Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2023 10:07

Στο… Πι και Φι: Επιλογές από πέντε πρωταθλήματα

Γράφτηκε από τον

Καλημέρα σας. Μετά το διάλειμμα των εθνικών ομάδων επιστρέφουν τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Στη Μπουντεσλίγκα, η Λεβερκούζεν παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο και οδηγεί την κούρσα, αλλά τις εντυπώσεις έχει κλέψει η Στουτγκάρδη, που πέρυσι σώθηκε τελευταία στιγμή και φέτος είναι δεύτερη, με 6 νίκες σε 7 ματς χάρη στον Γκιρασί. Ο Αφρικανός επιθετικός έχει πετύχει 13 γκολ σε εφτά ματς και δείχνει ασταμάτητος. Η Στουτγκάρδη δοκιμάζεται σήμερα στο Βερολίνο από την Ουνιόν, που δείχνει να δυσκολεύεται έχοντας και τις υποχρεώσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πρόκειται για ματς – τριπλή και θα ποντάρουμε στο όβερ 2,5, που αν έχει κέφια ο Γκιρασί, θα επιβεβαιωθεί.
Τα πολλά τέρματα (όβερ 2,5) είναι η επιλογή και για το Κηφισιά – ΟΦΗ. Οι Κρητικοί είναι φαβορί, αλλά οι νεοφώτιστοι παίζουν ανοιχτά και τα παιχνίδια τους έχουν γκολ. Το ματς διεξάγεται μάλιστα σε ουδέτερο γήπεδο (Λαμία).
Στην Ιταλία, η 2η της βαθμολογίας Ιντερ φιλοξενείται από την 14η Τορίνο και έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Εκτός έδρας μετρά το απόλυτο σε τρεις εξόδους και θέλει να κάνει το “4 στα 4”, ώστε να εκμεταλλευτεί το αποτέλεσμα στο ντέρμπι της πρωτοπόρου Μίλαν με την τρίτη Γιουβέντους. Στην Ισπανία, η Βιγιαρεάλ άλλαξε προπονητή, αλλά ακόμα δεν έχει δει χαρά και τα περιθώρια στενεύουν. Η Αλαβές φαντάζει ιδανικός αντίπαλος για να πάρει μια νίκη ψυχολογίας το “κίτρινο υποβρύχιο”.
Στη Γαλλία αξίζει το ρίσκο στο διπλό της Μαρσέιγ στην έδρα της Νις, που είναι αήττητη στις πρώτες οχτώ αγωνιστικές (4 νίκες, 4 ισοπαλίες). Η Μαρσέιγ μετά την αλλαγή προπονητή (Γκατούζο αντί Μαρθελίνο) δείχνει να συνέρχεται και δεν θα έπρεπε να είναι τόσο αουτσάιντερ στο ντέρμπι του νότου.
Από τη Γαλλία θα κρατήσουμε και τον άσο της Λυών κόντρα στη Κλερμόν, που έχει το χαρακτήρα του ντέρμπι των ουραγών λόγω της κακής εκκίνησης των γηπεδούχων. Αν δεν κερδίσει και τη Κλερμόν, θα είναι άξια της μοίρας της.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟΥ
Ουνιόν Βερολίνου – Στουτγκάρδη όβερ 2,5 1.80
Τορίνο – Ιντερ 2 1.72
Νις – Μαρσέιγ 2 3.05

ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Κηφισιά – ΟΦΗ όβερ 2,5 2.00
Βιγιαρεάλ – Αλαβές 1 1.75
Λυών – Κλερμόν 1 1.78