Κυριακή, 22 Μάρτιος 2015 13:19

Στηρίγματα Άαλμποργκ και Σεντ Ετιέν, με Μπάρτσα στο «κλάσικο»

Γράφτηκε από τον
Στηρίγματα Άαλμποργκ και Σεντ Ετιέν, με Μπάρτσα στο «κλάσικο»

Δύο τεράστια ντέρμπι που μαγνητίζουν τα βλέμματα των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων περιλαμβάνει το πρόγραμμα της Κυριακής. Στην Αγγλία, η Λίβερπουλ υποδέχεται τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ στην Ισπανία η Μπαρτσελόνα φιλοξενεί τη Ρεάλ Μαδρίτης, στο απόλυτο «κλάσικο». Από εκεί και πέρα προκύπτουν και ορισμένες άλλες ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες στοιχηματικά επιλογές από τα υπόλοιπα πρωταθλήματα.

 

Επιστρέφει στις νίκες η Άαλμποργκ

Ξεκινάμε τα προγνωστικά μας με το πρωτάθλημα της Δανίας, από το οποίο προκύπτει ένα από τα πλέον «δυνατά» στοιχήματα της ημέρας και είναι ο «άσσος» σε απόδοση 1.90 στην Interwetten στον αγώνα Άαλμποργκ – Σοντερίσκε. Τέλος στο σερί τριών νικών των πρωταθλητών, που αποχώρησαν με άδεια χέρια από την έδρα της νεοφώτιστης Χόμπρο την προηγούμενη αγωνιστική. Παράλληλα ήταν η πρώτη ήττα της Άαλμποργκ έπειτα από ένα αήττητο τεσσάρων αγώνων. Το αποψινό όμως είναι must win για την Αάλμποργκ, που εντός έδρας έχει απολογισμό 4-1-0 στα πέντε τελευταία της.

Η Σοντερίσκε, από την άλλη, μπορεί να νιώθει την ασφάλεια της διψήφιας διαφοράς από τη ζώνη του υποβιβασμού, με αυτά που κάνει όμως πάει να βγάλει μόνη τα μάτια της. Την προηγούμενη εβδομάδα κατόρθωσε να γνωρίσει έναν άνευ προηγουμένου διασυρμό υποδεχόμενη την ουραγό Σίλκεμποργκ, αφού μπήκε «κοιμισμένη» στο ματς και πριν συμπληρωθεί το μισάωρο έχανε με 0-3! Οχτώ γκολ παθητικό, έχει συνολικά, μάλιστα, στα δύο τελευταία της ματς. Πολύ βαρύ το κλίμα τις τάξεις της κι ενώ την περιμένει ακόμα μία δύσκολη αποστολή. Να σημειώσουμε δε πως έχει πετύχει μόλις ένα τέρμα στις τέσσερις τελευταίες εξόδους της.

Κερδίζει η Σεντ Ετιέν

Συνεχίζουμε με Γαλλία και το ματς Σεντ Ετιέν – Λιλ, στο οποίο θα πάμε με τον «άσσο» σε απόδοση 2.04. Η Σεντ Ετιέν, μπορεί να δυσκολεύτηκε την προηγούμενη αγωνιστική, αλλά έκανε τη δουλειά της στην έδρα της ουραγού Μετς. Εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της άμυνας των γηπεδούχων, σκοράροντας τρεις φορές, ωστόσο είχε και αυτή τα «θέματά» της στα μετόπισθεν (3-2 το σκορ). Ο Κριστόφ Γκατιέ είδε την ομάδα του να κερδίσει μετά από πολύ καιρό εκτός έδρας, ενώ με τις επιστροφές που έχει τον τελευταίο καιρό οι «Στεφανουά» προσπαθούν να ξαναβρούν τον καλό τους εαυτό.

Η Λιλ, περνάει την καλύτερη της φάση μέσα στη σεζόν, αφού για πρώτη φορά φέτος, κάνει τρεις συνεχόμενες νίκες και έστω και στο τέλος της χρονιάς, κάνει κάποιες καλές εμφανίσεις. Εκτός από την Ρεν την προηγούμενη αγωνιστική, κέρδισε και τον Ντιβόκ Ορίγκι, ο οποίος μετά τη μεταγραφή του στην Λίβερπουλ και το δανεισμό στην Λιλ, έκανε μια μετριότατη σεζόν, αλλά με την Ρεν, πέτυχε τρία γκολ και θύμισε κάτι από την περσινή χρονιά. Σήμερα, βέβαια, έχει δύσκολο έργο στην έδρα της Σεντ Ετιέν, με τους γηπεδούχους να έχουν το πρώτο λόγο για τη νίκη.

