Πέμπτη, 19 Φεβρουάριος 2015 13:43

Στήριγμα ο Άγιαξ, όρθιος στο Κίεβο ο Ολυμπιακός

Γράφτηκε από τον
Στήριγμα ο Άγιαξ, όρθιος στο Κίεβο ο Ολυμπιακός

Το «πρώτο ημίχρονο» της φάσης των «32» του φετινού Γιουρόπα Λιγκ θα διεξαχθεί σήμερα, με τη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση να μας προσφέρει μία εξάδα έξυπνων προτάσεων. Όσον αφορά το μπάσκετ, το Final-8 του Κυπέλλου Ισπανίας μας «δίνει τροφή» για στοιχηματισμό.

 

Κυρίαρχος στην έδρα του ο «Αίαντας»

Ξεκινάμε τα σημερινά προγνωστικά ποδοσφαίρου με τον «Άσσο» του Άγιαξ στην εντός έδρας αναμέτρηση με τη Λέγκια Βαρσοβίας, σε απόδοση 2.05. Ο Άγιαξ προσπαθεί να ξαναβρεί τον εαυτό του μετά από ένα κακό διάστημα αμέσως μετά τη διακοπή. Νίκησε αρχικά στην έδρα της Γκόου Αχέντ Ιγκλς και την προηγούμενη Κυριακή, ξεπέρασε και το εμπόδιο της Τβέντε, κάνοντας καλή εμφάνιση. Το θέμα είναι να ξαναβρεί σταθερότητα και βέβαια το κίνητρο του, είναι μάλλον μεγαλύτερο στην Ευρώπη, αφού στο πρωτάθλημα, η Αϊντχόφεν έχει ξεφύγει.

Η επιστροφή της στην αγωνιστική δράση για το 2015, μόνο θετική δεν ήταν για τη Λέγκια. Ξεκίνησε με ισοπαλία στο κύπελλο στην έδρα της Σλασκ, ωστόσο στο πρωτάθλημα, γνώρισε εντός έδρας ήττα-σοκ από την Γιαγκελόνια και προβλημάτισε με την εικόνα της. Διαφορετικό το ματς σήμερα, πάντως, για την Λέγκια που έχει καλή ομάδα και βέβαια το γεγονός ότι ο φετινός τελικός είναι στην Βαρσοβία, βρίσκεται πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού όλων στην ομάδα. Πάντως, θεωρούμε ότι ο Άγιαξ δυναμώνει σε μεγάλο βαθμό όταν αγωνίζεται μπροστά στους φίλους του, έχοντας σαφές προβάδισμα για τη νίκη.

Μπορούν το διπλό οι Πειραιώτες

Συνεχίζουμε με την κρίσιμη αναμέτρηση του Ολυμπιακού στο Κίεβο (το «Ολιμπίνσκι» δεν αποτελεί τη φυσική έδρα της Ντνίπρο), όπου πηγαίνουμε το «2 DNB» για τους Πειραιώτες σε απόδοση 1.85 (Draw No Bet ή Ισοπαλία Όχι Στοίχημα: το ποντάρισμα επιστρέφεται σε περίπτωση ισοπαλίας). Απ’ το παγωμένο Κίεβο ξεκινά η παρουσία του Ολυμπιακού στο φετινό Γιουρόπα Λιγκ. Οι ερυθρόλευκοι επιζητούν επιτέλους μια «ανοιξιάτικη» πρόκριση, κάτι που δεν έχουν καταφέρει έπειτα απ’ το Φεβρουάριο του 2012, όταν ξεπέρασαν το εμπόδιο της Ρουμπίν Καζάν. Έκτοτε μετρούν τρεις σερί αποκλεισμούς από Μέταλιστ, Λεβάντε και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Τσάμπιονς Λιγκ). Μπαίνουν ως ισχνό φαβορί στο «ζευγάρι» με τη Ντνίπρο, καθώς οι book εκτιμούν ότι διαθέτουν περισσότερη ποιότητα, αλλά και ευρωπαϊκή εμπειρία. Σήμερα γίνεται και το ντεμπούτο του Βίτορ Περέιρα στην Ευρώπη, με τον Πορτογάλο να πιστώνεται μέχρι στιγμής τη βελτίωση του αγωνιστικού προσώπου των ερυθρολεύκων. Μαζί του ο Ολυμπιακός μετράει ρεκόρ 8-2-0 σε όλες τις διοργανώσεις, έφερε τη διαφορά στο +6 απ’ τη δεύτερη θέση και οδεύει προς την κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος. Ο Περέιρα έφερε αμυντική ισορροπία στους Πειραιώτες, ενώ θέσπισε έναν «κορμό» παικτών, αξιοποιώντας ορισμένους που επί Μίτσελ είχαν τεθεί στο περιθώριο (Ντοσεβί, Φορτούνης, Ντουρμάζ).

