Πέμπτη, 14 Μάιος 2015 14:02

Διπλό η Νάπολι, παίρνει το «κλάσικο» η Μπόκα

Γράφτηκε από τον

Οι δύο επαναληπτικοί ημιτελικοί του Γιουρόπα Λιγκ ρίχνουν την αυλαία μίας συναρπαστικής ευρωπαϊκής εβδομάδας και θα μας απασχολήσουν στις σημερινές επιλογές. Στο ποδοσφαιρικό κουπόνι υπάρχουν άλλες δύο προτάσεις, η μία από το «κλάσικο» της Αργεντινής για το Κόπα Λιμπερταδόρες και η άλλη από τα πλέι οφ της αγγλικής League Two. Όσον αφορά το μπάσκετ, η μοναδική μας πρόταση προέρχεται από το γερμανικό πρωτάθλημα.

 

Στο Betarades.gr μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα previews των αγώνων της ημέρας που περιλαμβάνονται στο κουπόνι πάμε στοίχημα και όχι μόνο, να δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και να μάθετε ποιες είναι οι νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες στην Ελλάδα.

Νίκη για τους «παρτενοπέι»

Ξεκινάμε τις σημερινές μας προτάσεις με το «Διπλό» της Νάπολι επί της Ντνίπρο σε απόδοση 2.00. Στο ισόπαλο 1-1 έληξε το πρώτο ματς μεταξύ των δύο ομάδων επί ιταλικού εδάφους και σήμερα έχουμε τη ρεβάνς στο «Ολιμπίνσκι» του Κιέβου (που δεν αποτελεί τη φυσική έδρα της Ντνίπρο). Πέρα για πέρα τυχερή ήταν η Ντνίπρο στο πρώτο παιχνίδι με τη Νάπολι στην Ιταλία καθώς γλύτωσε πολλές φορές από το να δεχτεί τη συντριβή (με τους γηπεδούχους να έχουν και ένα δοκάρι), με την κατοχή της μπάλας να είναι στο 65%-35% κατά της. Σαν να μην έφταναν αυτά το συγκρότημα του Μάρκεβιτς ευτύχησε να σκοράρει δέκα λεπτά πριν την ολοκλήρωση των 90’ ισοφαρίζοντας σε 1-1, παίρνοντας προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Σαν τη γάτα με το ποντίκι έπαιξε τη Ντνίπρο στην έδρα της η Νάπολι την προηγούμενη βδομάδα (19-3 οι τελικές προσπαθείες, 14-1 τα κόρνερ), με τον Ιγκουαίν να είναι ο αδύναμος κρίκος της, καθώς δημιούργησε πολλές ευκαιρίες (κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο) για να «καθαρίσει» την υπόθεση πρόκριση στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ, χωρίς ωστόσο να καταφέρνει να στείλει τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. Έξω φρενών ήταν ο πρόεδρος των «παρτενοπέι», Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, μετά το γκολ του Σελέζνιοβ που κακώς μέτρησε στο 80’, καθώς ο ποδοσφαιριστής των Ουκρανών βρισκόταν σε εμφανή θέση οφσάιντ. Θεωρούμε, λοιπόν, ότι οι «παρτενοπέι» θα καταφέρουν να πάρουν σήμερα διπλό πρόκρισης στο μεγάλο τελικό.

Επικρατούν οι «βιόλα»

Μένουμε στο Γιουρόπα Λιγκ, προτείνοντας τον «Άσσο» της Φιορεντίνα επί της Σεβίλλης σε απόδοση 2.30. Μία πολύ δύσκολη αποστολή καλείται να φέρει εις πέρας σήμερα η Φιορεντίνα, αν θέλει να είναι αυτή που θα κάνει το ταξίδι για τη Βαρσοβία. Οι «βιόλα» είναι αναγκασμένοι να υπερβάλλουν εαυτόν, προκειμένου να γυρίσουν το εις βάρος τους 3-0 του πρώτου αγώνα. Κατώτερη της Σεβίλλης η ομάδα του Μοντέλα στο πρώτο ματς, δεν κατάφερε να επιβάλλει τον ρυθμό της και "πνίγηκε" από την καταιγιστική ταχύτητα των γηπεδούχων. Βέβαια, είναι ενθαρρυντικό για τους «βιόλα» το γεγονός ότι έχουν υποστεί μόλις μία εντός έδρας ήττα στο φετινό Γιουρόπα Λιγκ (3-2-1).

Με τον αέρα του απόλυτου φαβορί για την πρόκριση μπαίνει η Σεβίλλη στη σημερινή ρεβάνς. Η ομάδα του Έμερι απέδειξε για μία ακόμα φορά ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση της... πηγαίνει πάρα πολύ και η φιλοδοξία για μετατροπή στην παρθενική ομάδα με τέσσερις κατακτήσεις του τροπαίου, αποτελεί από μόνη της ένα ισχυρότατο κίνητρο για το "κλείδωμα" της πρόκρισης. Βέβαια, η φύση της Σεβίλλης είναι επιθετική και δεν αναμένεται να παίξει κλειστά στη σημερινή ρεβάνς. Αήττητοι οι Σεβιγιάνοι στα οκτώ τελευταία παιχνίδια τους στο φετινό Γιουρόπα Λιγκ (7-1-0), σκόραραν από δύο γκολ και πάνω στα τελευταία έξι. Πιστεύουμε, πάντως, ότι οι «βιόλα» είναι το φαβορί για τη νίκη στο σημερινό ματς.

