Κυριακή, 24 Μάιος 2015 17:47

«Καλπασμός» τίτλου για Γαλατασαράι, κερδίζει ο ΠΑΟΚ

Γράφτηκε από τον
«Καλπασμός» τίτλου για Γαλατασαράι, κερδίζει ο ΠΑΟΚ

Αρκετές επιλογές στο σημερινό κουπόνι, με την τελευταία αγωνιστική στην Πρέμιερ Λιγκ να δεσπόζει. Από εκεί και πέρα, τα πλέι οφ της Σούπερλιγκ συνεχίζονται με δύο αναμετρήσεις, φουλ δράση έχουμε στην Ιταλία, ενώ ξεχωρίζει και το ντέρμπι στην Τουρκία ανάμεσα στη Γαλατασαράι και την Μπεσίκτας.

Πάμε να δούμε αναλυτικά τις προτάσεις του Betarades.gr, όπως αυτές δημοσιεύτηκαν στην κατηγορία Στοίχημα Προγνωστικά.

Κερδίζει η «Γαλατά»

Ξεκινάμε από την Τουρκία και το παιχνίδι Γαλατασαράι – Μπεσίκτας, στο οποίο θα πάμε με τον «άσσο» σε απόδοση 1.93. Το συγκρότημα του Χαμζάογλου καλπάζει προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος, δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της σεζόν. Με τους 73 βαθμούς που έχει συγκεντρώσει, παραμένει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, τρεις πάνω από τη Φενερμπαχτσέ και επτά από την αποψινή αντίπαλο, την Μπεσίκτας. Πέντε σερί νίκες μετράει η Γαλατασαράι κόντρα στις Γκαζιάντεπσπορ (1-0 εντός έδρας), Ακίσασπορ (2-0 εκτός έδρας), Κόνιασπορ (1-0 εντός έδρας), Μερσίν Ιντμάν Γιουρντού (1-0 εκτός έδρας) και Γκεντσλερμπιρλίγκι (1-0 εντός έδρας).

Από την άλλη, εκτός μάχης για τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος της Τουρκίας έμεινε η Μπεσίκτας, μετά και την απρόσμενη εντός έδρας ήττα που γνώρισε την προηγούμενη βδομάδα από την Κόνιασπορ με 1-0. Έτσι, το συγκρότημα του Μπίλιτς διατηρήθηκε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα έχοντας συλλέξει 66 βαθμούς, τρεις λιγότερους από τη δεύτερη θέση και τη Φενερμπαχτσέ. Στόχος για τους «μαυραετούς», πλέον, αποτελεί η διεκδίκηση της δεύτερηςθέσης. Αξίζει να σημειώσουμε πως με τον Μπίλιτς στον πάγκο της από το καλοκαίρι του 2013 η Μπεσίκτας δεν κατάφερε να επικρατήσει σε κανένα ντέρμπι με τις συμπολίτισσές της, Γαλατασαράι και Φενερμπαχτσέ. Στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές, μάλιστα, η Μπεσίκτας αγνοεί τη νίκη, έχοντας σημειώσει δύο ισοπαλίες και μία ήττα.

Προβάδισμα νίκης ο ΠΑΟΚ

Συνεχίζουμε με τα πλέι οφ της Σούπερλιγκ και τον αγώνα ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης, με την επιλογή μας να είναι και εδώ ο «άσσος» σε απόδοση 1.90. Στο -2 απ’ τον Παναθηναϊκό βρέθηκε ο ΠΑΟΚ με το «καλημέρα» των πλέι οφ. Η εμφατική επικράτηση των πρασίνων επί του Αστέρα Τρίπολης δεν επέτρεψε στον Δικέφαλο να μείνει ικανοποιημένος απ’ την ισοπαλία με τον Ατρόμητο, παρά το γεγονός ότι ήρθε σε μια δύσκολη έδρα, όπου μόλις πριν από μερικές εβδομάδες δέχτηκε τέσσερα γκολ. Ενόψει των δύο σερί ντέρμπι που ακολουθούν με τον Παναθηναϊκό, ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να έχει στο μυαλό του κάτι άλλο σήμερα εκτός απ’ τη νίκη. Σε περίπτωση γκέλας, ο δικέφαλος μπορεί να μείνει πολύ πίσω απ’ την πρώτη θέση και να πάει στα παιχνίδια με το «τριφύλλι» με την πλάτη στον… τοίχο.