Νίκη με διαφορά για Μπάρτσα

Επόμενη στάση το ντέρμπι Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης, στο οποίο θα πάμε με το χάντικαπ -1 γκολ της Μπαρτσελόνα σε απόδοση 2.10 (Το στοίχημα επιβεβαιώνεται σε περίπτωση νίκης της Μπαρτσελόνα με 2 γκολ διαφορά και πάνω. Αν η Μπαρτσελόνα κερδίσει με 1 γκολ διαφορά, τότε μας επιστρέφεται το ποντάρισμα). Μπαρτσελόνα εναντίον Ρεάλ Μαδρίτης, λοιπόν, με τους «μπλαουγκράνα» να έρχονται στο σούπερ ντέρμπι σε πλεονεκτική κατάσταση. Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε αρχίζει να θυμίζει το... playstation σύνολο της εποχής Γκουαρδιόλα, μετρώντας 17 νίκες στα τελευταία 18 παιχνίδια της και έχοντας στις τάξεις της έναν αναγεννημένο Λιονέλ Μέσι. Οι Καταλανοί έχουν εκμεταλλευθεί στο έπακρο τα στραβοπατήματα της Ρεάλ, καθώς στο πρωτάθλημα μετρούν εννιά νίκες στις τελευταίες 10 αγωνιστικές και βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην κορυφή, στο +1 από τη «βασίλισσα». Ως εκ τούτου, με ενδεχόμενη σημερινή νίκη πραγματοποιούν καθοριστικό βήμα για τον τίτλο, όντας παράλληλα ζωντανοί στη μάχη για το τρεμπλ.

Οι Μαδριλένοι, από την πλευρά τους καλούνται να πραγματοποιήσουν την πρώτη τους πειστική εμφάνιση μετά από καιρό, αφού το νικηφόρο 2-0 της περασμένης αγωνιστικής επί της Λεβάντε δε συνδυάστηκε από θεαματικές επιδόσεις. Η νίκη αυτή πήρε τη σκυτάλη από τις γκέλες σε επίπεδο Πριμέρα επί των Βιγιαρεάλ (1-1 εντός) και Αθλέτικ Μπιλμπάο (εκτός έδρας ήττα με 1-0), αλλά και την εντός έδρας ήττα από τη Σάλκε (3-4) στη ρεβάνς των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ (που δε στάθηκε ικανή να φέρει τον αποκλεισμό).

Ακάθεκτη η Χιμπέρνιαν

Αξιόλογη πρόταση έρχεται και από την Τσάμπιονσιπ της Σκωτίας, και είναι ο «άσσος» σε απόδοση 2.00 στον αγώνα Χιμπέρνιαν – Ρέιντζερς. Το… βιολί της η Χιμπέρνιαν, δεν καταλαβαίνει τίποτα και κερδίζει σε όλα τα γήπεδα. Την περασμένη εβδομάδα πέρασε «αέρας» απ’ την έδρα της Κάουντενμπιθ με 2-0 και διεύρυνε το αήττητο σερί της στα 13 ματς πρωταθλήματος. Πάντα στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, στο +6 απ’ τη σημερινή της αντίπαλο, Ρέιντζερς, την οποία έχει κερδίσει ήδη τρεις φορές φέτος με συνολικό απολογισμό στα μεταξύ τους ματς 9-1!

Δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι με τίποτα η Ρέιντζερς, που παραμένει στην «εντατική». Μεσοβδόμαδα πήρε την πέμπτη σερί ισοπαλία της κόντρα στην Αλόα με 2-2, αποτέλεσμα που μάλλον θα πρέπει να την αφήνει ικανοποιημένη. Προηγήθηκε 2-1 στο 77’, ωστόσο για ακόμη μια φορά φέτος προδόθηκε απ’ την κάκιστη αμυντική λειτουργία της. Δέχτηκε γκολ σε ακόμη ένα ματς, με τον κόουτς ΜακΚολ να βγαίνει απ’ τα… ρούχα του. Μόλις μια νίκη μετράει η Ρέιντζερς στα τελευταία 7 παιχνίδια πρωταθλήματος, σήμερα πηγαίνει ως αουτσάιντερ στη δύσκολη έδρα της Χιμπέρνιαν, απ’ την οποία έχει χάσει ήδη τρεις φορές φέτος. 

