Σάββατο, 18 Μαϊος 2024 10:08

Στο... Πι και Φι: "Μιλά" το κίνητρο την τελευταία αγωνιστική

Γράφτηκε από τον
Στο... Πι και Φι: "Μιλά" το κίνητρο την τελευταία αγωνιστική

Καλημέρα σας. Γερμανία, Ιταλία, Αγγλία και Ελλάδα έχει το μενού της στήλης αυτό το Σαββατοκύριακο.

Στη Μπουντεσλίγκα πέφτει η "αυλαία" με την Λεβερκούζεν να γιορτάζει σήμερα την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος στην ιστορία της. Οι "ασπιρίνες" έσπασαν την κυριαρχία της Μπάγερν Μονάχου και θέλουν να γράψουν ιστορία, κατακτώντας χωρίς ήττα το πρωτάθλημα.
Τελευταίο εμπόδιο η Αουγσκμπουργκ, που δύσκολα θα μείνει όρθια στο κάστρο της Λεβερκούζεν. Οι πρωταθλητές θέλουν και μια πειστική εμφάνιση για να πάρουν ψυχολογία ενόψει του τελικού στο Γιουρόπα Λιγκ, με αντίπαλο την Αταλάντα. Για να ανεβάσουμε την απόδοση, ποντάρουμε στον άσο από ημίχρονο.
Στο Βερολίνο, η Ουνιόν δίνει κρίσιμο ματς με τη Φράιμπουργκ, καθώς βρίσκεται στη θέση που οδηγεί σε μπαράζ παραμονής και αν ηττηθεί, μπορεί να υποβιβαστεί απευθείας. Με νίκη, ωστόσο, διατηρεί ελπίδες για την 15η θέση, που ισοδυναμεί με παραμονή. Η Φράιμπουργκ την ίδια ώρα, κυνηγά την έξοδο στην Ευρώπη. Σε ματς που "καίγονται" και οι δύο ομάδες, θα επιλέξουμε το όβερ 2,5.
Στην Ιταλία, η Αταλάντα θέλει το διπλό στην έδρα της αδιάφορης βαθμολογικά Λέτσε ώστε να "κλειδώσει" το Τσάμπιονς Λιγκ και να πάει με... αέρα την Τετάρτη στον τελικό του Γιουρόπα με τη Λεβερκούζεν.
Στην Πρέμιερ Λιγκ, η τελευταία αγωνιστική θα κρίνει αν η Μάντσεστερ Σίτι κατακτήσει και φέτος τον τίτλο ή η Αρσεναλ επιστρέψει μετά από δεκαετίες στο θρόνο. Την Κυριακή ωστόσο κρίνονται και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν έχει εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή της παρουσία και για να αποφύγει το κάζο χρειάζεται διπλό στο Μπράιτον και συνδυασμό αποτελεσμάτων.
Οι "γλάροι" που αντιμετώπισαν φέτος και την ΑΕΚ, δεν κυνηγούν κάτι, αλλά δεν πρόκειται να χαριστούν. Στο 2.90 θα ποντάρουμε στην ομάδα που ενδιαφέρεται.
Κλείνουμε με Ελλάδα, όπου το συναρπαστικότερο πρωτάθλημα στην ιστορία φθάνει στο τέλος του και ακόμα δεν ξέρουμε τον πρωταθλητή, αλλά και τις ομάδες που θα μας εκπροσωπήσουν τη νέα σεζόν στην Ευρώπη! Ολα θα κριθούν στην αυριανή τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ, που περιλαμβάνει δύο ντέρμπι "αιωνίων".
Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στη Λεωφόρο τον Ολυμπιακό και ο Αρης στο Βικελίδης τον ΠΑΟΚ. Στην τελευταία αγωνιστική το κίνητρο παίζει μεγάλο ρόλο και στη μάχη της Θεσσαλονίκης, αυτός που "καίγεται" είναι ο ΠΑΟΚ, καθώς με διπλό θα κατακτήσει το τέταρτο πρωτάθλημα στην ιστορία του.
Ο Αρης έχει το επόμενο Σάββατο τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν θέλει ο... αιώνιος αντίπαλός του να πανηγυρίσει μέσα στο σπίτι του. Ο Δικέφαλος ξέρει ότι μόνο με νίκη θα βγει πρωταθλητής, καθώς η ΑΕΚ υποδέχεται τη Λαμία και θα είναι... θαύμα να μην κερδίσει. Η Ενωση υπερτερεί στην ισοβαθμία με τον ΠΑΟΚ, που δεν του κάνει ούτε η ισοπαλία.
Εχοντας κερδίσει διαδοχικά ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, θα είναι... κατόρθωμα για τον ΠΑΟΚ να χάσει το πρωτάθλημα από τον Αρη, που δεν κυνηγά κάτι στα πλέι οφ. Ποντάρουμε στο διπλό.
Την ίδια ώρα, ο Παναθηναϊκός θέλει μόνο νίκη με τον Ολυμπιακό για την 3η θέση, που δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Διαφορετικά θα τερματίσει τέταρτος και αν δεν πάρει το κύπελλο με τον Αρη, θα μείνει εκτός Ευρώπης.
Ο Ολυμπιακός παίζει και για την ισοπαλία, ενώ έχει και αυτός δεύτερη ευκαιρία με τον τελικό του Κόνφερενς με τη Φιορεντίνα. Οι "ερυθρόλευκοι" με τον Μεντιλίμπαρ δεν πρόκειται όμως να παίξουν αμυντικά. Ο ΠΑΟ μετά την απόλυση Τερίμ καλείται να βγάλει αντίδραση και περιμένουμε ντέρμπι με γκολ.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟΥ
Λεβερκούζεν - Αουγκσμπουργκ 1 ημ- 1 τελ. 1.78
Ουνιόν Βερολίνου - Φράιμπουργκ όβερ 2,5 1.90
Λέτσε - Αταλάντα 2 1.75

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Μπράιτον - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2 2.90
Αρης - ΠΑΟΚ 2 1.80
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός όβερ 2,5 1.91