Κυριακή, 10 Μάιος 2015 15:18

Δεν... πέφτει το «κάστρο» της Άλταχ

Γράφτηκε από τον
Δεν... πέφτει το «κάστρο» της Άλταχ

Τελευταία αγωνιστική σήμερα στη Σούπερλιγκ, με τη μάχη για την παραμονή στην κατηγορία να κορυφώνεται. Από εκεί και πέρα, δράση έχουμε σε όλα τα «μεγάλα» ευρωπαϊκά πρωταθλήματα με σπουδαίες αναμετρήσεις, ενώ ξεχωρίζει, μεταξύ άλλων, το ντέρμπι στην Αγγλία ανάμεσα στην Τσέλσι και τη Λίβερπουλ.

Πάμε να δούμε αμέσως τα παιχνίδια που έχει επιλέξει το Betarades.gr από το κουπόνι της Πανίσχυρη εντός έδρας η Άλταχ

Ξεκινάμε τα προγνωστικά μας από τους αγώνες που προσφέρουν οι εταιρίες στοιχήματος από την Αυστρία και το παιχνίδι Άλταχ – Ραπίντ Βιέννης, στο οποίο θα πάμε με το «1Χ» σε απόδοση 2.05. Ήταν στραβό το κλήμα, το έφαγε και ο γάιδαρος στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη ΒΑΚ Πέλετς. Δε βρέθηκε σε καθόλου καλή μέρα η Άλταχ, αλλά παίζοντας και με αριθμητικό μειονέκτημα για ένα ημίχρονο, θα ήταν εκ των πραγμάτων δύσκολο να διεκδικήσει κάτι θετικό. Σε τρίτη σερί έξοδό τους έμειναν χωρίς νίκη οι νεοφώτιστοι, που έχασαν την ευκαιρία να πιάσουν την σημερινή τους αντίπαλο στη 2η θέση, αλλά μπορούν να το κάνουν απόψε, διαθέτοντας άλλωστε την πιο δυνατή έδρα της κατηγορίας! Το απίστευτο σερί της Άλταχ έχει φτάσει αισίως στις εννιά διαδοχικές νίκες εκεί, ενώ έχει απολογισμό 10-1-0 στα έντεκα τελευταία στο γήπεδό της!

Δεύτερη διαδοχική ισοπαλία για τους Βιεννέζους, από την άλλη, αλλά και τρίτη στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές, χωρίς ωστόσο να τους στοιχίσει, καθώς παρέμειναν στη 2η προνομιούχο θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Αν πάντως μία ομάδα άξιζε τη νίκη στην έδρα της φορμαρισμένης Στουρμ Γκρατς, ήταν αναμφίβολα η Ραπίντ, που έδειξε να θέλει περισσότερο το παιχνίδι και κυρίως να έχει τον τρόπο για να το πάρει. Πλήρωσε ωστόσο την αναποτελεσματικότητά της κι έχασε την ευκαιρία να ξεφύγει περισσότερο, αλλά διεύρυνε στις επτά αγωνιστικές το αήττητο σερί της. Δύσκολο το έργο της σήμερα, θεωρούμε ότι οι γηπεδούχοι έχουν το προβάδισμα για ένα θετικό αποτέλεσμα.

Αλμερία με κάλυψη

Συνεχίζουμε με Ισπανία και το «1 DNB» σε απόδοση 2.05 στην αναμέτρηση Αλμερία – Μάλαγα (Draw No Bet ή Ισοπαλία Όχι Στοίχημα: το ποντάρισμα επιστρέφεται σε περίπτωση ισοπαλίας). Μεγάλο το κίνητρο της νίκης και στους δύο αντιπάλους, στο μίνι ντέρμπι της Ανδαλουσίας στο «Χουέγος Μεντιτεράνεος». Η γηπεδούχος Αλμερία δίνει μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού και με σημερινό τρίποντο απομακρύνεται στο +4 από την επικίνδυνη ζώνη, κάνοντας ένα καθοριστικό βήμα για την επίτευξη του στόχου. Το σύνολο του Σέρχι Μπαρχουάν θέλει να εκμεταλλευθεί για μία ακόμα φορά τη δύναμη της έδρας του, καθώς μετρά μόλις μία ήττα στα οκτώ τελευταία εντός έδρας ματς πρωταθλήματος (3-4-1).

