Σάββατο, 14 Φεβρουάριος 2015 13:39

Με παράδοση ο Πανιώνιος, η Λανς το «εξάποντο»

Γράφτηκε από τον
Με παράδοση ο Πανιώνιος, η Λανς το «εξάποντο»

Ακόμη ένα πολύ «γεμάτο» αγωνιστικά και στοιχηματικά Σάββατο έχουμε μπροστά μας, με πλήρη δράση σε όλα τα «μεγάλα» ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και όχι μόνο. Πολύ «πλούσιο» το κουπόνι, λοιπόν, και έχουμε ξεχωρίσει τα παιχνίδια με το μεγαλύτερο στοιχηματικό ενδιαφέρον.

 

Στο Betarades.gr μπορείτε να διαβάσετε τα αναλυτικά previews όλων των αγώνων και να παίξετε στοίχημα live, συμβουλευόμενοι τις προτάσεις live betting που προστίθενται από τις 16:30 και για όλη της διάρκεια της ημέρας κάθε Σάββατο!

Παίρνει αποτέλεσμα ο Πανιώνιος

Ξεκινάμε τα προγνωστικά με το «δυνατό» σημείο της ημέρας, το οποίο είναι το «Χ2» σε απόδοση 2.15 στον αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα – Πανιώνιος. Ο ΠΑΣ πήρε την τρίτη σερί νίκη το Σάββατο κόντρα στο Λεβαδειακό και έφτασε τους 37 πόντους, μόλις στο -1 πλέον απ’ την πεντάδα. Με δεδομένο ότι σήμερα ο Παναιτωλικός μπορεί να έχει απώλειες κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, με νίκη οι Ηπειρώτες θα «πατήσουν» στις θέσεις των πλέι οφ!

Επιστροφή στη Σούπερλιγκ για τον Πανιώνιο, έπειτα απ’ την αρνητικότατη μεσοβδόμαδη παρένθεση στο Κύπελλο κόντρα στον Ηρακλή. Οι Νεοσμυρνιώτες δεν έδωσαν την απαιτούμενη σημασία στο θεσμό και ηττήθηκαν δικαιότατα 2-0. Οι κυανέρυθροι βρίσκονται σε ιδιαίτερα δυσχερή κατάσταση στη Σούπερλιγκ, αφού έπειτα από 22 αγώνες («χρωστούν» το ματς με τον Εργοτέλη) είναι εντός της ζώνης του υποβιβασμού, στο -1 απ’ τη γραμμή της σωτηρίας. Προέρχονται από μια σειρά θετικών αποτελεσμάτων και εμφανίσεων στο πρωτάθλημα, με τελευταία το εντός έδρας 0-0 με την Κέρκυρα. Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί η φοβερή η παράδοση του Πανιωνίου στα Γιάννινα. Ηττήθηκε τελευταία φορά το 1992! Αήττητοι οι Νεοσμυρνιώτες στις τελευταίες εφτά επισκέψεις τους στους «Ζωσιμάδες», επικράτησαν τέσσερις φορές!

Κερδίζει η Λανς

Συνεχίζουμε με Α’ Γαλλίας και τον «Άσσο» σε απόδοση 2.00 στην αναμέτρηση Λανς – Εβιάν. Η Λανς έκανε μεγάλη εμφάνιση στην έδρα της Σεντ Ετιέν την προηγούμενη αγωνιστική, αλλά και πάλι έφτασε στην πηγή αλλά δε μπόρεσε να πιει νερό. Παρότι έκανε σπουδαία ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο, ισοφαρίστηκε και αντί για τρεις βαθμούς, πήρε έναν (3-3). Το ίδιο έγινε και με την Μπαστιά πριν δύο αγωνιστικές, όταν και πάλι άξιζε τη νίκη, αλλά πήρε μόνο την ισοπαλία.