Με κάλυψη ο Ατρόμητος

Στα.. δικά μας και τη Σούπερλιγκ, έχουμε ξεχωρίσει τον αγώνα Ξάνθη – Ατρόμητος, στον οποίο θα πάμε με το «2 DNB» σε απόδοση 2.05 (Draw No Bet ή Ισοπαλία Όχι Στοίχημα: το ποντάρισμα επιστρέφεται σε περίπτωση ισοπαλίας). Μετά από καιρό, η Ξάνθη εκμεταλλεύτηκε την έδρα της και πήρε σημαντική νίκη κόντρα στον Παναιτωλικό, συνδυάζοντας την και με πολύ καλή εμφάνιση. Ήταν η τρίτη νίκη στα τέσσερα τελευταία ματς για όλες τις διοργανώσεις, μεσολάβησε μόνο η εκτός έδρας ήττα απ’ τον Ολυμπιακό.

«Φονέας» ο Ατρόμητος, κέρδισε και τον Παναθηναϊκό εντός έδρας και έκανε το Περιστέρι «κάστρο». Εκεί έχασαν επίσης Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Αστέρας Τρίπολης, με τους Αρκάδες να είναι μάλιστα οι μόνοι που σκόραραν! Ήταν η τέταρτη νίκη στα τελευταία πέντε ματς για την αθηναϊκή ομάδα, όλα υπό τις οδηγίες του Νίκου Νιόπλια. Με «τρίποντο» σήμερα, ο Ατρόμητος θα βρίσκεται μόνος του στην πέμπτη θέση έπειτα από πάρα πολύ καιρό και θεωρούμε ότι μπορεί να τα καταφέρει.

«Καταρρέει» η Καζέρτα

Ολοκληρώνουμε με μπάσκετ και το Over 153.5 πόντοι σε απόδοση 1.93 στον αγώνα του ιταλικού πρωταθλήματος Καζέρτα – Βενέτσια. Στις αρχές του 2015 η Καζέρτα «έτρεξε» ένα σερί τεσσάρων νικών και φάνηκε ικανή να καταφέρει να παραμείνει στην κατηγορία. Έπειτα όμως έκανε νέο σερί, αρνητικό αυτή την φορά, τεσσάρων ηττών και η υπόθεση παραμονή δείχνει αδύνατη αποστολή. Η Βενέτσια προχωράει ολοταχώς για την δεύτερη θέση που θα της δώσει πλεονέκτημα έδρας στα πλέι-οφ εκτός από τους τελικούς αν φτάσει.

Οι τέσσερις σερί νίκες της Καζέρτα βασίστηκαν στην άμυνα που έθεσε ως κύριο στοιχείο ο τότε νέος προπονητής της ομάδας Βιτζέντζο Εσπόζιτο. 73 πόντους δέθηκε από Πέζαρο, 60 από Μπρίντιζι, 54 από Ρόμα και 76 από Μπολόνια. Ήρθε όμως μετά η κατάρρευση με 87 πόντους από Πιστόια, 81 από Κρεμόνα, 83 από Κάπο ντι Ορλάντο και 83 από Καντού και να οι τέσσερις ήττες. Η Βενέτσια των σχεδόν 80 πόντων ανά παιχνίδι θα κάνει πιθανότατα μια παρόμοια επίδοση σήμερα γιατί και αυτή με τη σειρά της θέλει τη νίκη για τον δικό της στόχο, την δυάδα. Στον πρώτο αγώνα η Βενέτσια είχε νικήσει 88-76 με ανατροπή στο τέλος (29-11 τέταρτο δεκάλεπτο). Σε αυτό το σημείο που έχει φτάσει η Καζέρτα παίζει σαν αδιάφορη ομάδα και όλοι έχουν αποδεχθεί πια τη μοίρα τους. Επιλογή το Over 153.5 αφού και απόψε είναι απίθανο να δούμε την Καζέρτα να παίζει «σκυλίσια» άμυνα. 

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα previews των αγώνων της ημέρας που περιλαμβάνονται στο κουπόνι πάμε στοίχημα και όχι μόνο, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.