Πέμπτη, 03 Σεπτέμβριος 2015 13:42

Ζευγάρι επιλογών από τα προκριματικά

Γράφτηκε από τον
Ζευγάρι επιλογών από τα προκριματικά

Η 7η αγωνιστική των προκριματικών του EURO 2016 ξεκινάει σήμερα κι εμείς καταλήγουμε σε δύο επιλογές. Η τριάδα των σημερινών προτάσεων ολοκληρώνεται με Κύπελλο Χιλής.

 

Κρατάει στο ημίχρονο η Ισλανδία

Το πρώτο μας σημείο είναι το «Χ2» ημίχρονο της Ισλανδίας στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Ολλανδία, σε απόδοση 2.00. Σίγουρα η Ολλανδία ήταν για πολλούς το αδιαφιλονίκητο φαβορί για κατάκτηση της πρώτης θέσης, ωστόσο, οι «οράνιε» βρίσκονται στην 3η θέση κυνηγώντας τις Ισλανδία και Τσεχία. Το μάρμαρο των κακών εμφανίσεων πλήρωσε ο Γκους Χίντινγκ ο οποίος αποτελεί πλέον παρελθόν από τον πάγκο της Ολλανδίας, με τον άλλοτε αρχηγό του Άγιαξ Ντάνι Μπλιντ να είναι ο αντικαταστάτης του. Οι Ολλανδοί εμφανίζονται ανίκητοι στην έδρα τους, παραμένοντας αήττητοι στα 37 εντός έδρας παιχνίδια τους για τα προκριματικά με 33 νίκες και τέσσερις ισοπαλίες.

Η Ισλανδία συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις της, ενώ μετά τη νίκη της προηγούμενης αγωνιστικής με 2-1 επί της Τσεχίας, πέρασε στην 1η θέση του ομίλου, όπου και θα προσπαθήσει να διατηρηθεί. Μετράει συνολικά πέντε νίκες κόντρα σε Τουρκία (3-0), Λετονία (0-3), Ολλανδία (2-0), Καζακστάν (0-3) και Τσεχία (2-1), μετρώντας αντίθετα, μόλις μια ήττα. Βρίσκεται στο +5 από την σημερινή της αντίπαλο, επί της οποίας και επικράτησε με 2-0 στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα.

Δυνατή η Νορβηγία

Το δεύτερο σημείο από τα προκριματικά του EURO 2016 είναι το «2 DNB» της Νορβηγίας επί της Βουλγαρίας, σε απόδοση 2.30 (DrawNoBetή Ισοπαλία Όχι Στοίχημα: το ποντάρισμα επιστρέφεται σε περίπτωση ισοπαλίας). Έπρεπε να περάσουν πέντε αγωνιστικές στα προκριματικά του Euro 2016 για να γευτεί και πάλι τη χαρά της νίκης η Βουλγαρία. Αφού γνώρισε την ήττα από τις Κροατία (1-0 εντός έδρας) και Νορβηγία (2-1 εκτός έδρας) και μοιράστηκε από ένα βαθμό με τις Μάλτα (1-1 εντός έδρας) και Ιταλία (2-2 εντός έδρας) το συγκρότημα του Πέτεφ κατάφερε να φύγει με το «τρίποντο» από την έδρα της Μάλτας, επικρατώντας με 1-0. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Ποπόφ στο 56’. Στην πρεμιέρα των προκριματικών της διοργάνωσης η Βουλγαρία είχε επικρατήσει με 2-1 εκτός έδρας του Αζερμπαϊτζάν. Χωρίς νίκη παραμένει στις δύο τελευταίες αγωνιστικές που έδωσε η Νορβηγία για τα προκριματικά του Euro 2016. Το συγκρότημα του Χόγκμο γνώρισε βαρύτατη ήττα από την Κροατία (5-1 εκτός έδρας) στις 28 Μαρτίου, ενώ μοιράστηκε από ένα βαθμό με το Αζερμπαϊτζάν (0-0 εντός έδρας) στις 12 Ιουνίου του τρέχοντας έτους. Πριν από αυτές είχε σημειώσει τρεις σερί νίκες κόντρα στις Μάλτα (3-0 εκτός έδρας), Βουλγαρία (2-1 εντός έδρας) και Αζερμπαϊτζάν (1-0 εκτός έδρας). Στην πρεμιέρα των προκριματικών του Euro 2016 η Νορβηγία είχε γνωρίσει την εντός έδρας ήττα με 2-0 από την Ιταλία. Θεωρούμε ότι οι Νορβηγοί μπορούν να φύγουν απόψε με θετικό αποτέλεσμα.

Διπλό για Ουνιόν Εσπανιόλα

Τέλος, πηγαίνουμε με το «Διπλό» της Ουνιόν Εσπανιόλα επί της Έβερτον ντε Βίνα σε απόδοση 2.10. Πρόκειται για το πρώτο ματς μεταξύ των δύο ομάδων για τους «16» του Κυπέλλου Χιλής και θα ακολουθήσει επαναληπτικός στην έδρα της Ουνιόν Εσπανιόλα. Μόνο και μόνο η παρουσία της Έβερτον μέχρι τη φάση των «16» του Κυπέλλου αποτελεί επιτυχία. Οι γηπεδούχοι έπαιζαν πριν από 2 χρόνια στην πρώτη κατηγορία, τις τελευταίες σεζόν προσπαθούν να επιστρέψουν, αλλά δεν τα καταφέρνουν. Πέρυσι τερμάτισαν στην 3η θέση της κατάταξης και έμειναν εκτός των θέσεων ανόδου. Φέτος τα πράγματα δεν πάνε καλά, καθώς έπειτα από 5 αγωνιστικές, η Έβερτον είναι στην 7η θέση με 7 πόντους και ρεκόρ 2-1-2. Δεύτερη σερί νίκη στο Απερτούρα πήρε η Εσπανιόλα την Κυριακή. Μετά το 0-2 επί της Αντοφαγάστα πριν από μια εβδομάδα, ακολούθησε το εντός έδρας 2-0 επί της Κατόλικα, ένα ματς όπου ξανά είχε την ουσία και την αποτελεσματικότητα. Στους 7 πόντους η Εσπανιόλα έπειτα από 5 αγωνιστικές, θέλει να συνεχίσει νικηφόρα για να πλησιάσει τις πρώτες θέσεις. Συμμετείχε στον 5ο όμιλο του Κυπέλλου, όπου πήρε πολύ εύκολα την πρώτη θέση με ρεκόρ 4-2-0, έστω κι αν ξεκίνησε με δύο σερί ισοπαλίες.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα previews των αγώνων της ημέρας που περιλαμβάνονται στο κουπόνι πάμε στοίχημα και όχι μόνο, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.