Σάββατο, 11 Απρίλιος 2015 16:12

Γκλάντμπαχ με κάλυψη, δε χάνει η Κάλιαρι

Γράφτηκε από τον
Γκλάντμπαχ με κάλυψη, δε χάνει η Κάλιαρι

Οι προετοιμασίες για την Ανάσταση και τον εορτασμό του Πάσχα βρίσκονται στο αποκορύφωμά τους, ωστόσο το ποδόσφαιρο, όπως άλλωστε και το στοίχημα δε σταματούν ποτέ! Ιδιαίτερα ελκυστικό το κουπόνι που έχουμε σήμερα (11/04) στα χέρια μας με δράση σε όλα τα «μεγάλα» πρωταθλήματα και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες επιλογές.

 

Στο Betarades.gr μπορείτε να διαβάσετε τις αναλύσεις όλων των αγώνων της ημέρας καθώς και να δείτε τις βαθμολογίες όλων των πρωταθλημάτων, όπως για παράδειγμα τη βαθμολογία Νοτίου Κορέας, λίγκα η οποία προστέθηκε πρόσφατα στο κουπόνι.

Διευρύνει το σερί στην Μπουντεσλίγκα η Γκλάντμπαχ

Ξεκινάμε τα προγνωστικά μας από την Μπουντεσλίγκα και το παιχνίδι Γκλάντμπαχ – Ντόρτμουντ, στο οποίο θα πάμε με το «1 DNB» σε απόδοση 2.10 (Draw No Bet ή Ισοπαλία Όχι Στοίχημα: το ποντάρισμα επιστρέφεται σε περίπτωση ισοπαλίας). Εκτός Κυπέλλου Γερμανίας έμεινε μεσοβδόμαδα η Γκλάντμπαχ, καθώς γνώρισε τον αποκλεισμό στην προημιτελική φάση αυτού από την Αρμίνια Μπίλεφελντ. Πλέον, όλη η προσοχή για το συγκρότημα του Φαβρ πέφτει στο πρωτάθλημα της Μπουντεσλίγκα, εκεί που παραμένει αήττητο στις επτά τελευταίες αγωνιστικές, σημειώνοντας πέντε νίκες και δύο ισοπαλίες. Πιο συγκεκριμένα πήρε το «τρίποντο» κόντρα στις Κολωνία, Πάντερμπορν, Ανόβερο, Μπάγερν Μονάχου και Χόφενχαϊμ, ενώ μοιράστηκε από ένα βαθμό με το Αμβούργο και τη Μάιντζ.

Έστω κι αν χρειάστηκε ένα εκπληκτικό γκολ του Κελ στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης, η Μπορούσια Ντόρτμουντ πέρασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Γερμανίας αποκλείοντας τη Χόφενχαϊμ στην έδρα της μεσοβδόμαδα. Στο πρωτάθλημα της Μπουντεσλίγκα οι «κιτρινόμαυροι» γνώρισαν την πρώτη τους ήττα μετά από επτά αγωνιστικές, στις οποίες είχαν σημειώσει πέντε νίκες και δύο ισοπαλίες. Πιο συγκεκριμένα το συγκρότημα του Κλοπ ηττήθηκε από την Μπάγερ Μονάχου με 1-0 στην έδρα του, χάρη στο γκολ του πρώην ποδοσφαιριστή του, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Πολύ ενδιαφέρον το συγκεκριμένο παιχνίδι, οι γηπεδούχοι έχουν το προβάδισμα για τους τρεις βαθμούς.

Οριακό ματς για Κάλιαρι

Συνεχίζουμε με Ιταλία και Καμπιονάτο, με την επιλογή μας να είναι το «Χ2» σε απόδοση 2.00 στην αναμέτρηση Τζένοα – Κάλιαρι. Μακριά από τα νικηφόρα αποτελέσματα παραμένει η Τζένοα εδώ και πέντε αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της Σέριε Α, πορεία που δείχνει πως πολύ δύσκολα θα καταφέρει να διεκδικήσει την πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ της επόμενης σεζόν. Μετά τη νίκη που σημείωσε κόντρα στην Ελλάς Βερόνα (5-2 εντός έδρας) το συγκρότημα του Γκασμπερίνι μοιράστηκε από ένα βαθμό με τις Σαμπντόρια (1-1 εκτός έδρας), Έμπολι (1-1 εκτός έδρας) και Ουντινέζε (1-1 εκτός έδρας), ενώ δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση των Κιέβο (2-0 εντός έδρας) και Γιουβέντους (1-0 εκτός έδρας).

