Τετάρτη, 29 Απρίλιος 2015 14:43

Κερδίζει η ΑΪΚ, όρθια η Μάλαγα

Γράφτηκε από τον
Κερδίζει η ΑΪΚ, όρθια η Μάλαγα

Γεμάτο το σημερινό πρόγραμμα στο ποδόσφαιρο, με πλήρη αγωνιστική στην ιταλική Serie A, συνέχεια της 34ης αγωνιστικής στην ισπανική Πριμέρα Ντιβιζιόν, εξ αναβολής αναμέτρηση (Λέστερ – Τσέλσι) για την Πρέμιερ Λιγκ και ημιτελικούς Κυπέλλου σε Ελλάδα και Γερμανία. Καταλήγουμε σε πεντάδα επιλογών από το σημερινό κουπόνι πάμε στοίχημα, ενώ υπάρχει και μπασκετική πρόταση από το πρωτάθλημα Τουρκίας.

 

Παίρνει το διπλό η ΑΪΚ

Το δυνατό μας σημείο είναι το «Διπλό» της ΑΪΚ Στοκχόλμης επί της Ατβίνταμπεργκ σε απόδοση 2.01. Την τέταρτη ήττα της σε πέντε αγωνιστικές γνώρισε η Ατβίνταμπεργκ το Σάββατο χάνοντας με 2-1 εκτός έδρας απ’ τη Χάμαρμπι και έπεσε και πάλι στην προτελευταία θέση. Πολλά αμυντικά κενά την ταλαιπωρούν και της στοιχίζουν βαθμούς, με την οπισθοφυλακή της να έχει δεχτεί γκολ σε όλα της τα παιχνίδια μέχρι τώρα. Ύστερα απ’ την ήττα με 3-2 εκτός έδρας στο ντέρμπι με την Έλφσμποργκ, η ΑΪΚ Στοκχόλμης επέστρεψε στις επιτυχίες επικρατώντας με 3-0 εντός έδρας της Έρεμπρο και ανέβηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, δύο βαθμούς πίσω απ’ την Γκέτεμποργκ. Η ομάδα της Στοκχόλμης έχει πάρει και τις τρεις νίκες της στο γήπεδό της, ενώ αντίθετα στα δύο εκτός έδρας μετράει μία ισοπαλία και μία ήττα, με αντιπάλους όμως τις Μάλμε και Έλφσμποργκ. Θεωρούμε, λοιπόν, ότι ήρθε η ώρα για το πρώτο φετινό διπλό.

Δε χάνει η Μάλαγα

Συνεχίζουμε με Πριμέρα Ντιβιζιόν, όπου πηγαίνουμε με το «Χ2» της Μάλαγα στην έδρα της Θέλτα σε απόδοση 2.15. Το τελικό 2-4 της Κυριακής δεν αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του αγώνα ανάμεσα στη Θέλτα και τη Ρεάλ Μαδρίτης. Μπορεί η ομάδα του Βίγκο να δέχθηκε τέσσερα γκολ, όμως στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα παρουσίασε ένα θετικότατο πρόσωπο. Οι γηπεδούχοι θέλουν να εξαντλήσουν τις όποιες ελπίδες για ευρωπαϊκή έξοδο και με ενδεχόμενο σημερινό τρίποντο πλησιάζουν στο -2 από τις Μάλαγα και Αθλέτικ Μπιλμπάο (έχει αγωνιστεί ήδη). Άλλωστε, η ήττα από τη Ρεάλ πήρε τη σκυτάλη από το ζευγάρι νικών επί των Βαγιεκάνο (6-1) και Εϊμπάρ (0-1). Η έξοδος στην Ευρώπη αποτελεί και το στόχο της Μάλαγα, όμως οι Ανδαλουσιάνοι διανύουν ξεκάθαρη περίοδο «κοιλιάς», την οποία καλούνται να... φρενάρουν στο σημερινό ματς του «Μπαλαΐδος». Η ομάδα του Χάβι Γκράθια είναι χωρίς νίκη στις τελευταίες έξι αγωνιστικές (0-3-3), με τις τρεις ισοπαλίες να έρχονται όλες εντός έδρας και τα τρία τελευταία εκτός έδρας ματς πρωταθλήματος να συνδυάζονται όλα με ήττες. Σε ευρύτερο πλαίσιο, η Μάλαγα προέρχεται από 4/4 εκτός έδρας ήττες (οι τρεις με σκορ 1-0), ενώ μετρά μόνο μία νίκη στις τελευταίες οκτώ εξόδους πρωταθλήματος (1-1-6). Τα περιθώρια έχουν στενέψει και οι «μαλαγκένιος» χρειάζονται οπωσδήποτε βαθμό ή βαθμούς στο «Μπαλαΐδος».

Προβάδισμα οι Μπρίστολ Ρόβερς

Στην αγγλική Κόνφερενς έχουμε ημιτελικά για τα πλέι οφ και επιλέγουμε το «2 DNB» των Μπρίστολ Ρόβερς στην έδρα της Φόρεστ Γκριν, σε απόδοση 1.95 (Draw No Bet ή Ισοπαλία Όχι Στοίχημα: το ποντάρισμα επιστρέφεται σε περίπτωση ισοπαλίας). Κατάφερε δύσκολα να τερματίσει στην 5η προνομιούχο θέση, με την Φόρεστ Γκριν πάντως να πετυχαίνει τον στόχο της που δεν ήταν άλλος από την συμμετοχή της στα πλέι οφ. Γνωρίζει πάντως πως έχει εξαιρετικά δύσκολο έργο κόντρα σε μια Μπρίστολ Ρόβερς η οποία εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις της καθ' όλη την διάρκεια της σεζόν. Δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την φετινή πετυχημένη χρονιά με την άνοδο της στην Β' Αγγλίας, με την Μπρίστολ Ρόβερς να τερματίζει στην 2η θέση του πρωταθλήματος και στο -1 από την πρωτοπόρο Μπαρνέτ. Διέσυρε την τελευταία αγωνιστική με 7-0 την Άλφρετον Τάουν, με την Μπρίστολ Ρόβερς να παραμένει αήττητη στα οχτώ τελευταία παιχνίδια της, μετρώντας πέντε νίκες και τρεις ισοπαλίες.