Για τρίτη σερί σεζόν δίνει το «παρών» η Ντνίπρο στη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ, αυτή τη φορά η κληρωτίδα τη φέρνει κόντρα στον Ολυμπιακό. Η συγκεκριμένη φάση είναι το μάξιμουμ του ταξιδιού της στη διοργάνωση, καθώς στις προηγούμενες παρουσίες της αποκλείστηκε από Βασιλεία και Τότεναμ. Σε αμφότερους τους αποκλεισμούς προπονητής της ήταν ο Χουάντε Ράμος, ενώ πλέον στον πάγκο της κάθεται ο Μίρον Μάρκεβιτς. Όπως και για τη Σαχτάρ Ντόνετσκ, που πάντως την Τρίτη άντεξε κόντρα στην Μπάγερν (0-0), το πρόβλημα της Ντνίπρο είναι η αγωνιστική απραξία. Το τελευταίο επίσημο παιχνίδι της διεξήχθη στις 11 Δεκεμβρίου και ήταν η εντός έδρας νίκη επί της Σεντ Ετιέν στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Προκρίθηκε ως δεύτερη από όμιλο με Ίντερ, Καραμπάγκ και Σεντ Ετιέν, μετρώντας ρεκόρ 2-1-3 και απολογισμό τερμάτων 4-5. Στο πρωτάθλημα Ουκρανίας βρίσκεται στην 3η θέση πίσω από Ντιναμό Κιέβου και Σαχτάρ Ντόνετσκ έπειτα από μόλις 14 αγωνιστικές.

Προβάδισμα η Γκινγκάμπ

Το τρίτο σημείο μας έρχεται από την αναμέτρηση της Γκινγκάμπ με τη Ντιναμό Κιέβου, όπου προτείνουμε τον «1 DNB» για τη γαλλική ομάδα σε απόδοση 2.00. Η Γκινγκάμπ κατέλαβε την 2η θέση στον 11ο όμιλο, τσεκάροντας την πρόκριση για την φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις της, πέτυχε νίκες κόντρα σε ΠΑΟΚ (2-0, 1-2), Ντινάμο Μινσκ (2-0), με την οποία αναδείχθηκε και ισόπαλη (0-0), ενώ γνώρισε παράλληλα και δυο ήττες από Φιορεντίνα (3-0, 1-2). Υποδέχεται σήμερα τη Ντινάμο, με τη Γκινγκάμπ να τίθεται για πρώτη φορά αντιμέτωπη με ουκρανικό σύλλογο. Θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την δυναμική της έδρα της, καθώς προέρχεται από έξι διαδοχικές εντός έδρας νίκες, γνωρίζοντας φυσικά πως θα έχει αρκετά δύσκολο έργο κόντρα στη δυνατή Ντινάμο, ωστόσο θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί σήμερα με τον καλύτερο τρόπο την αγωνιστική απραξία των Ουκρανών.

Στη δράση μετά από περίπου 2,5 μήνες… απραξίας επιστρέφει η Ντιναμό Κιέβου, με το τελευταίο της παιχνίδι να είναι στις 05/12/2014 κόντρα στη Μέταλουργκ Ντόνετσκ. Εκμεταλλεύτηκε την διακοπή του πρωταθλήματος δίνοντας συνολικά 12 φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας, αφήνοντας θετικές εντυπώσεις. Κατά την χειμερινή μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου προχώρησε στην απόκτηση του Βιτορίνο Αντούνες έναντι 6 εκατ. ευρώ από την Μάλαγα, ενώ παράλληλα ενέταξε στο ρόστερ της με τη μορφή δανεισμού τους Κράνιτσαρ (ΚΠΡ), Γιουσούφ (Μέταλιστ Χάρκιφ), Σεφτσένκο (Ολιμπίκ Ντόνετσκ), Γιαγκοντίνσκις (Χοβέρλα) και Μπερτόλιο (Τίγκρε). Θεωρούμε, πάντως, ότι η Γκινγκάμπ έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη.

Πολλά γκολ στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν»

Στην αναμέτρηση της Τότεναμ με τη Φιορεντίνα πηγαίνουμε με το Over 2,5 σε απόδοση 1.90. Στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης τα «σπιρούνια» μέτρησαν τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα, ενώ πρέπει να τονιστεί ότι μετρούν μόλις μία ήττα στα 16 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια τους στο πλαίσιο του Γιουρόπα Λιγκ (12-3-1). Η Φιορεντίνα, από την πλευρά της, είναι αποφασισμένη να προσεγγίσει το ζευγάρι αγώνων με την Τότεναμ χωρίς φόβο και με... πάθος. Μπορεί οι «βιόλα» να έχασαν στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο ένα από τα πιο πολύτιμα «εργαλεία» τους, τον εξτρέμ Κουαδράδο, όμως η έλευση του Μοχάμεντ Σαλάχ, αλλά και το ήδη υπάρχον ρόστερ συνθέτουν ένα εξαιρετικό «μείγμα» στα χέρια του Βιτσέντζο Μοντέλα.