Μόλις δύο βαθμούς κατάφερε να αποσπάσει η Κάλιαρι στις εννέα τελευταίες αγωνιστικές για το πρωτάθλημα της Σέριε Α, σημειώνοντας δύο ισοπαλίες και επτά ήττες, αποτελέσματα που είχαν ως επακόλουθο η Τσεζένα να την προσπεράσει στο βαθμολογικό πίνακα, στέλνοντάς την στην προτελευταία θέση αυτού. Πλέον, με τους 21 βαθμούς που έχει συγκεντρώσει το συγκρότημα του Ζέμαν απέχει πέντε από τη ζώνη ασφαλείας και την Αταλάντα. Όπως γίνεται αντιληπτό το σημερινό παιχνίδι είναι εξαιρετικά κρίσιμο για τους φιλοξενούμενους και θεωρούμε ότι θα καταφέρουν να πάρουν, τουλάχιστον, το βαθμό της ισοπαλίας.

Over στο «Χόθορνς»

Επόμενη στάση η Πρέμιερ Λιγκ και το Over 2.5 γκολ σε απόδοση 2.16 στον αγώνα Γουέστ Μπρομ – Λέστερ. Σε... περίεργες καταστάσεις τείνει να μπει η Γουέστ Μπρομ, που χρειάζεται επιτακτικά τη νίκη στο σημερινό ματς. Οι βαριές ήττες από Μάντσεστερ Σίτι (3-0 εκτός) και ΚΠΡ (1-4 εντός) κρατούν τους γηπεδούχους στην 14η θέση του πίνακα και το +7 από τη ζώνη του υποβιβασμού (η 18η ΚΠΡ έχει ένα ματς περισσότερο) δεν επιτρέπει περιθώρια εφησυχασμού στην ομάδα του Τόνι Πιούλις. Οι «μπάγκις» κάνουν τα πάντα... για να χαλάσουν το καλό πρόσωπο της προηγούμενης περιόδου και αν «γκελάρουν» σήμερα, οι... περιπέτειες θα πλησιάσουν επικίνδυνα.

Πολλαπλές ήταν οι ωφέλειες από τη νίκη επί της Γουέστ Χαμ για τη Λέστερ με 2-1. Μπορεί οι «αλεπούδες» να παραμένουν το πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό στην Τσάμπιονσιπ (βρίσκονται στον «πάτο» της βαθμολογίας με 22 βαθμούς), όμως είναι πλέον αποφασισμένες να τα δώσουν όλα, προκειμένου να προλάβουν το «τρένο» της παραμονής. Αυτή τη στιγμή έχουν διαφορά έξι βαθμών από τη γραμμή σωτηρίας (αλλά και ένα ματς λιγότερο), με το τρίποντο επί της Γουέστ Χαμ να βάζει τέλος σε ένα σερί πέντε ηττών και δύο ισοπαλιών σε επίπεδο πρωταθλήματος. Με τον τελικό νικητή δε θα ασχοληθούμε, πιστεύουμε ωστόσο ότι το παιχνίδι θα έχει αρκετά γκολ.

Κερδίζει η Κλαμπ Μπριζ

Σημείο προκύπτει και από το Βέλγιο και το «διπλό» σε απόδοση 2.00 στο παιχνίδι Κορτράικ – Κλαμπ Μπριζ. Απ’ την πρώτη κιόλας αγωνιστική απέδειξε η Κορτράικ ότι δίκαια βρίσκεται στα πλέι οφ τίτλου. Οι γηπεδούχοι μπορεί να ηττήθηκαν 2-0 εκτός έδρας απ’ τη Γάνδη, εντούτοις είχαν ικανοποιητική παρουσία και μπορεί να πει κανείς ότι το σκορ τους αδικεί. Είχαν ευκαιρίες τόσο στο 0-0, όσο και μετά το 1-0 του αντιπάλου, για να έρθει στο 73’ το 2-0 και ουσιαστικά να τελειώσει το ματς.

Από την άλλη, παρά το γεγονός ότι οι υποχρεώσεις είναι συνεχείς και απαιτητικές, προς το παρόν η Κλαμπ Μπριζ δείχνει να βρίσκει τον τρόπο να πάρει αυτό που θέλει. Επικράτησε 2-1 εντός έδρας της Σταντάρ Λιέγης στο ντέρμπι της πρεμιέρας των πλέι οφ, αποτέλεσμα πάντως που σε καμία περίπτωση δεν ήταν δίκαιο. «Ψυχρολουσία» στο πρώτο λεπτό για την Κλαμπ Μπριζ, καθώς η Σταντάρ προηγήθηκε και στα επόμενα λεπτά θα μπορούσε να κάνει το 0-2. Με 9 παίκτες έπρεπε να τελειώσει το ημίχρονο η ομάδα του Μισέλ Πρεντόμ, καθώς ο διαιτητής χαρίστηκε στους Μέχελε και Ντε Σούτερ, που έπαιξαν «βρώμικα». Το ματς τελικά «γύρισε» με δύο πέναλτι (σωστές αποφάσεις) για την Κλαμπ Μπριζ. Αυτή ήταν η 8η σερί νίκη σε όλες τις διοργανώσεις για τους πρωτοπόρους της βαθμολογίας.

