Τετάρτη, 04 Μάρτιος 2015 13:47

Κερδίζουν Γιουνάιτεντ και Εσπανιόλ

Γράφτηκε από τον
Κερδίζουν Γιουνάιτεντ και Εσπανιόλ

Εκτεταμένο, με δεδομένο ότι βρισκόμαστε στα μέσα της εβδομάδας, είναι το σημερινό ποδοσφαιρικό κουπόνι κι έτσι μας δίνεται για μία ακόμα φορά η ευκαιρία να καταλήξουμε σε αρκετές έξυπνες επιλογές. Το “μενού” μας περιλαμβάνει προτάσεις από Πρέμιερ Λιγκ, Κύπελλο Ισπανίας, Αυστρία και Γαλλία, ενώ φυσικά δε λείπουν και οι μπασκετικές επιλογές.

 

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για τις εταιρίες στοιχήματος, ποιες είναι νόμιμες και ποιες όχι, και τι συμβαίνει με τη φορολογία του παίκτη. Δείτε εδώ τις εταιρίες στοιχημάτων online.

Παίρνουν το διπλό οι “κόκκινοι διάβολοι”

Το δυνατό μας σημείο έρχεται από την αναμέτρηση του “Σεντ Τζέιμς Παρκ” για την Πρέμιερ Λιγκ, όπου πηγαίνουμε με το “Διπλό” της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί της Νιούκαστλ σε απόδοση 2.02. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που μετρά μόλις μία ήττα στις τελευταίες 10 επισκέψεις της στην έδρα της Νιούκαστλ (1-2-7), έκανε το Σάββατο το... καθήκον της κόντρα στη Σάντερλαντ, παραμένοντας εντός της ζώνης του Τσάμπιονς Λιγκ και έχοντας ζωντανές ελπίδες για περαιτέρω βαθμολογική άνοδο. Οι "κόκκινοι διάβολοι" βρίσκονται στο -1 από την Άρσεναλ και στο -5 από τη Σίτι, αν και ο στόχος του πρωταθλήματος είναι σχεδόν χαμένος. Το σύνολο του Φαν Χάαλ θα επιδιώξει σήμερα ένα σημαντικό διπλό, έχοντας μετρήσει μόλις δύο ήττες στις τελευταίες 17 αγωνιστικές (11-4-2).

Αντιμέτωπη και με την παράδοση είναι η Νιούκαστλ στο σημερινό μεγάλο παιχνίδι κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Βέβαια, το στοιχείο αυτό πεισμώνει περισσότερο τις "καρακάξες", που θα έχουν για μία ακόμα φορά τη στήριξη του φανατικού κοινού τους. Το σαββατιάτικο 1-0 επί της Άστον Βίλα σήμανε την επιστροφή στις νίκες μετά από τέσσερις αγωνιστικές, αφού είχαν προηγηθεί οι ισοπαλίες με Στόουκ (1-1 εντός) και Κρίσταλ Πάλας (1-1 εκτός) και η βαριά εκτός έδρας ήττα από τη Μάντσεστερ Σίτι (5-0). Η παρουσία στην 11η θέση του πίνακα έχει αφήσει ουσιαστικά χωρίς στόχους τους γηπεδούχους.

Προκρίνεται με νίκη η Εσπανιόλ

Συνεχίζουμε με τον “Άσσο” της Εσπανιόλ επί της Αθλέτικ Μπιλμπάο (απόδοση 2.30) στον επαναληπτικό ημιτελικό του Κυπέλλου Ισπανίας. Πλήθος κόσμου αναμένεται να συρρεύσει το βράδυ στο "Κορνεγιά", προκειμένου να σπρώξει την Εσπανιόλ σε μία ιστορική πρόκριση στο φετινό τελικό του Κόπα ντελ Ρέι. Μέχρι χθες το απόγευμα είχαν βρει κάτοχο περισσότερα από 8.000 εισιτήρια και -φυσικά- αυτό που εξιτάρει τους φίλους των Καταλανών είναι η πιθανή κόντρα στον τελικό με τη μισητή συμπολίτισσα Μπαρτσελόνα. Το ισόπαλο 1-1 του "Σαν Μαμές" δίνει ισχνό προβάδισμα πρόκρισης στο σύνολο του Σέρχιο Γκονζάλεθ, το οποίο σφραγίζει το εισιτήριο και με ένα πιθανό 0-0 στο σημερινό ματς. Βέβαια, στο στρατόπεδο των γηπεδούχων δεν αντιμετωπίζουν τη σημερινή ρεβάνς με αυτή τη νοοτροπία και έχουν ως αποκλειστικό στόχο το νικηφόρο αποτέλεσμα.