No Goal στο «Σέλτικ Παρκ»

Στη Γλασκώβη η Σέλτικ φιλοξενεί την Ίντερ και προτείνουμε για αυτή τη συνάντηση το No Goal σε απόδοση 2.00. 48 χρόνια μετά τον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης, ο οποίος έληξε με νίκη της Σέλτικ με 2-1, οι «καθολικοί» συναντούν εκ νέου τους «νερατζούρι». Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σέλτικ προέρχεται από τέσσερα No Goal στα πέντε τελευταία ματς της, ενώ η Ίντερ μετρά έξι No Goal στα οκτώ φετινά παιχνίδια της για το Γιουρόπα Λιγκ.

Γιουνγκ Μπόις με κάλυψη

Ολοκληρώνουμε την εξάδα των ποδοσφαιρικών μας προτάσεων με τον «1 DNB» της Γιουνγκ Μπόις στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Έβερτον (απόδοση 2.10). Από δύσκολο όμιλο προκρίθηκε στους «32» η ομάδα του Φόρτε, αφού είχε να αντιμετωπίσει ομάδες όπως η Νάπολι και η Σπάρτα Πράγας. Μάλιστα τερμάτισε μόλις ένα βαθμό πίσω από τους Ιταλούς, ενώ η πρόκριση ήρθε με τη νίκη επί των Τσέχων την τελευταία αγωνιστική. Μεγάλο της όπλο όλο αυτό το διάστημα δεν ήταν άλλο από την εξαιρετική της έδρα, όπου κι έκανε το 3/3, με τέρματα μάλιστα 9-0, κάτι που σημαίνει ότι λύγισε ακόμα και τους Ναπολιτάνους με το "καθαρό" 2-0. Δεν βρίσκεται σε καθόλου καλή κατάσταση η Έβερτον εδώ κι αρκετό καιρό και καλείται να βάλει το... καλό της «κουστούμι» ενόψει του κρίσιμου αποψινού αγώνα. Μία νίκη όλη κι όλη έχει να επιδείξει άλλωστε στα έντεκα τελευταία της ματς για όλες τις διοργανώσεις, διάστημα στο οποίο αποκλείστηκε και στο Κύπελλο.

Πίστη στην Μπιλμπάο

Από το μπασκετικό κουπόνι προτείνουμε το χάντικαπ +6.5 πόντων για την Μπιλμπάο στην αναμέτρηση με τη Μάλαγα για το Final-8 του Κυπέλλου Ισπανίας (απόδοση 1.90) και για τους πιο τολμηρούς τη νίκη της Μπιλμπάο σε απόδοση 3.35. Μια διάκριση στο κύπελλο Ισπανίας είναι μεγάλη τιμή για οποιαδήποτε ομάδα. Η Μάλαγα πέρσι που διοργάνωσε το Final-8 δεν κατάφερε τίποτα αφού αποκλείστηκε από την πρώτη μέρα. Στην ιστορία της έχει να προβάλει την κατάκτηση του τροπαίου το 2005, όταν νίκησε 80-76 τη Ρεάλ, και έναν τελικό το 2009 όταν ηττήθηκε 100-98 από την Ταού (Λαμποράλ σήμερα). Η Μπιλμπάο έφτασε στα ημιτελικά την πρώτη φορά που συμμετείχε το 2008 όμως έπειτα έχει αποκλειστεί δύο φορές από την Ταού και μία από την Γκραν Κανάρια. Η Μάλαγα έχει ρίξει όλο το βάρος στο πρωτάθλημα εκεί που ονειρεύεται ακόμα και τίτλο (στα όνειρα θα μείνει) και παραπαίει στην Euroleague. Η Μπιλμπάο σίγουρα θα παίξει με περισσότερο πάθος. Παραδόξως για το ρόστερ της έχει δημιουργήσει πάρα πολλούς αυτοματισμούς στο παιχνίδι της γι’αυτό και τα πάει καλά. Σε ένα νοκ άουτ ματς σε ουδέτερη έδρα ένας αγώνας Μάλαγα-Μπιλμπάο τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή θα έπρεπε να δίνεται σχεδόν στα ίσια. Εφόσον έχουμε πλεονέκτημα πόντων 6.5 για την Μπιλμπάο αυτή θα είναι η επιλογή. Μπιλμπάο +6.5. Επιπλέον ένα μικρό ποντάρισμα στο ενδεχόμενο να νικήσει η Μπιλμπάο. Άλλωστε είπαμε νοκ άουτ αγώνας είναι σε ουδέτερη έδρα.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα previews των αγώνων της ημέρας που περιλαμβάνονται στο κουπόνι πάμε στοίχημα και όχι μόνο, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