Με τη δύναμη του «Μπομπονέρα»

Η τρίτη ποδοσφαιρική μας πρόταση αφορά στον «Άσσο» της Μπόκα Τζούνιορς επί της μισητής συμπολίτισσας Ρίβερ Πλέιτ (απόδοση 2.17), στον μεταξύ τους επαναληπτικό για τους «16» του Κόπα Λιμπερταδόρες. Υπενθυμίζουμε ότι στο πρώτο ματς η Ρίβερ επικράτησε με 1-0. Στην έδρα της Ιντεπεντιέντε για το πρωτάθλημα, η Μπόκα μπήκε να παίξει με τα δεύτερα, μιας και στο μυαλό της υπάρχει σαφώς ο μεγάλος αποψινός επαναληπτικός του Λιμπερταδόρες. Επικεντρώνεται λοιπόν στη μεγάλη αποψινή μάχη και πάει για την ανατροπή, αφήνοντας πίσω της τα παράπονα που είχε από τη διαιτησία στο πρώτο ματς, πιστεύοντας ότι η ήττα της ήρθε από διαιτητικά λάθη. Εντός έδρας σε όλες τις διοργανώσεις αποδίδει εξαιρετικά, έχοντας μέχρι στιγμής 8 νίκες και μία ισοπαλία, ενώ ιδιαίτερα στα παιχνίδια στο Λιμπερταδόρες δεν έχει δεχθεί ούτε γκολ. Από τη «λευκή» ισοπαλία εντός έδρας με τη Ράσινγκ έρχεται εδώ, παίζοντας και εκείνη με αρκετές αλλαγές ενόψει Μπόκα. Ήταν καλύτερη στο σύνολο του ματς και έχασε αρκετές ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη. Η πρόκριση στα προημιτελικά στο Λιμπερταδόρες είναι ο μεγάλος της στόχος, έστω και αν εδώ έφτασε πολύ δύσκολα. Το κίνητρο ασφαλώς έγινε πολύ μεγαλύτερο από τη στιγμή που κληρώθηκε με την Μπόκα. Πέτυχε μόλις μία νίκη στον όμιλο και αυτή την τελευταία αγωνιστική με 3-0 επί της Σαν Χοσέ, δεχόμενη και το δώρο της Τίγκρες που κέρδισε στην έδρα της Άουριτς. Ήταν η χειρότερη ομάδα από τις δεύτερες που προκρίθηκαν.

«Άσσος» για Σάουθεντ

Κλείνουμε με τον «Άσσο» της Σάουθεντ επί της Στιβενέιτζ (απόδοση 1.97) στον επαναληπτικό του ισόπαλου 1-1 για τα ημιτελικά των πλέι οφ της αγγλικής League Two. Δεν έκανε κάποια σπουδαία εμφάνιση στο πρώτο παιχνίδι στην έδρα της Στιβενέιτζ, αλλά η Σοάυθεντ πέτυχε το στόχο της, να πάρει δηλαδή, σκορ πρόκρισης για τον τελικό. Μπορεί να έμεινε πίσω στο σκορ, αλλά ισοφάρισε άμεσα στο δεύτερο ημίχρονο και είναι φυσιολογικό να θεωρείται το φαβορί σήμερα. Η Στιβενέιτζ δεν ήταν κακή στο πρώτο παιχνίδι, ίσως να ήταν και αυτή που άξιζε τη νίκη, αλλά δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες της και μετά το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, ο τίτλος του φαβορί είναι στην Σάουθεντ. Αυτό δε σημαίνει, βέβαια, ότι η Στιβενέιτζ δεν έχει ελπίδες σήμερα, αλλά θα πρέπει να βρεθεί σε πολύ καλή μέρα για να είναι αυτή που θα πάει στον τελικό.

Under στη Γερμανία

Όπως προαναφέραμε, από το μπασκετικό κουπόνι υπάρχει μόνο μια επιλογή, το Under 156.5 πόντοι στην αναμέτρηση της Μπάμπεργκ με τη Λούντβιγκσμπουργκ (απόδοση 1.90) για τα πλέι οφ του γερμανικού πρωταθλήματος. Η σειρά επιστρέφει απόψε στο Μπάμπεργκ και η γηπεδούχος ομάδα χρειάζεται μία νίκη για να κάνει το 3-0 και να προκριθεί στην ημιτελική φάση των γερμανικών πλέι-οφ. Η Λούντβιγκσμπουργκ δεν κατάφερε να ισοφαρίσει προχθές και θα προσπαθήσει να μειώσει απόψε για να επιστρέψει τη σειρά στο «σπίτι» της όμως η αποστολή της είναι εξαιρετικά δύσκολη. Η Μπάμπεργκ όλη τη σεζόν είχε με διαφορά η καλύτερη άμυνα της Μπουντεσλίγκα με 70 πόντους παθητικό. Στην έδρα της αυτό το νούμερο έπεφτε ακόμα περισσότερο, στους 66.5 πόντους ανά αγώνα. Στα τέσσερα παιχνίδια μέχρι σήμερα έχουμε δει τα αποτελέσματα 65-59 για την Μπάμπεργκ, 83-73 για τη Λούντβιγκσμπουργκ, 74-74 το προχθεσινό με την παράταση και το 87-79 του πρώτου αγώνα. Στον πρώτο αγώνα να τονιστεί ότι μετά από ένα «τρελό» πρώτο δεκάλεπτο με σκορ 27-26 η Μπάμπεργκ έπαιξε άμυνα στις επόμενες δύο περιόδους και κράτησε τη Λούντβιγκσμπουργκ στους 28 πόντους. Παρομοίως ήταν και η τελευταία περίοδος και το ματς πήγαινε για χαμηλό σκορ αλλά από το -11 η Λούντβιγκσμπουργκ μείωσε στους 6 και άρχισαν τις βολές. Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω η επιλογή είναι το Under 156.5.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα previews των αγώνων της ημέρας που περιλαμβάνονται στο κουπόνι πάμε στοίχημα και όχι μόνο, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.