Παρασκευή, 17 Απρίλιος 2015 13:54

Ώρα νίκης για Βαλενσιέν, με κάλυψη η Λεβάντε

Γράφτηκε από τον

Όπως συμβαίνει κάθε Παρασκευή, έτσι και σήμερα, το κουπόνι που έχουμε στα χέρια μας αποτελεί την καλύτερη δυνατή «προθέρμανση» ενόψει του Σαββατοκύριακου.

Αρκετά τα παιχνίδια στο πρόγραμμα, έχουμε ξεχωρίσει ορισμένα από αυτά τόσο στο ποδόσφαιρο όσο και στο μπάσκετ και θα επιδιώξουμε να τα εκμεταλλευτούμε στοιχηματικά.

Μην ξεχνάτε ότι στο Betarades.gr μπορείτε να διαβάζετε τα previews όλων των αγώνων της ημέρας, καθώς και να ενημερώνεστε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν σε όλα τα αθλήματα, ενώ τις αναμετρήσεις του μπάσκετ, συγκεκριμένα, μπορείτε να τις βρείτε στην κατηγορία ΟΠΑΠ livescore basket!

«Τελικός» για Λεβάντε

Ξεκινάμε τα προγνωστικά μας από την Πριμέρα Ντιβιζιόν και το παιχνίδι Λεβάντε – Εσπανιόλ, στο οποίο θα πάμε με το «1 DNB» σε απόδοση 1.90 (Draw No Bet ή Ισοπαλία Όχι Στοίχημα: το ποντάρισμα επιστρέφεται σε περίπτωση ισοπαλίας). Η Λεβάντε φιλοξενεί την Εσπανιόλ, με τις δύο ομάδες να πορεύονται τον τελευταίο καιρό σε... αντίθετες κατευθύνσεις. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται σε «κατάσταση συναγερμού», απόρροια των τεσσάρων ηττών στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές. Αυτή τη στιγμή είναι εντός της επικίνδυνης ζώνης με 28 βαθμούς, ισόβαθμοι με μειονέκτημα με τις Λα Κορούνια και Αλμερία. Δεν είναι, λοιπόν, υπερβολή ότι το σημερινό ματς αποκτά το χαρακτήρα «τελικού».

Στο πρώην «σπίτι» του επιστρέφει ο προπονητής της Εσπανιόλ, Σέρχιο Γκονζάλεθ. Η ομάδα του, από την πλευρά της, είναι διατεθειμένη να επιδιώξει το 3/3, μετά τις «καθαρές» νίκες επί των Βιγιαρεάλ (0-3) και Αθλέτικ Μπιλμπάο (1-0). Οι Καταλανοί είναι αήττητοι στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές, με τρεις ισοπαλίες να συμπληρώνουν το σερί. Το σημερινό ματς, βέβαια, είναι εξαιρετικά κρίσιμο για τους γηπεδούχους και θα τους στηρίξουμε, ποντάροντας στο μεγάλο τους κίνητρο.

Κερδίζει η Βαλενσιέν

Συνεχίζουμε με το παιχνίδι Βαλενσιέν – Αρλ, στο πλαίσιο της Β’ Γαλλίας, με την επιλογή μας να είναι ο «Άσσος» σε απόδοση 2.30. Το σερί των ισοπαλιών καλά κρατεί για τη Βαλενσιέν, που είχε την τέταρτη διαδοχική την προηγούμενη εβδομάδα. Μάλιστα ήταν η δεύτερη μέσα σε έδρα ομάδας της πρώτης εξάδας, αυτή τη φορά κόντρα στην Ανζέ. Κάπως έτσι διεύρυνε στις έξι αγωνιστικές το αήττητο σερί της, αλλά η θέση της παραμένει αρκετά δύσκολη, με το μόλις +3 από τη διακεκαυμένη ζώνη.

Ακόμα πιο ορατό έγινε το φάσμα του υποβιβασμού για την Αρλ, από την άλλη, έπειτα και την εντός έδρας ήττα από τη Χάβρη με 1-0. Το αποτέλεσμα αυτό άλλωστε την έφερε αισίως επτά βαθμούς μακριά από τη γραμμή σωτηρίας και με επτά αγωνιστικές να μένουν για το φινάλε, είναι προφανώς εξαιρετικά δύσκολο να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Ασταμάτητη η Μίντιλαντ

Επόμενη… στάση η Δανία και το «1 & Over 2.5 γκολ» σε απόδοση 1.90 στον αγώνα Μίντιλαντ – Σίλκεμποργκ. Δεν μπορεί τίποτα να σταματήσει τη Μίντιλαντ και κάθε αγωνιστική που περνάει έρχεται όλο και πιο κοντά στο παρθενικό πρωτάθλημα της ιστορίας της. Μεγάλο διπλό στην εκπνοή σχεδόν και δη με ανατροπή επί της πρωταθλήτριας Αάλμποργκ (2-1), με το οποίο και διατήρησε την διαφορά των 11 βαθμών από τη 2η Κοπεγχάγη. Επιστρέφει σήμερα στην έδρα της όπου έχει ήδη 12/12 τρίποντα και πηγαίνει για το 13/13 κόντρα στην ουραγό της βαθμολογίας.