Στον αντίποδα, μια… ξεγυρισμένη τεσσάρα δέχτηκε ο Αστέρας Τρίπολης στην πρεμιέρα των πλέι οφ απ’ τον Παναθηναϊκό. Κατώτεροι των περιστάσεων οι Αρκάδες, μπήκαν καλά στο ματς, είχαν την πρωτοβουλία, αλλά αποδιοργανώθηκαν πλήρως μετά το 0-1 στο 26’. Καταθλιπτική η εικόνα τους στο δεύτερο μέρος, η άμυνα τους θύμιζε παιδική χαρά, προσέφεραν πάρα πολλούς χώρους στους πράσινους και το «πλήρωσαν». Σε κακή ημέρα τακτικά και ο Στάικος Βεργέτης, ήταν λες και δεν ήξερε ότι απέναντι του είχε μια ομάδα με ικανότητα στην εκμετάλλευση χώρων.

Με το κίνητρο της Τότεναμ

Επόμενη στάση η Πρέμιερ Λιγκ και το «2 DNB» σε απόδοση 2.20 στο παιχνίδι Έβερτον – Τότεναμ (Draw No Bet ή Ισοπαλία Όχι Στοίχημα: το ποντάρισμα επιστρέφεται σε περίπτωση ισοπαλίας). Μονόπλευρο το ενδιαφέρον στην αναμέτρηση του «Γκούντισον Παρκ», καθώς μόνο η φιλοξενούμενη Τότεναμ έχει βαθμολογικό κίνητρο για τη νίκη. Η Έβερτον, από την πλευρά της, θα επιχειρήσει να διευρύνει το εντός έδρας αήττητο απέναντι στα «σπιρούνια», τρέχοντας ένα σερί 3-4-0 στα επτά τελευταία μεταξύ τους ματς πρωταθλήματος στο Λίβερπουλ.

Η Τότεναμ, τώρα, θα επιδιώξει σήμερα να κλειδώσει τον μίνιμουμ φετινό στόχο της, που δεν είναι άλλος από την ευρωπαϊκή έξοδο. Στην αρχή της σεζόν τα «σπιρούνια» έτρεφαν υψηλότερες προσδοκίες (γεγονός απόλυτα δικαιολογημένο, βάσει ρόστερ), όμως οι επιδόσεις εντός των τεσσάρων γραμμών δεν ήταν ανάλογες. Μάλιστα, ο Ποκετίνο έχει χρεωθεί αρκετό μέρος της κριτικής. Σε κάθε περίπτωση, το τρίποντο επί της Χαλ ήταν το πρώτο στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές (1-1-2), με τους Λονδρέζους να «τρέχουν» σερί 1-2-2 στα πέντε τελευταία εκτός έδρας ματς πρωταθλήματος. Δύσκολη σήμερα η αποστολή τους, θα τους στηρίξουμε, όμως, ποντάροντας στο κίνητρό τους.