Σε κατάσταση ντεφορμαρίσματος βρίσκεται η Μάλαγα, από την πλευρά της, η οποία κινδυνεύει να μείνει εκτός της διεκδίκησης ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Η απουσία νίκης στις τελευταίες οκτώ αγωνιστικές έχει φέρει τους «μαλαγκένιος» στην 9η θέση του πίνακα. Το εξτρά αρνητικό στοιχείο για το σύνολο του Χάβι Γκράθια είναι η... συλλογή πέντε ηττών στα ισάριθμα τελευταία εκτός έδρας ματς πρωταθλήματος (οι τέσσερις εκ των οποίων ήρθαν με σκορ 1-0).

Δε χάνει η Βέροια

Επόμενη στάση η Σούπερλιγκ και το «Χ2» σε απόδοση 2.62 στον αγώνα Παναιτωλικός – Βέροια. Ακόμη μια πετυχημένη σεζόν λαμβάνει τέλος για τον Παναιτωλικό. Μπορεί τους τελευταίους μήνες οι Αγρινιώτες να αποδείχτηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και να έχασαν την ευκαιρία των πλέι οφ, ωστόσο αυτό δεν αναιρεί τη φοβερή πορεία τους μέχρι το Φεβρουάριο. Έπαιξαν όμορφο ποδόσφαιρο, έβγαλαν ποιότητα, απέφυγαν τις σκοπιμότητες, ήταν μια ομάδα την οποία χαιρόσουν να βλέπεις.

Για τη Βέροια, κόντρα στον Πανθρακικό την προηγούμενη εβδομάδα έγινε αυτό που περίμεναν όλοι, δηλαδή να κερδίσουν οι Θρακιώτες, αποτέλεσμα που ήρθε και με τη βοήθεια της διαιτησίας, καθώς το πέναλτι με το οποίο ήρθε το γκολ τους ήταν μάλλον αυστηρότατο. Παρόλα αυτά, αντιμετώπισαν μια Βέροια ράθυμη, χωρίς επιθετικές ιδέες και πάθος. Παρά την ήττα, η ομάδα της Ημαθίας εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή, αφού ευνοείται σε όλες τις ισοβαθμίες και δεν υπάρχει ούτε ένα σενάριο που να την οδηγεί στη Φούτμπολ Λιγκ. Θα αγωνιστεί, λοιπόν, χωρίς το παραμικρό άγχος και θεωρούμε ότι μπορεί να πάρει τουλάχιστον το βαθμό.

Κερδίζει η Χέρενφεν

Πρόταση προκύπτει και από την Ολλανδία και πρόκειται για το «διπλό» σε απόδοση 2.35 στο παιχνίδι Γκόου Αχέντ Ιγκλς – Χέρενφεν. Μετά το μάλλον απροσδόκητο διπλό στην έδρα της Φέγενορντ, άπαντες περίμεναν από την Γκόου Αχέντ Ιγκλς να συνεχίσει με νίκη την προηγούμενη αγωνιστική, που υποδέχθηκε την Ουτρέχτη. Φάνηκε ότι κυριεύτηκε από το άγχος και το πλήρωσε, χάνοντας και φυσικά μένοντας εντός των θέσεων που οδηγούν στα πλέι άουτ. Θέλει μόνο τη νίκη σήμερα, αλλά ουσιαστικά προετοιμάζεται για τα πλέι άουτ. Θα πρέπει να κάνει το 2/2 στις αγωνιστικές που απομένουν για να ξεπεράσει αρχικά την Μπρέντα και η Εξέλσιορ να κάνει 2/2 ήττες, οπότε γίνεται κατανοητό πως οι πιθανότητες της, είναι μάλλον μόνο μαθηματικές.

