Σάββατο, 04 Ιούλιος 2015 14:28

Για το πρώτο Κόπα Αμέρικα της ιστορίας της η Χιλή

Γράφτηκε από τον
Για το πρώτο Κόπα Αμέρικα της ιστορίας της η Χιλή

Λίγες ώρες μένουν μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες για το κρίσιμο δημοψήφισμα, στον υπόλοιπο πλανήτη, όμως, η ποδοσφαιρική και όχι μόνο δράση συνεχίζεται κανονικά. Ο τελικός του Κόπα Αμέρικα, Χιλή – Αργεντινή, δεσπόζει στο κουπόνι πάμε στοίχημα του Σαββάτου, ενώ από εκεί και πέρα θα μας απασχολήσουν, παιχνίδια από ορισμένα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, όπως της Ιρλανδίας και της Νορβηγίας, αλλά και από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

 

Παίρνει την «κούπα» η Χιλή

Ξεκινάμε, λοιπόν, τα προγνωστικά μας από τον τελικό του Κόπα Αμέρικα, ανάμεσα στη Χιλή και την Αργεντινή, στον οποίο θα πάμε με την κατάκτηση του τροπαίου από τη Χιλή, σε απόδοση 2.50. Έπειτα από 28 χρόνια, η Χιλή επιστρέφει σ’ έναν τελικό για να διεκδικήσει το Κόπα Αμέρικα. Ήταν το μακρινό 1987, όταν ηττήθηκε 1-0 απ’ την Ουρουγουάη στον τελικό της Αργεντινής. Έκτοτε, περιορίστηκε στην τρίτη θέση το 1991 και στη συνέχεια σχεδόν τίποτα. αυτή η «φουρνιά» όμως των Βιδάλ, Σάντσες, Φερνάντες, Μεδέλ και Βάργκας κατόρθωσε να επιστρέψει στον τελικό και μπροστά στον κόσμο της Χιλής να διεκδικήσει το πρώτο Κόπα Αμέρικα στην ιστορία της χώρας. Η ομάδα του Αργεντίνου, Χόρχε Σαμπάολι, φτάνει στον τελικό αήττητη, με ρεκόρ 4-1-0 και τέρματα 12-4. Δεν μπορεί να πει κανείς ότι άδικα έφτασε μέχρι το φινάλε, καθώς η απόδοση της ήταν αρκετά καλή, αν και οι ομάδες που αντιμετώπισε δεν ήταν κάτι φοβερό. Η Αργεντινή πρόκειται αναμφίβολα για την πιο ποιοτική ομάδα που θα έχουν αντιμετωπίσει οι διοργανωτές σ’ αυτό το τουρνουά. Πρέπει να σημειωθεί βέβαια, ότι όπου χρειάστηκε κάποιο… φαλτσοσφύριγμα, η Χιλή το είχε με το μέρος της.

Δεύτερος σπουδαίος τελικός σε διάστημα ενός έτους για την Αργεντινή, που διανύει το 22ο έτος μακριά απ’ τα τρόπαια. Δεν τα κατάφερε πέρυσι στη Βραζιλία, όπου ηττήθηκε στον τελικό απ’ τη Γερμανία, θέλει να φτάσει στην κορυφή φέτος στο Κόπα Αμέρικα, το οποίο είναι το τελευταίο μεγάλο τουρνουά που κέρδισε. Ήταν το 1993 στο Εκουαδόρ, όταν επικράτησε 2-1 του Μεξικού στον τελικό και κατέκτησε το 14ο Κόπα Αμέρικα της ιστορίας της. Φέτος αναζητά το 15ο, έτσι ώστε να «πιάσει» στην πρώτη θέση την Ουρουγουάη. Μέχρι και τον ημιτελικό, η ομάδα του Τάτα Μαρτίνο δεν ικανοποιούσε με τις εμφανίσεις. Έδειχνε να βαδίζει «σβηστά» μέχρι την τετράδα, εκεί όμως αποζημίωσε τους πάντες. Σκόραρε 6 γκολ κόντρα στην Παραγουάη, είχε εκπληκτική απόδοση. Απόψε, ωστόσο, θεωρούμε ότι οι Χιλιανοί θα εκμεταλλευτούν τον παράγοντα έδρα και θα κατορθώσουν να σηκώσουν την «κούπα» μέσα στη χώρα τους.

Κερδίζει η Σλίγκο Ρόβερς

Συνεχίζουμε με Ιρλανδία και τον «άσσο» σε απόδοση 1.90 στην αναμέτρηση Σλίγκο Ρόβερς – Γκάλγουεϊ. Ακόμη μια απογοητευτική εμφάνιση πραγματοποίησε την προηγούμενη αγωνιστική η Σλίγκο, καθώς, ηττήθηκε από την ντεφορμέ Μπρέι με 1-0. Καλείται να ανασυνταχθεί άμεσα αν θέλει να αποφύγει δυσάρεστες καταστάσεις. Μετράει στην έδρα της μόλις μια ήττα, από την πρωτοπόρο Νταντάλκ, στις πέντε τελευταίες αναμετρήσεις της, έχοντας πετύχει δυο νίκες και δυο ισοπαλίες. Η Γκάλγουεϊ, από την πλευρά της, έκανε δύσκολη την ζωή της Σάμροκ Ρόβερς την προηγούμενη αγωνιστική, ωστόσο, δεν μπόρεσε τελικά να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα από την αντίπαλο της, γνωρίζοντας την ήττα με 1-2. Επέστρεψε έτσι άμεσα στα αρνητικά αποτελέσματα, γνωρίζοντας παράλληλα, την τρίτη ήττα στις πέντε τελευταίες αναμετρήσεις της.