Έχει... τύχες η Βακ Πέλετς

Η τέταρτη σημερινή επιλογή μας είναι ο «1 DNB» της Βακ Πέλετς επί της Αούστρια Βιέννης (απόδοση 2.05), στον νοκ-άουτ ημιτελικό για το Κύπελλο Αυστρίας. Ιστορική ευκαιρία το αποψινό ματς για τη ΒΑΚ, που θέλει να βρεθεί στον τελικό για να διεκδικήσει το παρθενικό της τρόπαιο. Εφόσον δε το πετύχει, θα πρέπει να θεωρείται κι εξασφαλισμένη η ευρωπαϊκή της παρουσία, καθώς έχει το «μαξιλαράκι» του +9 από την 6η θέση, κάτι που σημαίνει ότι είτε θα πάρει το «εισιτήριο» ως κάτοχος του τροπαίου, είτε θα «ανοίξει» η 5η θέση αν το Κύπελλο καταλήξει στη Σάλτσμπουργκ. Στο Κύπελλο ψάχνουν το μοναδικό τους «αποκούμπι» οι Βιεννέζοι, αφού η χρονιά εξελίσσεται ολοταχώς προς... Βατερλό. Στο πρωτάθλημα το ένα «χαστούκι» διαδέχεται το άλλο, αφού μετά από μία κάκιστη εμφάνιση ηττήθηκαν «σβηστά» και από τη νεοφώτιστη Άλταχ, πλην όμως στην πιο δυνατή έδρα του πρωταθλήματος.

Κρατάει η Μάριεχαμν

Ολοκληρώνουμε τις ποδοσφαιρικές προτάσεις με το «2 DNB» της Μάριεχαμν στην έδρα της Βάασα, που το βρίσκουμε σε απόδοση 2.30. Αν και προσπάθησε να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα από την Κουόπιο την προηγούμενη αγωνιστική, η Βάασα, έφυγε τελικά με άδεια χέρια από την έδρα της αντιπάλου της, γνωρίζοντας την ήττα με 1-0. Πραγματοποίησε κακή εμφάνιση για ακόμη μια αναμέτρηση, με την Βάασα να μετράει μόλις μια νίκη στα έξι τελευταία επίσημα παιχνίδια της, έχοντας γνωρίσει αντίθετα, τέσσερις ήττες. Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Ούλου, η Μάριεχαμν κατάφερε να κάνει την ανατροπή, επικρατώντας της αντιπάλου της με 4-1 και τσεκάροντας έτσι την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Φιλανδίας. Παρέμεινε έτσι για όγδοο διαδοχικό παιχνίδι αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις, μετρώντας πέντε νίκες και τρεις ισοπαλίες, με την Μάριεχαμν να έχει αφήσει μέχρι στιγμής τις καλύτερες εντυπώσεις.

Over στην Τραπεζούντα

Περνάμε στο μπάσκετ, όπου η μοναδική μας πρόταση είναι το Over 158.5 πόντοι στην αναμέτρηση της Τραμπζονσπόρ με την Ουσάκ (απόδοση 1.88) για το τουρκικό πρωτάθλημα. Πέρσι τέτοιο καιρό η Τραμπζονσπόρ, αδιάφορη τότε, αντιμετώπισε εκτός έδρας την Γκαζιάντεπσπορ η οποία κυνηγούσε είσοδο στα πλέι-οφ. Ξανά σε αγώνα Τετάρτης μετά από το Final-4 του Eurochallenge, που είχε αγωνιστεί η Γκαζιάντεπσπορ, η τούρκικη ομάδα ήταν δεύτερη πίσω από τη Ρέτζιο Εμίλια. Απογοητευμένη τότε η Γκαζιάντεπσπορ δεν πρόσεξε, ηττήθηκε από την αδιάφορη Τραμπζονσπόρ και έχασε τα πλέι-οφ. Αυτή η ιστορία θα έχει γίνει μάθημα για την Τραμπζονσπόρ που πέρσι ήταν θύτης αλλά δε θέλει φέτος να είναι θύμα. Αν απόψε νικήσει η Τραμπζοσπόρ τότε θα ισοβαθμήσει με τις Γαλατασαράι και Τουρκ Τέλεκομ και επικρατεί σε ισοβαθμία έτσι ώστε να φτάσει αυτόματα στην έβδομη θέση. Το κακό με τους παίχτες του Μάρκοβιτς είναι ότι δεν θα έχουν διάθεση για άμυνα λόγω κούρασης φυσικής και ψυχολογικής. Έτσι πιθανότατα σε ένα γρήγορο παιχνίδι θα πρέπει να ψάξουν τη νίκη βασισμένοι στο περισσότεροι ταλέντο που διαθέτουν. Άλλωστε απέναντί τους θα βρεθεί μια ομάδα με κακή άμυνα η οποία δέχεται γενικά 80 πόντους ανά παιχνίδι και στα εκτός έδρας παιχνίδια το νούμερο αυτό γίνεται 83. Επιλογή το Over 158.5.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα previews των αγώνων της ημέρας που περιλαμβάνονται στο κουπόνι πάμε στοίχημα και όχι μόνο, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.