Πέμπτη, 15 Ιανουάριος 2015 13:08

Προβάδισμα ο Πλατανιάς, δύο επιλογές από Euroleague

Γράφτηκε από τον

Ημέρα Πέμπτη σήμερα και το Κουπόνι ΟΠΑΠ είναι εξαιρετικά περιορισμένο, με αποτέλεσμα η μοναδική στοιχηματική μας επιλογή από το ποδόσφαιρο να έρχεται από την αναμέτρηση του Πλατανιά με τον Ατρόμητο. Η τριάδα των προτάσεών μας συμπληρώνεται με μπάσκετ, καθώς υπάρχει αγωνιστική δράση στη Euroleague.

 

Με κάλυψη ο Πλατανιάς

Η μοναδική μας πρόταση από το ποδοσφαιρικό κουπόνι αφορά τον «1 DNB» του Πλατανιά κόντρα στον Ατρόμητο, που τον βρίσκουμε σε απόδοση 2.00 (DNB ή Ισοπαλία Όχι Στοίχημα: το ποντάρισμα επιστρέφεται σε περίπτωση ισοπαλίας). Με επίδοση ρεκόρ τους 21 πόντους ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος για τον Πλατανιά, στις τάξεις του οποίου –όπως είναι φυσιολογικό- κυριαρχεί μεγάλη ικανοποίηση. Ποτέ ξανά στο σύντομο παρελθόν της ομάδας των Χανίων στη Σούπερλιγκ δεν υπήρξε τόσο μεγάλη συγκομιδή στο φινάλε του πρώτου γύρου, αποτελεί δείγμα της προσαρμογής της στα δεδομένα και τις απαιτήσεις της κατηγορίας, αλλά και απόρροια της εντός έδρας αποτελεσματικότητας της. Οι Χανιώτες ξεκίνησαν με 3/3 εντός έδρας ήττες από ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και Αστέρα Τρίπολης, ωστόσο στην πορεία έκαναν αήττητο σερί πέντε αναμετρήσεων, τις τέσσερις εκ των οποίων κέρδισαν.

Σε μια πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση έχει περιέλθει ο Ατρόμητος, που αν δεν κερδίσει ούτε σήμερα κινδυνεύει να μείνει πολύ πίσω στη «μάχη» για τα πλέι οφ. Οι Περιστεριώτες μετρούν μόλις μια νίκη στις τελευταίες 7 αγωνιστικές, με αποτέλεσμα να βρίσκονται στο -6 απ’ την πρώτη πεντάδα, σήμερα έχουν την ευκαιρία με το «διπλό» να πλησιάσουν στους τρεις πόντους. Πέντε ισοπαλίες πήρε η ομάδα του Σα Πίντο στις 7 τελευταίες αγωνιστικές, αδυνατεί να εκμεταλλευτεί όπως θα ήθελε την έδρα της, είναι πολύ περισσότερο προβληματική εκτός έδρας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ατρόμητος αγνοεί τη νίκη στα επτά τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια του για όλες τις διοργανώσεις.

Ειδικό στοίχημα στο Μακάμπι – Μπαρτσελόνα

Περνάμε στο μπάσκετ, με την πρώτη εκ των δύο προτάσεων να έρχεται από την αναμέτρηση της Μακάμπι με την Μπαρτσελόνα και να αφορά τους +8.5 πόντους για τον Αμπρίνες σε απόδοση 1.87. Ο Αμπρίνες γύρισε την τελευταία εβδομάδα από τραυματισμό και είχε 11 πόντους στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό και 14 στον αγώνα με τη Μάλαγα (κανένα πόντο στην παράταση). Γενικά σκοράρει 8.3 πόντους στην Euroleague και 11 στην ACB. Επειδή καμιά φορά τα πάντα είναι θέμα ψυχολογίας, ο Αμπρίνες βρίσκεται σε εξαιρετική ψυχολογία επειδή σκόραρε το τρίποντο που έστειλε τον αγώνα με τη Μάλαγα στην παράταση. Με πολύ δύσκολο τρόπο μετέτρεψε το 96-99 σε 99-99. Ο Αμπρίνες είναι το παιδί που προορίζουν στην Μπαρτσελόνα σαν τον επόμενο ηγέτη της ομάδας μετά το Ναβάρο και επειδή και αυτός προήλθε από τα «σπλάχνα» της Μπαρτσελόνα προορίζεται για τη σημαία του συλλόγου. Με το δεδομένο ότι μοναδικοί γκαρντ της Μπαρτσελόνα έχουν μείνει ο Αμπρίνες, ο Χουέρτας και ο Τζάκσον οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για τον Αμπρίνες να σκοράρει πάνω από 8.5 πόντους. Με την ψυχολογία στα ύψη μπορεί να το κάνει και εύκολα. Επιλογή λοιπόν το Over 8.5 πόντοι του Άλεξ Αμπρίνες.

Δύσκολη αποστολή για ΤΣΣΚΑ

Η δεύτερη πρόταση από τη Euroleague είναι το χάντικαπ +5.5 της Εφές Αναντολού στην εντός έδρας αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (απόδοση 1.85). Πολύ δυνατό ματς στην Κωνσταντινούπολη ανάμεσα στις αήττητες Εφές και ΤΣΣΚΑ που μοιράζονται την κορυφή του ομίλου F με τον Ολυμπιακό. Δεύτερο παιχνίδι της ΤΣΣΚΑ στην Κωνσταντινούπολη αφού στην πρεμιέρα του ΤΟΡ-16 αντιμετώπισε την Ούλκερ και τη νίκησε 81-84 στην παράταση.

Η Εφές έκανε τη μεγάλη ανατροπή στον αγώνα με τη Μάλαγα και απόψε υποδέχεται την πιο ισχυρή ομάδα της διοργάνωσης που μέχρι στιγμής δεν έχει ήττα (12-0 η ΤΣΣΚΑ). Αν και τρίτη μόλις αγωνιστική το ματς είναι πολύ κρίσιμο γιατί θα μετρήσει πολύ στο ποιες ομάδες θα πάρουν το πλεονέκτημα έδρας για τα πλέι-οφ της Euroleague. ΤΣΣΚΑ, Ολυμπιακός, Εφές και Ούλκερ φαίνεται ότι θα προκριθούν και μετά το μαραθώνιο των 14 εβδομάδων θα το μάθουμε. Προς το παρόν όποιος νικάει θέλει και μια σχετικά καλή διαφορά σε περίπτωση ισοβαθμιών. Η ΤΣΣΚΑ ξανά στην Κωνσταντινούπολη απειλείται με την πρώτη της ήττα στην διοργάνωση. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς ξέρει να διαχειρίζεται τέτοια ματς (και ο Ομπράντοβιτς ήξερε αλλά με ανοησίες ηττήθηκε στην παράταση) και θα πάει τον αγώνα σε πολύ αργό ρυθμό για να νικήσει. Επιλογή η Εφές +5.5.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα previews των αγώνων της ημέρας που περιλαμβάνονται στο κουπόνι πάμε στοίχημα και όχι μόνο, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.