Η Χέρενφεν, από την άλλη, κράτησε για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική το αήττητο σερί, αφού στο παιχνίδι με την Βίλεμ, έμεινε πίσω στο σκορ, αλλά ισοφάρισε άμεσα, με τα δύο γκολ του αγώνα να σημειώνονται στο τελευταίο τέταρτο. Θέλει να συνεχίσει σήμερα, με θετικό αποτέλεσμα, προκειμένου να πάει με όσο το δυνατόν καλύτερη ψυχολογία στα πλέι οφ και πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρει.

«No Goal» στη Μασσαλία

Η πεντάδα των προγνωστικών από το ποδοσφαιρικό κουπόνι κλείνει με το «No Goal» στο ματς του πρωταθλήματος της Γαλλίας, Μαρσέιγ - Μονακό, σε απόδοση 2.10. Μετά τα απανωτά… «χαστούκια» που έβγαλαν τη Μαρσέιγ εκτός μάχης πρωταθλήματος, την προηγούμενη αγωνιστική, πέρασε από την έδρα της Μετς (2-0), κάνοντας καλή εμφάνιση και έχοντας τον έλεγχο του ρυθμού. Έβγαλε αντίδραση και αυτό ήταν το θετικό, ωστόσο σήμερα είναι μάλλον η τελευταία της ευκαιρία για τη διεκδίκηση της τρίτης θέσης που δίνει ένα εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Μονακό από την πλευρά της, δε νίκησε τόσο εύκολα όσο μαρτυρά το τελικό 4-1 την προηγούμενη αγωνιστική, εντός έδρας την Τουλούζ, αλλά ήταν «κυνική» στις ευκαιρίες που δημιούργησε και έτσι έκανε εύκολο το βράδυ της. Αν κερδίσει σήμερα και η Σεντ Ετιέν έχει απώλεια, τότε είναι από σήμερα τρίτη και στους προκριματικούς του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ. Ακόμα και η ισοπαλία είναι καλό αποτέλεσμα για αυτήν, ενώ με ήττα δε… χάθηκε και ο κόσμος.

«Κλειστό» το Λε Μαν - Νανσί

Ολοκληρώνουμε με μπάσκετ και το παιχνίδι του γαλλικού πρωταθλήματος, Λε Μαν – Νανσί, στο οποίο θα πάμε με το Under 146.5 πόντους, σε απόδοση 1.91. Πολύ σημαντικό ματς απόψε, το τελευταίο της 32ης αγωνιστικής ανάμεσα στη Λε Μαν και τη Νανσί. Η Λε Μαν βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην οκτάδα και θέλει να παραμείνει εκεί στους τρεις αγώνες που της απομένουν για να αγωνιστεί στα πλέι-οφ. Η Νανσί έχει σχεδόν «καθαρίσει» τη συμμετοχή της στα πλέι-οφ αλλά θέλει τετράδα που θα της δώσει το πλεονέκτημα έδρας στην προημιτελική φάση. το ματς είναι πολύ κρίσιμο και για τις δύο ομάδες και είναι δύσκολο να βρούμε το νικητή. Πιθανότατα να μπουν οι ομάδες με αμυντικούς προσανατολισμούς προσεκτικά. Θα πέσει πολύ «ξύλο» και θα έχει πολλές αργές επιθέσεις. Η Λε Μαν εντός έδρας σκοράρει 72 πόντους και δέχεται 75 πόντους ανά παιχνίδι. Αντίστοιχα η Νανσί στα εκτός έδρας παιχνίδια της σκοράρει 74,3 πόντους και δέχεται 73.7. Έπαθαν από Λιμόζ και Χάβρη μεσοβδόμαδα και πρέπει να έμαθαν ότι τέτοια εποχή που οι στόχοι φτάνουν σε κρίσιμο σημείο πρέπει να παίζουν άμυνα. Στον πρώτο γύρο η Λε Μαν είχε νικήσει στην έδρα της Νανσί 71-74. Παρόμοιο σκορ αναμένουμε και απόψε οπότε η επιλογή είναι το Under 146.5.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα previews των αγώνων της ημέρας που περιλαμβάνονται στο κουπόνι πάμε στοίχημα και όχι μόνο, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.