Πέμπτη, 27 Νοέμβριος 2014 13:56

Νίκες για ΠΑΟΚ και Βιγιαρεάλ, με κάλυψη η Σέλτικ

Γράφτηκε από τον
Νίκες για ΠΑΟΚ και Βιγιαρεάλ, με κάλυψη η Σέλτικ

Η 5η αγωνιστική του Champions League ολοκληρώθηκε και τη «σκυτάλη» παίρνει την Πέμπτη το Europa League. Τρεις ελληνικές ομάδες έχουν σήμερα υποχρεώσεις στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση. Ο Παναθηναϊκός που δε διατηρεί ελπίδες πρόκρισης δοκιμάζεται στη Μόσχα απέναντι στην Ντιναμό, εκτός έδρας αναμέτρηση και για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος κοντράρεται με την Ντιναμό Μινσκ, ενώ ο Αστέρας Τρίπολης υποδέχεται στο γήπεδό του την τουρκική Μπεσίκτας. Από εκεί και πέρα, στο πρόγραμμα υπάρχουν ορισμένες ακόμη ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις, από τις οποίες προκύπτουν επιλογές τις οποίες θα επιδιώξουμε να εκμεταλλευτούμε στοιχηματικά.

 

Νίκη για ΠΑΟΚ

Ξεκινάμε τα προγνωστικά Europa League από το παιχνίδι Ντιναμό Μινσκ – ΠΑΟΚ, στο οποίο θα πάμε με το «διπλό» σε απόδοση 2.00. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο γήπεδο της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ και όχι στη φυσική έδρα της Ντιναμό Μινσκ. Οι δύο πόλεις (Μπορίσοφ με Μινσκ) απέχουν 80 χιλιόμετρα. Κόντρα στον ΠΑΟΚ οι Λευκορώσοι θέλουν να πάρουν την πρώτη νίκη τους στη φάση των ομίλων, αφού την τελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζουν εκτός έδρας τη Φιορεντίνα, όπου οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος τους. Στα κίνητρα μπορείτε να προσθέσετε και τη διάθεση που δείχνουν άπαντες στις τάξεις της Ντιναμό μέσω δηλώσεων για μια άτυπη ρεβάνς για τη συντριβή που υπέστησαν στη Θεσσαλονίκη με 6-1 στην πρεμιέρα των ομίλων. Βέβαια, στα τελευταία τέσσερα ματς για όλες τις διοργανώσεις η Ντιναμό δεν έχει νίκη και ηττήθηκε στα τρία πρώτα από αυτά.

Από την άλλη πλευρά, τα πράγματα είναι απλά για τον ΠΑΟΚ σήμερα στο «παγωμένο» Μπορίσοφ. Κερδίζει και παραμένει «ζωντανός» για την κατάληψη της δεύτερης θέσης του ομίλου. Έπειτα από 18 ημέρες αποχής απ’ τις αγωνιστικές υποχρεώσεις, ο Δικέφαλος καλείται σήμερα κάτω από «άγριες» και άγνωστες συνθήκες (μέχρι και -9 βαθμοί!) να βρει τη νίκη που θα τον φέρει στους 7 πόντους και παράλληλα αναμένει τη λογική και αναμενόμενη ήττα της Γκινγκάμπ απ’ τη Φιορεντίνα. Αν σήμερα ο ΠΑΟΚ κερδίσει την Ντιναμό Μινσκ και την 6η αγωνιστική στην Τούμπα επικρατήσει των Γάλλων θα περάσει στην επόμενη φάση εφόσον σήμερα οι δεύτεροι δε νικήσουν την Φιορεντίνα. Αν η Γκινγκάμπ κερδίσει τη Φιορεντίνα και o ΠΑΟΚ την Ντιναμό Μινσκ, τότε η διαφορά παραμένει στο -3, και δεν θα φτάνει στον ΠΑΟΚ η απλή νίκη επί των Γάλλων, αφού θα χρειαστεί να υπερκαλύψει και το 0-2 με το οποίο ηττήθηκε στην έδρα τους (δείτε αναλυτικά τις Βαθμολογίες Europa League).