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο, από την πλευρά της, θέλει την πρόκριση στον τελικό, προκειμένου να καταφέρει να κλείσει με θετικό τρόπο τη φετινή χρονιά. Ο αποκλεισμός από την Τορίνο στους "32" του Γιουρόπα Λιγκ επέφερε σαφές πλήγμα στο γόητρο της ομάδας, ενώ στο πρωτάθλημα οι Βάσκοι φαίνεται να βρίσκουν τον εαυτό τους, με το κυριακάτικο διπλό στο τοπικό ντέρμπι με την Εϊμπάρ να τους ανεβάζει στη 10η θέση του πίνακα (στο +8 από την επικίνδυνη ζώνη). Ταυτόχρονα, η Μπιλμπάο είμαι αήττητη στα πέντε τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της για όλες τις διοργανώσεις (2-3-0), έχοντας κρατήσει και ανέπαφη εστία στα 4/5 ματς.

Γκολ / Γκολ στο “Ετιχάντ”

Η τρίτη μας επιλογή έρχεται και πάλι από την Πρέμιερ Λιγκ και αφορά στο “Γκολ / Γκολ” στην αναμέτρηση ανάμεσα στη Μάντσεστερ Σίτι και τη Λέστερ, σε απόδοση 2.00. Τέλος σε μία "μαύρη" εβδομάδα θέλει να βάλει η Μάντσεστερ Σίτι, αφού υπέστη διπλό πλήγμα μέσα σε διάστημα πέντε ημερών. Την περασμένη Τρίτη γνώρισε την εντός έδρας ήττα από την Μπαρτσελόνα με 1-2 για τους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ (όντας πλέον το απόλυτο αουτσάιντερ για την πρόκριση στα προημιτελικά), για να πάρει τη σκυτάλη το ατυχές 2-1 του "Άνφιλντ", που της στέρησε την ευκαιρία να πλησιάσει στο -2 από την Τσέλσι. Οι "πολίτες" αυτή τη στιγμή έχουν διαφορά πέντε βαθμών από τους "μπλε" (60-55, η Τσέλσι χρωστάει και ένα ματς), ενώ η 3η Άρσεναλ έχει πλησιάσει απειλητικά στο -4. Η συμμετοχή της Τσέλσι στον τελικό του Λιγκ Καπ μετέθεσε για τις 29/04 την προγραμματισμένη κόντρα με τους "μπλε" της 27ης αγωνιστικής. Ως εκ τούτου, η Λέστερ μπαίνει σήμερα σε συνθήκες δράσης μετά από ένα δεκαήμερο, έχοντας αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις στο ισόπαλο 2-2 του "Γκούντισον Παρκ" της 22ης Φεβρουαρίου. Βέβαια, αυτή η ισοπαλία πήρε τη σκυτάλη από ένα σερί τεσσάρων συνεχόμενων ηττών (σε επίπεδο πρωταθλήματος), με τις "αλεπούδες" να βρίσκονται αυτή τη στιγμή στον "πάτο" της βαθμολογίας με 18 βαθμούς, στο -7 από τη γραμμή σωτηρίας (η 17η Άστον Βίλα έχει, όμως, δύο παιχνίδια περισσότερα).

Προβάδισμα η Εβιάν

Στο εξ αναβολής παιχνίδι της 26ης αγωνιστικής της Ligue 1 προτείνουμε τον “1 DNB” της Εβιάν απέναντι στη Λοριάν, σε απόδοση 2.00 (DNB ή Ισοπαλία Όχι Στοίχημα: το ποντάρισμα επιστρέφεται σε περίπτωση ισοπαλίας). Η Εβιάν πήρε δύο πολύ σπουδαία διπλά για την παραμονή της στην κατηγορία, αφού μετά τη νίκη στο γήπεδο της Λανς, το προηγούμενο Σάββατο πέρασε και από την έδρα της ουραγού Μετς. Βέβαια, είναι στην ισοβαθμία με την Τουλούζ, πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, οπότε και σήμερα, άλλο αποτέλεσμα πέρα από τη νίκη δεν υπάρχει. Η Λοριάν, από την πλευρά της, πέτυχε σπουδαία εντός έδρας νίκη την προηγούμενη αγωνιστική, επί της ανεβασμένης Μπαστιά, της έδωσε μια μικρή απόσταση από τη ζώνη του υποβιβασμού και την κράτησε για τέταρτη συνεχόμενη αγωνιστική αήττητη. Στο «πλαστικό» του «Moustoir» έχει τον τρόπο της να παίρνει αυτό που θέλει, όταν φεύγει από αυτό όμως έχει προβλήματα. Σήμερα, πάντως, αν καταφέρει να πάρει τη νίκη κάνει πολύ σημαντικό βήμα για την παραμονή της.