Σταθερή η Γιαγκοστέρα

Ενδιαφέρουσα επιλογή από τη Β’ Ισπανίας, είναι ο «άσσος» σε απόδοση 2.45 στο ματς Γιαγκοστέρα – Αλκορκόν. Την πιο σταθερή ομάδα της κατηγορίας αποτελεί το τελευταίο τρίμηνο η Γιαγκοστέρα, με αποτέλεσμα να λογίζεται ως φαβορί στη σημερινή εντός έδρας κόντρα με την ασταθή Αλκορκόν. Επτά νίκες και δύο ισοπαλίες συνθέτουν το εξαιρετικό σερί της στις εννιά τελευταίες αγωνιστικές, ενώ χαρακτηριστική είναι η αποτελεσματικότητά της τόσο εντός όσο και εκτός έδρας. Πλέον έχει σκαρφαλώσει στην 8η θέση του πίνακα, όντας ισόβαθμη με μειονέκτημα με την 7η Πονφεραντίνα και μόλις στο -2 από τη ζώνη των πλέι οφ.

Όταν παρουσιάζεις σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή σου, αργά ή γρήγορα θα το πληρώσεις και με ήττα, όπως συνέβη με την Αλκορκόν. Το εντός έδρας «χαστούκι» από την Αλαβές πήρε τη σκυτάλη από ένα σερί τριών ισοπαλιών (όλες με 1-1) και μίας νίκης, με τους Μαδριλένους να βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη 13η θέση του πίνακα, στο +9 από την επικίνδυνη ζώνη. Το -7 από τη ζώνη των πλέι οφ καθιστά επιτακτικό ένα αγωνιστικό ντεμαράζ, αν και η εικόνα της ομάδας δεν... προδιαθέτει για κάτι τέτοιο. Στο 1-3-2 το σερί στα έξι τελευταία εκτός έδρας ματς πρωταθλήματος.

Στηρίζουμε Σεβίλλη

Ολοκληρώνουμε με μπάσκετ, με το παιχνίδι που έχουμε ξεχωρίσει να είναι το Σεβίλλη – Λαμποράλ Κούτσα, στο οποίο θα πάμε με το χάντικαπ +5.5 πόντων της Σεβίλλης σε απόδοση 1.85. Η Σεβίλλη θα παλέψει τις τελευταίες επτά αγωνιστικές για την παραμονή στην ACB. Απέχει δύο νίκες από την τελευταία Φουενλαμπράδα, η οποία δεν δείχνει ικανή να σωθεί, και απέχει μία νίκη από τις Ανδόρρα και Χιπουσκόα που είναι παραπάνω. Ωστόσο ισοβαθμεί με τη Μανρέσα από την οποία έχει ηττηθεί 57-77 στον πρώτο γύρο και ακόμα δεν έχουν αναμετρηθεί στον δεύτερο γύρο. Η Σεβίλλη θέλει τη νίκη απόψε και αν το καταφέρει συγχρόνως με τις πολύ πιθανές ήττες των Μανρέσα, Χιπουσκόα και Ανδόρρα στις έδρες των Μούρθια, Βαλένθια και Σαραγόσα αντίστοιχα τότε θα βρεθεί σε θετική βαθμολογική θέση.

Η Λαμποράλ πάει στη Σεβίλλη με τον Σενγκέλια μετά από πέντε αγώνες απουσίας λόγω τιμωρίας από τα γεγονότα στο Μπιλμπάο αλλά η απουσία του Μπερτάνς έχει επηρεάσει την ομάδα επιθετικά. Η απογοήτευση μεγάλη μετά την ήττα στη Μάλαγα και η πλάστιγγα γέρνει απόψε προς τους γηπεδούχους που έχουν και μεγαλύτερο κίνητρο. Στον πρώτο αγώνα μεταξύ τους, όταν η Σεβίλλη ήταν απαράδεκτη με τον Ροθ στον πάγκο της, η Λαμποράλ είχε νικήσει 100-60. Σήμερα θα πάμε με τη Σεβίλλη με πλεονέκτημα +5.5. Επιπλέον επιλογή με περισσότερο ρίσκο η νίκη της Σεβίλλης σε απόδοση 2.70.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα previews των αγώνων της ημέρας που περιλαμβάνονται στο κουπόνι πάμε στοίχημα και όχι μόνο, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.