Ανώμαλη προσγείωση για το συγκρότημα του Πόουλσεν, που μετά από τρία σερί θετικά αποτελέσματα, όπου και μάζεψε τους 5 από τους 12 μόλις βαθμούς της, δέχτηκε την «κατραπακιά’ από την Κοπεγχάγη. Βαριά ήττα με 4-0, με τα γκολ να έρχονται σε δύο πεντάλεπτα, ένα σε κάθε ημίχρονο! Τυπική πλέον διαδικασία η συνέχεια του πρωταθλήματος για τη Σίλκεμποργκ, αφού το -15 από τη γραμμή σωτηρίας δεν μπορεί με τίποτα να καλυφθεί.

Over από το Μεξικό

Τελευταία πρόταση από το ποδοσφαιρικό κουπόνι, το Over 2.5 γκολ σε απόδοση 2.10 στην αναμέτρηση Τζαγκουάρες – Βερακρούζ για το πρωτάθλημα του Μεξικού. Απαραίτητη είναι η επιστροφή στις νίκες για την Τζαγκουάρες στο σημερινό ματς, αν θέλει να... επιβιβαστεί στο τρένο των πλέι οφ. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα, καθώς η εντός έδρας ισοπαλία με την Πατσούκα (2-2) έδωσε τη σκυτάλη στην εκτός έδρας ήττα από τη Σάντος Λαγκούνα (4-3), αναμετρήσεις στις οποίες σημειώθηκαν συνολικά 11 τέρματα!

Όμοιο το σερί της Βερακρούζ στις τελευταίες δύο αγωνιστικές, καθώς αρχικά ηττήθηκε με 3-1 στην έδρα της Τίγκρες και στη συνέχεια γκέλαρε εντός έδρας με την ουραγό Μονάρκας (1-1). Το σερί 1-1-2 στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές την έχει ρίξει από την πρώτη θέση του πίνακα, όμως η παρουσία της στα πλέι οφ δε φαίνεται να απειλείται. Αυτή τη στιγμή είναι 2η με 23 βαθμούς, στο +5 από τις Πατσούκα και Σάντος Λαγκούνα. Με τον τελικό νικητή δε θα ασχοληθούμε, θεωρούμε, ωστόσο ότι το παιχνίδι θα έχει αρκετά γκολ!

Μεγάλο σκορ στη Μαδρίτη

Ολοκληρώνουμε με Euroleague, διοργάνωση από την οποία έχουμε ξεχωρίσει το Over 158.5 πόντους σε απόδοση 1.90 στο παιχνίδι Ρεάλ Μαδρίτης – Εφές Αναντολού. Δεύτερος αγώνα της σειράς των πλέι-οφ απόψε, ξανά στη Μαδρίτη. Η Ρεάλ είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί να κάνει το 2-0 και να πάρει μεγάλο προβάδισμα ενώ η Εφές έδειξε κατά διαστήματα προχθές ότι είναι ικανή να «σπάσει» έδρα. Μετά τον αποψινό αγώνα η σειρά συνεχίζεται την Τρίτη στην Κωνσταντινούπολη.

Προχθές οι παίχτες του Ίβκοβιτς έδειξαν να ξέρουν τι πρέπει να κάνουν στο παρκέ για να ζορίσουν τη Ρεάλ που είναι εμφανώς η καλύτερη ομάδα. Στην τρίτη περίοδο όμως που άλλαξε εντελώς το παιχνίδι δέχθηκαν πολύ πίεση από τους γκαρντ της Ρεάλ και με ενθουσιασμό οι παίχτες της Ρεάλ βγήκαν σε αιφνιδιασμούς και έβαλαν τα τρίποντα. Ανά διαστήματα το παιχνίδι ήταν άναρχο και το 80-71 θεωρείται μικρό σκορ για το ρυθμό που παρουσίασαν οι ομάδες. Μια επιλογή για σήμερα είναι η Εφές +13.5 με δεδομένο ότι θα κάνουν μια παρόμοια εμφάνιση όμως η Ρεάλ έδειξε ότι μπορεί να το καλύψει ακόμα και αν μείνει πίσω με 8 στο ημίχρονο αφού προχθές κάποια στιγμή προηγήθηκε 78-65. Με παρόμοιο ματς όπως το προχθεσινό είναι πολύ πιθανό να δούμε ένα μεγαλύτερο σκορ αν δεν καταρρεύσει ξανά η Εφές. Επιλογή το Over 158.5.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα previews των αγώνων της ημέρας που περιλαμβάνονται στο κουπόνι πάμε στοίχημα και όχι μόνο, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.