Μένει όρθια η Νέουσταντ

Η πεντάδα των ποδοσφαιρικών μας προτάσεων κλείνει με το Χ2 της Νέουσταντ στην έδρα της Γκρόντιγκ, σε απόδοση 2.15. Η πρώτη αποστολή της Γκρόντιγκ για το 2015, ήταν ουσιαστικά mission impossible, αφού αντιμετώπισε την πανίσχυρη Σάλτσμπουργκ εκτός έδρας. Αν λάβουμε υπόψιν μας τον διασυρμό του 8-0 στον 1ο γύρο, μένει ικανοποιημένη και με το τελικό 3-1 η ομάδα του Μπάουρ. Πόσω μάλλον αν λάβουμε υπόψιν μας πως οι οιωνοί μίας νέας συντριβής ήρθαν με το καλημέρα, αφού δέχτηκε γκολ μόλις στα πρώτα δευτερόλπτα του αγώνα. "Χρυσό" τρίποντο για τη Νέουσταντ το Σάββατο, νικώντας με 1-0 την Αούστρια. Για σχεδόν μία ώρα αγωνίστηκε με αριθμητικό πλεονέκτημα η Νέουσταντ, σε ένα ματς πάντως που μπορούσε και να χάσει, αφού πέραν των ευκαιριών που έκανε η ίδια, στο φινάλε κινδύνευσε αρκετά. Η ουσία ωστόσο είναι πήρε μία τεράστια βαθμολογική ανάσα και μείωσε μόλις στον ένα βαθμό από τη γραμμή σωτηρίας.

Δυνατή στην έδρα της η Άλμπα

Στο μπασκετικό κουπόνι η μοναδική επιλογή μας είναι το χάντικαπ -4.5 πόντων της Άλμπα Βερολίνου στην εντός έδρας αναμέτρηση με τη Ζαλγκίρις Κάουνας (απόδοση 1.90), στο πλαίσιο της Euroleague. Ισόβαθμες οι Άλμπα και Ζαλγκίρις με ρεκόρ 3-5 στον όμιλο Ε του ΤΟΡ-16 αλλά βρίσκονται σε απόσταση δύο νικών από τους Παναθηναϊκό και Μπαρτσελόνα που ισοβαθμούν με 5-3. Η Άλμπα κόντεψε να κάνει την έκπληξη στην Βαρκελώνη που θα της έδινε προβάδισμα πρόκρισης. Η Ζαλγκίρις συνεχίζει με ελάχιστες πιθανότητες πρόκρισης αλλά παίζει όσο καλύτερα μπορεί. Στον αγώνα του πρώτου γύρου η Ζαλγκίρις είχε επικρατήσει 75-62. Μετά το αποψινό παιχνίδι ο ηττημένος θα γνωρίζει ότι ουσιαστικά αποκλείστηκε από τη συνέχεια ενώ ο νικητής θα έχει κάποιες ακόμα ελάχιστες ελπίδες πρόκρισης. Φαβορί η έδρα αλλά η απόδοση έχει πέσει πολύ από το άνοιγμα των αποδόσεων. Αυτή τη στιγμή η Άλμπα προσφέρεται με χάντικαπ -4.5 ενώ στο άνοιγμα δινόταν στα ίσια 1.90-1.90. Τις τελευταίες εβδομάδες η Άλμπα ταλαιπωρήθηκε με ήττες στην Μπουντεσλίγκα, έπεσε από την κορυφή όμως έπαιξε καλά στην Euroleague με νίκη στο Τελ Αβίβ και ήττα στην παράταση από την Μπαρτσελόνα. Το ζεύγος Άλμπα-Ζαλγκίρις είναι από αυτά που παρουσιάζουν συνήθως ισορροπία στα μεταξύ τους ματς. Έτσι απόψε η Άλμπα λογικά θα νικήσει παρόμοια με τον τρόπο που είχε ηττηθεί στο Κάουνας (75-62). Επιλογή η Άλμπα -4.5.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα previews των αγώνων της ημέρας που περιλαμβάνονται στο κουπόνι πάμε στοίχημα και όχι μόνο, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.