«Διπλό» η Στάμπαεκ

Περνάμε στο πρωτάθλημα της Νορβηγίας και τον αγώνα Σταρτ – Στάμπαεκ, στον οποίο θα πάμε με το «διπλό» σε απόδοση 2.23. Εκμεταλλεύτηκε την έδρα της για δεύτερη φορά στα τελευταία πέντε ματς η Σταρτ την περασμένη εβδομάδα και πήρε μια σπουδαία νίκη. Επικράτησε 3-1 της Αάλεσουντ, ένα δίκαιο αποτέλεσμα, σ’ ένα φοβερό ματς με πολλές ευκαιρίες και όμορφες φάσεις. Ήταν η δεύτερη νίκη στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές για τους γηπεδούχους, οι οποίοι προσπαθούν να βελτιώσουν την εικόνα τους σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Απαιτητική έξοδος, στον αντίποδα, σήμερα για τη Στάμπαεκ κόντρα στη Σταρτ, ένας δύσκολος αντίπαλος. Επέστρεψε στις νίκες την περασμένη αγωνιστική με το 3-2 εντός έδρας επί της Στρομσγκόντσετ, ένα δίκαιο αποτέλεσμα. Ήταν η τρίτη νίκη στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές για τους φιλοξενούμενους, που σήμερα θέλουν νίκη για να «πιάσουν» τη Ρόζενμποργκ στην κορυφή.

Νίκη για Γκρανίτ

Επόμενη στάση το πρωτάθλημα της Λευκορωσίας, από το οποίο έχουμε ξεχωρίσει τον «άσσο» σε απόδοση 2.40 στην αναμέτρηση Γκρανίτ – Μπελσίνα. Τη χειρότερη φετινή της εμφάνιση πραγματοποίησε η Γκρανίτ που γνώρισε τη συντριβή με 5-0 εκτός έδρας απ’ τη Μινσκ σε μία «αποκαρδιωτική» εμφάνιση που δεν θύμισε την ομάδα η οποία τα έχει καταφέρει περίφημα ως τώρα στο πρωτάθλημα. Είναι στην πέμπτη θέση και θέλει έχοντας ως «όπλο» τη δυνατή της έδρα, να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα. Από την άλλη, στο ίδιο μήκος κύματος με την Γκρανίτ συνέχισε την περασμένη αγωνιστική η Μπελσίνα, η οποία δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και γνώρισε την ήττα με 2-0 εντός έδρας απ’ την Ντιναμό Μινσκ δεχόμενη από ένα γκολ στις αρχές κάθε ημιχρόνου. Διαγράφει μία σταθερά καλή πορεία ως τώρα όντας στην τέταρτη θέση, όμως στα δύο τελευταία της παιχνίδια έχει δεχτεί συνολικά τέσσερα γκολ.

«Τρίποντο» η Κολόμπους

Ολοκληρώνουμε με το πρωτάθλημα των ΗΠΑ και τον «άσσο» σε απόδοση 2.13 στο ματς Κολόμπους – Νέα Υόρκη Ρεντ Μπουλς. Εκτός προημιτελικής φάσης του κυπέλλου Αμερικής έμεινε η Κολόμπους χάνοντας με 2-0 εκτός έδρας απ’ την Ορλάντο Σίτι, με την είσοδο στα πλέι οφ να αποτελεί τον μοναδικό μεγάλο στόχο που έχει απομείνει. Στο πρωτάθλημα οι «crew» προέρχονται απ’ το 2-2 εκτός έδρας με τη Σολτ Λέικ που τους έχει φέρει στην έκτη θέση της Ανατολής. Το πιο εύκολο έργο απ’ όλες τις μεγάλες ομάδες είχε στο κύπελλο η Νέα Υόρκη Ρεντ Μπουλς που επικράτησε εύκολα με 4-1 εντός έδρας της Νέα Υόρκη Cosmos τσεκάροντας το «εισιτήριο» για τα προημιτελικά. Αυτή ήταν μία πολύ γλυκιά εβδομάδα για τους Ρεντ Μπουλς αφού και την προηγούμενη Κυριακή πήραν μεγάλη νίκη με 3-1 εκτός έδρας επί της Νέα Υόρκη Σίτι στο τοπικό ντέρμπι και ισοβαθμούν στην τρίτη θέση της Ανατολής με την Τορόντο. Σήμερα, ωστόσο, θεωρούμε ότι θα «μιλήσει» η έδρα και θα στηρίξουμε τους γηπεδούχους.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα previews των αγώνων της ημέρας που περιλαμβάνονται στο κουπόνι πάμε στοίχημα και όχι μόνο, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.