«Βλέπει» κορυφή η Σεϊναγιόεν

Η τετράδα των ποδοσφαιρικών προτάσεων κλείνει με το ματς του φινλανδικού πρωταθλήματος, Σεϊναγιόεν – Ελσίνκι, στο οποίο θα πάμε με το «1 DNB» σε απόδοση 1.93. Επίδειξη δύναμης έκανε την προηγούμενη αγωνιστική κόντρα στην Ίλβ η Σεϊναγιόεν, της οποίας επικράτησε εύκολα με 3-0. Έδωσε έτσι συνέχεια στις επιτυχίες, καθώς παρέμεινε αήττητη για τέταρτο διαδοχικό παιχνίδι, μετρώντας τρεις νίκες και μια ισοπαλία. Διαθέτει την καλύτερη αμυντική λειτουργία της κατηγορίας, έχοντας δεχθεί μόλις ένα τέρμα στα οχτώ τελευταία της παιχνίδια. Θέλει να εκμεταλλευτεί σήμερα με τον καλύτερο τρόπο την έδρα της, κόντρα στην πρωτοπόρο Ελσίνκι, με στόχο τη νίκη που θα της δώσει την ευκαιρία να βρεθεί μόνη πρώτη στην κορυφή.

Η Ελσίνκι, από την πλευρά της, δυσκολεύτηκε αρκετά την προηγούμενη αγωνιστική κόντρα στην Ίντερ Τούρκου, ωστόσο, κατάφερε στο δεύτερο μέρος να «ξεκλειδώσει» την άμυνα της αντιπάλου της, επικρατώντας της με 2-0, χάρη στα τέρματα του Χάβεναρ (58’, 73’). Παρέμεινε έτσι αήττητη για τέταρτη διαδοχική αγωνιστική με τρεις νίκες και μια ισοπαλία, ωστόσο, αγνοεί τη νίκη στις δυο τελευταίες εκτός έδρας αναμετρήσεις της, μετρώντας μια ήττα αλλά και μια ισοπαλία.

«Καθαρίζει»η Μπιλμπάο

Ολοκληρώνουμε με μπάσκετ και την τελευταία αγωνιστική της ACB, από όπου έχουμε ξεχωρίσει τη νίκη της Μπιλμπάο κόντρα στη Μάλαγα, σε απόδοση 1.80. Η Μπιλμπάο τελειώνει την κανονική περίοδο με διπλό θρίαμβο επί της Βαλένθια αφού τη νίκησε και στην Βαλένθια με 73-78 και έφτασε στο ρεκόρ 20-13 παραμένοντας στην τέταρτη θέση. Η Μάλαγα τα έκανε «μαντάρα» τις τελευταίες εβδομάδες και με πέντε σερί ήττες έφτασε το ρεκόρ της στο 24-9 και έπεσε τρίτη μετά την ήττα της 61-74 από την Μπαρτσελόνα.

Η Μάλαγα έχει ακόμα μια ελπίδα για να επιστρέψει στην δεύτερη θέση αλλά για να συμβεί αυτό πρέπει πρώτα να νικήσει στο Μπιλμπάο και την ίδια ώρα να ηττηθεί η Μπαρτσελόνα εντός από την Ανδόρρα. Είναι δεδομένο λοιπόν πως αυτό το σενάριο είναι ακραίο και λογικά ο Πλάθα με τους παίχτες του είναι συμβιβασμένοι με την τρίτη θέση. Η Μπιλμπάο από την πλευρά της με νίκη είναι οριστικά τέταρτη. Σε περίπτωση που ηττηθεί όμως υπάρχει σενάριο που την βγάζει εκτός τετράδας και αυτό είναι να νικήσει η Μπανταλόνα στη Σεβίλλη και να ηττηθεί η Βαλένθια από την Φουενλαμπράδα. Υπό αυτές τις συνθήκες η Μπιλμπάο δεν θέλει να περιμένει «δώρα» από τις άλλες ομάδες και θα στηριχτεί στις δικές της δυνάμεις οπότε θα τα δώσει όλα για τη νίκη, απέναντι στην εξαιρετικά ντεφορμέ Μάλαγα που έχει και μια σχετική βαθμολογική αδιαφορία. Επιλογή η νίκη της Μπιλμπάο λοιπόν.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα previews των αγώνων της ημέρας που περιλαμβάνονται στο κουπόνι πάμε στοίχημα και όχι μόνο, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.