«Τρίποντο» η Βιγιαρεάλ

Συνεχίζουμε με τον «άσσο» σε απόδοση 2.12 στον αγώνα Βιγιαρεάλ – Γκλάντμπαχ. Η γηπεδούχος Βιγιαρεάλ χρειάζεται τη νίκη στο σημερινό ματς, προκειμένου να «κλειδώσει» την πρόκριση στους «32» του θεσμού και να έχει το «πάνω χέρι» για την πρωτιά στον όμιλο, ενόψει του εκτός έδρας αγώνα με τον Απόλλωνα Λεμεσού για την τελευταία αγωνιστική. Τα «κίτρινα υποβρύχια» θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευθούν για μία ακόμα φορά τη δύναμη της έδρας τους, καθώς φέτος μετρούν τρεις εντός έδρας ευρωπαϊκές νίκες, με ενεργητικό 4 γκολ σε καθένα από αυτά τα ματς.

Η Γκλάντμπαχ, από την πλευρά της, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην κορυφή του ομίλου με 8 βαθμούς (2-2-0), ενώ στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής φιλοξενεί τη Ζυρίχη. Οι Γερμανοί ξεκίνησαν με τις ισοπαλίες με σκορ 1-1 κόντρα σε Βιγιαρεάλ (εντός) και Ζυρίχη (εκτός), για να ακολουθήσει το ζευγάρι νικών επί του Απόλλωνα Λεμεσού (5-0 εντός, 0-2 εκτός). Πρέπει, βέβαια, να τονιστεί ότι το σύνολο του Λουσιάν Φαβρ έχει συνδυάσει με ήττες τα δύο τελευταία επίσημα παιχνίδια του, αμφότερα για το γερμανικό πρωτάθλημα. Αρχικά έφυγε με το ατυχές 1-0 από την έδρα της Ντόρτμουντ, ενώ ακολούθησε η σαββατιάτικη εντός έδρας ήττα από την Άιντραχτ.

Με κάλυψη η Σέλτικ

Επόμενη επιλογή, το «1 DNB» σε απόδοση 2.15 στην αναμέτρηση Σέλτικ – Σάλτσμπουργκ (το ποντάρισμα επιστρέφεται σε περίπτωση ισοπαλίας). Μόνο νίκη θέλει απόψε η Σέλτικ για να μπορέσει να εξασφαλίσει την πρόκρισή της στους "32" του Γιουρόπα Λιγκ. Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα άλλωστε θα τη βάλει πιθανώς σε μεγάλους μπελάδες, αφού εφόσον η Ντιναμό Ζάγκρεμπ φύγει με διπλό σήμερα από τη Ρουμανία και την αναμέτρησή της κόντρα στην Άστρα θα ταξιδέψει την τελευταία αγωνιστική στο Ζάγκρεμπ έχοντας τους Κροάτες σε απόσταση βολής. Στον αντίποδα, για δεύτερη σερί χρονιά οι "ταύροι" πηγαίνουν... τρένο στη φάση των ομίλων, αφού ήδη από την 4η αγωνιστική εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Μοναδική απώλεια άλλωστε της πρωταθλήτριας Αυστρίας είναι η ισοπαλία της πρεμιέρας με την αποψινή της αντίπαλο, αφού στη συνέχεια έκανε το 3/3, ωστόσο θεωρούμε ότι σήμερα η Σέλτικ μπορεί να πάρει το «τρίποντο».

