία. Άλλωστε, ξέρουν πολύ καλά ότι το ενδεχόμενο να υποστεί η Ελλάδα δεύτερη σερί εντός έδρας ήττα είναι πάρα πολύ δύσκολο να γίνει πραγματικότητα. Περιμένουμε, λοιπόν, από την Ελλάδα να πάρει απόψε το «τρίποντο» και ταυτόχρονα να μην… ξεφύγουν τα γκολ από το όριο των 3.5 τερμάτων.

 

Νίκη για Πολωνία

Συνεχίζουμε με το ματς Πολωνία – Σκωτία, στο οποίο θα πάμε με τον «Άσσο» σε απόδοση 1.90. Η Πολωνία το Σάββατο επικράτησε 2-0 εντός έδρας της Γερμανίας, πανηγυρίζοντας μία τεράστια νίκη, διπλασίασε τα τρίποντά της στα προκριματικά (μετά το 0-7 της πρεμιέρας επί του Γιβραλτάρ) και οδηγεί την κούρσα στο 2ο όμιλο, μαζί με την Ιρλανδία. Ο 27χρονος Σόμποτα αναμένεται να αποτελέσει τον αντικαταστάτη του τραυματία Γιοντλόβιετς στο αρχικό σχήμα. Η υπόλοιπη ενδεκάδα θα είναι απαράλλακτη σε σχέση με αυτή κόντρα στη Γερμανία, με τον Αρκάντιους Μιλίκ να συνεχίζει να αποτελεί τον παρτενέρ του Λεβαντόφσκι στη γραμμή κρούσης, μετά και το γκολ κόντρα στα «πάντσερ». Η πρεμιέρα των προκριματικών ήταν ατυχής, στον αντίποδα, για τους Σκωτσέζους, καθώς υπέστησαν την εκτός έδρας ήττα από τη Γερμανία, όμως το Σάββατο έβαλαν στο... σακούλι τους πρώτους τρεις βαθμούς, με το εντός έδρας 1-0 επί της Γεωργίας. Ως εκ τούτου, το σύνολο του Γκόρντον Στράχαν αναμένεται να παραταχθεί με αυτοπεποίθηση στο σημερινό ματς, με τους Πολωνούς, ωστόσο, να έχουν το προβάδισμα για τη νίκη.

 

Παίρνει το «τρίποντο» η Πορτογαλία

Επόμενη πρόταση, το «Διπλό» σε απόδοση 2.40 στην αναμέτρηση Δανία – Πορτογαλία. Η Δανία, πέρασε δύσκολο βράδυ στην έδρα της Αλβανίας, αλλά κατάφερε να «αποδράσει» με το βαθμό της ισοπαλίας (1-1) χάρη στο γκολ του Βίμπε δέκα λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα. Από τη στιγμή που δεν έχασε στο Ελμπασάν, μόνο ευχαριστημένη μπορεί να είναι, ωστόσο όλα τα λεφτά για την πρόκριση είναι το σημερινό παιχνίδι με την Πορτογαλία. Από την άλλη, ο Φερνάντο Σάντος θα καθίσει κανονικά στον πάγκο της Πορτογαλίας σήμερα.

O έμπειρος προπονητής, είχε τιμωρηθεί με οκτώ αγωνιστικές αποκλεισμού, μετά το παιχνίδι της Ελλάδας με την Κόστα Ρίκα, ωστόσο το CAS θα αποφασίσει οριστικά στα τέλη Νοεμβρίου και μέχρι να βγει απόφαση, ο Σάντος θα κάθεται κανονικά στον πάγκο. Στο αγωνιστικό κομμάτι, το ντεμπούτο του πρώην προπονητή της εθνικής μας ομάδας στο φιλικό με την Γαλλία, συνδυάστηκε με ήττα αν και μάλλον το πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία. Όσο περνάει ο καιρός, ο έμπειρος τεχνικός αναμένεται να περάσει τα δικά του στοιχεία στην Πορτογαλία. Δηλαδή, πίεση από ψηλά, κάλυψη σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου, εξασφάλιση του μηδέν στην άμυνα και στην επίθεση, ποιότητα υπάρχει. Η λογική λέει ότι ένα τέτοιο πρώτο δείγμα θα δούμε σήμερα από την Πορτογαλία, αφού οι φιλοξενούμενοι «καίγονται» για τη νίκη μετά την εντός έδρας ήττα στην πρεμιέρα από την Αλβανία. Υπάρχει μεγάλος προβληματισμός για τη συμμετοχή του Κριστιάνο Ρονάλντο, που αποχώρησε με ενοχλήσεις από το φιλικό με την Γαλλία. Το πιθανότερο πάντως είναι να «σφίξει τα δόντια» και να αγωνιστεί σήμερα.

 

Πρεμιέρα στο Eurocup

Από το Μπάσκετ, έχουμε ξεχωρίσει το Under 149.5 πόντους σε απόδοση 1.90 στον αγώνα Γκραν Κανάρια – Καντού για την πρεμιέρα του Eurocup. Πρεμιέρα με αγώνα δυνατό ανάμεσα σε δύο ομάδες που ανήκουν στα υψηλά πατώματα των λιγκών Ισπανίας και Ιταλίας. Στο παρελθόν οι δύο σύλλογοι δεν έχουν αναμετρηθεί. Γενικά η Καντού είναι πιο ιστορική ομάδα αλλά στην αρχή φαίνεται ότι η Γκραν Κανάρια είναι ισχυρότερη. Η Γκραν Κανάρια αναμένεται να έχει γεμάτο το γήπεδο για να θυμίζει την καυτή έδρα που αγωνίζεται στην ACB. Αν και συνήθως στο Eurocup πολλές ομάδες αλλάζουν συμπεριφορά, η Γκραν Κανάρια στην αρχή δε θα αλλάξει κάτι στην άμυνά της. Πλήρης αφοσίωση όλων των παικτών στα αμυντικά τους καθήκοντα και πολύ αργός ρυθμός. Άλλωστε το 70-57 της Μαδρίτης και το 72-57 επί της Ομπραντόιρο απέδειξαν αυτό που γνωρίζουμε τόσα χρόνια, ότι η Γκραν Κανάρια είναι από τις πιο αμυντικές ομάδες της Ευρώπης. Η Καντού δεν έπαιξε άμυνα στο Βαρέζε όμως σήμερα είναι άλλο παιχνίδι. Θα δεχθεί πολύ πίεση και θα αναγκαστεί να πάει και αυτή σε πιο οργανωμένο παιχνίδι. Οι παίχτες ακόμα δεν γνωρίζονται μεταξύ τους και δεν έχει αυτοματισμούς που θα αποκτήσει αργότερα. Επιλογή μονόδρομος το Under 149.5. 

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα previews των αγώνων της ημέρας, δείτε τα προγνωστικά μας στην στήλη αριστερά και ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.