Σάββατο, 06 Ιανουαρίου 2024 11:18

Στο... Πι και Φι: Γκολ στη Θεσσαλονίκη, διπλό στον Πειραιά

Γράφτηκε από τον

Καλημέρα σας. Τα ντέρμπι Ολυμπιακός - ΑΕΚ και Αρης ΠΑΟΚ κλέβουν την παράσταση στην 17η αγωνιστική της Super League, όπου ο ΠΑΟΚ οδηγεί την κούρσα με 37 βαθμούς και ακολουθούν ο Παναθηναϊκός με 36, η ΑΕΚ με 35 και ο Ολυμπιακός με 32 βαθμούς.

Ο ΠΑΟΚ είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος, έχοντας πετύχει 24 γκολ στις τελευταίες έξι σερί νίκες με Παναιτωλικό, Πανσερραίκό, Λαμία, Αστέρα Τρίπολης, Κηφισιά και ΟΦΗ.
Σε όλα τα παραπάνω παιχνίδια επιβεβαιώθηκε το όβερ 2,5, με την επίθεση των πρωτοπόρων να πετάει φωτιές. Το ματς με τον Αρη βέβαια είναι ντέρμπι της πόλης, όπου η φόρμα μερικές φορές πάει... περίπατο, αλλά στην κατάσταση που βρίσκεται ο ΠΑΟΚ δεν κοντράρεται.
Θα προτιμήσουμε το όβερ 2,5, περιμένοντας και από τους γηπεδούχους να δείξουν αντίδραση ύστερα από την ισοπαλία με τη Λαμία και την ήττα με ανατροπή στην Τρίπολη από τον Αστέρα.
Στο ντέρμπι του Πειραιά, η εικόνα των ομάδων γέρνει την πλάστιγγα στα δεξιά. Ο Ολυμπιακός έκανε άθλια εμφάνιση στη Λαμία, ενώ και οι προηγούμενες με τον Ατρόμητο και τον Πανσερραϊκό ήταν προβληματικές. Η έλευση Καρβαλιάλ δεν βελτίωσε την κατάσταση.
Η ΑΕΚ έδειξε με το Βόλο να συνέρχεται και έχοντας πλέον τον Γκαρσία στην επίθεση, έχει πιο εύκολο το γκολ, με τον έμπειρο φορ να σκοράρει σε τέσσερα σερί παιχνίδια. Σε αποδόσεις αουτσάιντερ αξίζει το διπλό, με δεδομένο κιόλας ότι το ματς θα διεξαχθεί χωρίς θεατές.
Από την Ελλάδα, θα κρατήσουμε και το όβερ 2,5 στη συνάντηση του Βόλου με τον Ατρόμητο. Οι γηπεδούχοι "καίγονται" για τη νίκη, ώστε να μείνουν πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και ο Ατρόμητος είναι 10 αγωνιστικές αήττητος με τον Ιλιτς στον πάγκο και παίζει ανοιχτό ποδόσφαιρο.
Ματς που υπόσχεται γκολ είναι και το Αρούκα - Μπενφίκα, με την πρώτη να είναι αήττητη σε 4 παιχνίδια μετά την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία. Οι γηπεδούχοι σκοράρουν και δέχονται εύκολα γκολ και οι "αετοί" που διεκδικούν τον τίτλο στην Πορτογαλία, ίσως να μην έχουν τόσο εύκολο έργο, όσο δείχνουν οι αποδόσεις. Το γκολ - γκολ πληρώνει καλύτερα από το διπλό.
Στην Τουρκία η Μπασάκσεχίρ υποδέχεται την Ντέμιρσπορ και θα της δώσουμε τον πρώτο λόγο, καθώς το κλίμα στους φιλοξενούμενους είναι άσχημο λόγω των οικονομικών προβλημάτων.
Στην Ιταλία, η Φιορεντίνα είναι σε καλή κατάσταση (τρεις σερί νίκες) και μπορεί το διπλό στην έδρα της Σασσουόλο (16η) που θα τη διατηρήσει στην πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟΥ
Μπασάκσεχιρ - Ντέμιρσπορ 1 2.10
Σασσουόλο - Φιορεντίνα 2 2.18
Αρούκα - Μπενφίκα G.G. 1.91


ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Βόλος - Ατρόμητος όβερ 2,5 2.10
Αρης - ΠΑΟΚ όβερ 2,5 2.07
Ολυμπιακός - ΑΕΚ 2 2.72