Η Εβιάν, από την πλευρά της, δεν είναι σε καλή κατάσταση τον τελευταίο καιρό και αν δε μπορεί να εκμεταλλευτεί και την έδρα της, τότε δυσκολεύει ακόμα περισσότερο η υπόθεση παραμονή στην κατηγορία. Την προηγούμενη αγωνιστική, κινήθηκε και πάλι σε μέτρια απόδοσης, υποδεχόμενη την Μπορντό, η οποία προηγήθηκε και δε δυσκολεύτηκε και ιδιαίτερα να κρατήσει το προβάδισμα της ως το τέλος. Το σημερινό ματς, πάντως, είναι τελείως διαφορετικό, αφού παίζει στην έδρα μιας ομάδας που έχει ίδιους στόχους, την παραμονή, και μάλλον η Εβιάν είναι αυτή που βρίσκεται σε χειρότερο μομέντουμ, παρά η Λανς. Προβάδισμα, λοιπόν, για τους τρεις βαθμούς έχουν σήμερα οι γηπεδούχοι.

Δε χάνει η Μάδεργουελ

Περνάμε στην Πρέμιερ Λιγκ της Σκωτίας, στην οποία θα πάμε με το «Χ2» σε απόδοση 1.93 στην αναμέτρηση Ρος Κάουντι – Μάδεργουελ. Η Ρος Κάουντι, είχε δύο «κολλητά» πάρα πολύ δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια, με Ινβερνές και Αμπερντίν. Στο γήπεδο της Ινβερνές, έστω και με τη βοήθεια της τύχης, κατάφερε να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας, αλλά την προηγούμενη εβδομάδα, έχασε με «κατεβασμένα χέρια» από την Αμπερντίν. Μεγάλη η διαφορά δυναμικότητας με τις συγκεκριμένες ομάδες, ωστόσο σήμερα υποδέχεται την Μάδεργουελ για ένα ντέρμπι παραμονής και οφείλει να μπει με καλύτερη ψυχολογία στο γήπεδο.

Η Μάδεργουελ, στον αντίποδα, μετά από πέντε συνεχόμενες ήττες, την προηγούμενη εβδομάδα, πήρε την ισοπαλία με την Σεντ Τζόνστον, όντας κάπως βελτιωμένη. Είχε ευκαιρίες ακόμα και για τη νίκη, αλλά είχε και η αντίπαλος, οπότε μάλλον ευχαριστημένη είναι με την ισοπαλία. Πάντως, σήμερα ξέρει ότι αν νικήσει στην έδρα της ουραγού Ρος Κάουντι την αφήνει πίσω εννιά ολόκληρους βαθμούς, απόσταση που αν συμβεί, είναι πολύ δύσκολο να καλυφθεί με όσα έχουμε δει από τις δύο ομάδες. Θεωρούμε, λοιπόν, ότι η Μάδεργουελ θα καταφέρει να πάρει, τουλάχιστον, το βαθμό της ισοπαλίας σήμερα.

Over στο Λονδίνο

Επόμενη στάση το Κύπελλο Αγγλίας και το παιχνίδι Κρίσταλ Πάλας –Λίβερπουλ, με την επιλογή μας να είναι το «Over 2.5 γκολ» σε απόδοση 2.00. Φάση των «16» του Κυπέλλου Αγγλίας. Τα ματς είναι νοκ-άουτ, αλλά σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί επαναληπτικός στην έδρα του φιλοξενούμενου. Το νικηφόρο 3-1 της 23ης Νοεμβρίου σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ θα αποτελέσει τον «μπούσουλα» για την Κρίσταλ Πάλας στη σημερινή δυνατή κόντρα με τη Λίβερπουλ. Οι Λονδρέζοι αντιμετωπίζουν το ματς με μεγάλη αισιοδοξία, απόρροια της θετικής τους πορείας τον τελευταίο ενάμιση μήνα, οπότε και μετρούν μόνο μία ήττα σε εννιά ματς για πρωτάθλημα και Κύπελλο (5-3-1).

Με όλες της τις δυνάμεις θα επιδιώξει η Λίβερπουλ, από την πλευρά της, την πρόκριση στα προημιτελικά του θεσμού, καθώς η κατάκτηση του Κυπέλλου αποτελεί έναν από τους μεγάλους φετινούς στόχους των «κόκκινων». Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς πραγματοποιεί πολύ καλή πορεία από τα μέσα Δεκεμβρίου και μετά, όντας αήττητη στις τελευταίες 9 αγωνιστικές της Πρέμιερ Λιγκ (6-3-0) και χάνοντας στις λεπτομέρειες (από την Τσέλσι) την πρόκριση στον τελικό του Λιγκ Καπ. Περιμένουμε ένα «ανοιχτό» ματς ανάμεσα σε δύο φορμαρισμένες ομάδες, με το Over 2.5 να έχει καλές πιθανότητες επιβεβαίωσης.