«Κρατάει» ο Απόλλωνας

Στη Ζυρίχη ο Απόλλων Λεμεσού αντιμετωπίζει την ομώνυμη ομάδα και η πρότασή μας είναι το χάντικαπ +1.5 γκολ του Απόλλωνα σε απόδοση 1.93 (το στοίχημα επιβεβαιώνεται σε περίπτωση νίκης, ισοπαλίας ή ήττας του Απόλλων Λεμεσού με 1 γκολ διαφορά). Μπορεί οι ελπίδες του Απόλλωνα Λεμεσού για πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ να έχουν λιγοστέψει, όμως στο σημερινό ματς του «Λέτσιγκρουντ» οι Λεμεσιανοί είναι αποφασισμένοι να κυνηγήσουν ένα θετικό αποτέλεσμα. Απέναντί τους βρίσκεται η Ζυρίχη, που επίσης θα επιζητήσει από το πρώτο λεπτό τη νίκη, για να μείνει ζωντανή στο «παιχνίδι» της πρόκρισης. Οι γηπεδούχοι κράτησαν ζωντανές τις ελπίδες τους μετά το νικηφόρο 3-2 επί της Βιγιαρεάλ στο πλαίσιο της περασμένης αγωνιστικής, που τους έφερε στην 3η θέση του ομίλου με 4 βαθμούς. Η κυπριακή ομάδα, από την άλλη, ξεκίνησε την «περιπέτεια» στη φάση των ομίλων με το νικηφόρο 3-2 επί της σημερινής της αντιπάλου, όμως ακολούθησαν οι ήττες από Βιγιαρεάλ (4-0 εκτός) και Γκλάντμπαχ (5-0 εκτός, 0-2 εντός). Οι Λεμεσιανοί θα κυνηγήσουν το θετικό αποτέλεσμα και θεωρούμε ότι έχουν τις δυνατότητες να το πάρουν.

Ειδικό στοίχημα από Euroleague

Ολοκληρώνουμε με Euroleague, από την οποία έχουμε ξεχωρίσει ένα ειδικό στοίχημα από την αναμέτρηση Ερυθρός Αστέρας – Νεπτούνας και συγκεκριμένα το Over 14.5 πόντους στην αγορά «Σύνολο Πόντων Μάρκους Γουίλιαμς». Ο Μάρκους Γουίλιαμς σκοράρει μέχρι σήμερα 13.5 πόντους ανά παιχνίδι στην Euroleague και 11 στην Αδριατική λίγκα. Στον αγώνα με την Γαλατασαράι πέτυχε το ρεκόρ σε ασσίστ σε έναν αγώνα με 17. Στον αγώνα της Δευτέρας έκανε άλλη μια σπουδαία επίδοση σε ασσίστ με 12. Σε αυτά τα δύο ματς δεν σκόραρε πολύ. Παράδοξο για τον Γουίλιαμς που ποτέ δεν ήταν κορυφαίος πασέρ. Πάντως στον αγώνα με την Γαλατασαράι έκανε πάρα πολλές προσπάθειες (3/16) απλά ήταν άστοχος. Σήμερα αναμένεται να σκοράρει περισσότερο. Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στη Λιθουανία είχε σκοράρει 23 πόντους. Γενικά η Νεπτούνας δέχεται πολύ εύκολα πόντους από τους αντίπαλους γκαρντς. Μέχρι σήμερα δέχθηκε 13 και 31 πόντους από τον Ερτέλ, 23 από τον Γουίλιαμς, 34 από το Σπανούλη, 18 και 15 από Αρόγιο και Γκιουλέρ αντίστοιχα και 22 από τον Ρίμπας. Κοινό χαρακτηριστικό όλων αυτών των γκαρντς η πολύ συνεχής κίνηση στην επίθεση. Ο λόγος για τις αμυντικές αυτές επιδόσεις της Νεπτούνας είναι ότι οι περισσότεροι αθλητές της είναι ψηλοί (πάνω από 2 μέτρα) και κυκλοφορούν περισσότερο μέσα στην περιοχή προσπαθώντας να αποκόψουν επιθέσεις στη ρακέτα. Επιλογή λοιπόν το Over 14.5 πόντοι του Μάρκους Γουίλιαμς.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα previews των αγώνων της ημέρας που περιλαμβάνονται στο κουπόνι πάμε στοίχημα και όχι μόνο, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.