Νίκη για Μάλαγα

Στην Πριμέρα Ντιβιζιόν της Ισπανίας, η Μάλαγα υποδέχεται την Εσπανιόλ και θα στηρίξουμε τον «Άσσο» σε απόδοση 2.18. Μπορεί η συνολική πορεία της Μάλαγα στη φετινή Πριμέρα Ντιβιζιόν να είναι πολύ θετική, όμως η «κοιλιά» της τελευταίας περιόδου αρχίζει και παίρνει μεγάλες διαστάσεις για την ομάδα του Χάβι Γκράθια. Η «τεσσάρα» της περασμένης αγωνιστικής στο «Θιουτάτ ντε Βαλένθια» χτύπησε δυνατά τα... καμπανάκια, με τους γηπεδούχους να μετρούν πλέον μόνο μία νίκη στην τελευταία εξάδα αγώνων πρωταθλήματος (1-2-3). Απόψε, ωστόσο, μπορεί να επιστρέψει στις νίκες, απέναντι σε μία Εσπανιόλ, η οποία κάνει ξεκάθαρο ότι ο μεγάλος φετινός στόχος της είναι η καλή πορεία στο Κόπα ντελ Ρέι. Το ισόπαλο 1-1 του νέου «Σαν Μαμές» αφήνει μεγάλες ελπίδες πρόκρισης στο μεγάλο τελικό, με τη ρεβάνς της 4ης Μαρτίου στο «Κορνεγιά» να καταλαμβάνει τεράστιο χώρο στο... μυαλό όλων στην ομάδα.

Προβάδισμα η Σεβίλλη

Ολοκληρώνουμε με μπάσκετ και τον αγώνα Σεβίλλη – Μπιλμπάο, από τον οποίο έχουμε δύο επιλογές. Η πρώτη το χάντικαπ +5.5 πόντων της Σεβίλλης σε απόδοση 1.90 και η δεύτερη, για τους περισσότερο… τολμηρούς, η απλή νίκη της Σεβίλλης, σε απόδοση 2.87.

Η Σεβίλλη έκανε δύο συνεχόμενες νίκες και αφού συγχρόνως η Φουενλαμπράδα ηττάται, ξέφυγε από την τελευταία θέση. Ελπίζει φυσικά για την παραμονή στην ACB ισοβαθμώντας με τις Μανρέσα και Ανδόρρα. Από τις δύο άλλες ομάδες η Μανρέσα δείχνει να είναι η πιο αδύναμη ομάδα της λίγκα αυτή τη στιγμή. Η Μπιλμπάο θέλει να παραμείνει στην τετράδα αλλά έχει πολύ δύσκολο πρόγραμμα από εδώ και πέρα αφού θα αγωνιστεί στις έδρες των Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Βαλένθια, ομάδες που τις είχε νικήσει όλες εντός.

Η άνοδος της Σεβίλλης είναι κυρίως ψυχολογική. Με την αλλαγή προπονητή οι παίχτες άλλαξαν πρόσωπο. Ίσως ήθελαν να διώξουν τον Ροθ γι’ αυτό και έκαναν απαράδεκτες εμφανίσεις Δεκέμβριο-Ιανουάριο. Επίσης από εδώ και πέρα δε θα έχει το Eurocup οπότε μειώνεται η κούραση από μεσοβδόμαδα παιχνίδια. Σήμερα λοιπόν η Σεβίλλη έχει την ευκαιρία να ανεβάσει το σερί νικών στις τρεις. Καλύτερη ομάδα η Μπιλμπάο αλλά κάπου θα την «πατήσει». Με δυσκολία νίκησε τις Φουενλαμπράδα, Ανδόρρα και Μανρέσα. Συμπτωματικά η Μπιλμπάο αγωνίζεται κατά σειρά με τις τέσσερις τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας. Σήμερα είναι το πιο δύσκολο παιχνίδι από τα τέσσερα για την Μπιλμπάο. Αρχικά επιλέγουμε το +5.5 της Σεβίλλης για πιο ασφαλές και ρισκάρουμε λίγο περισσότερο με τη νίκη της Σεβίλλης.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα previews των αγώνων της ημέρας που περιλαμβάνονται στο κουπόνι πάμε στοίχημα και όχι μόνο, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.