Παρασκευή, 05 Ιούλιος 2013 19:31

Δύσκολα θα παραμείνει στην Α' εθνική η σκακιστική ομάδα του ΝΟΚ

Γράφτηκε από τον
Δύσκολα θα παραμείνει στην Α' εθνική η σκακιστική ομάδα του ΝΟΚ



Συνεχίζεται στην Πάτρα το 41ο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα σκακιού της Α’ Εθνικής Κατηγορίας, με διοργανωτές την Ε.Σ.Ο. και την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Πελοποννήσου, στο οποίο συμμετέχει ο Ναυτικός Ομιλος Καλαμάτας.

 

Τα πράγματα όμως είναι δύσκολα για την καλαματιανή ομάδα μιας και δεν συμμετέχουν οι κοινοτικοί και αλλοδαποί σκακιστές και το βάρος έχει πέσει στα παιδιά της ακαδημίας και σε λίγους έμπειρους.
Στους τέσσερις πρώτους αγώνες που έχει δώσει ο ΝΟΚ έχει απολογισμό τρεις ήττες και μία ισοπαλία.
Συγκεκριμένα έχασε με  6,5-3,5 από τον ΦΟΝ Ηρακλείου, με 6-4 από τον
ΣΟ Ικαρίας, επίσης 6-4 από τον Συκαιό Θεσσαλονίκης, ενώ έφερε ισοπαλία 5-5 με τον ΑΟ Λατώ Αγιου Νικολάου 5-5, σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να πάρει τη νίκη.
Σήμερα ο ΝΟΚ αντιμετωπίζει τον Πτολεμαίο και θα δώσει έναν ακόμη αγώνα το Σάββατο και έναν την Κυριακή.
Για να έχει ελπίδες να μπει στην πρώτη 20αδα (στο πρωτάθλημα συμμετέχουν συνολικά 30 ομάδες) και να παραμείνει στην Α' εθνική κατηγορία θα πρέπει να σημειώσει τρεις νίκες, κάτι που κρίνεται πολύ δύσκολο.
Οι αθλητές που αγωνίζονται είναι οι Τσεκούρας Θοδωρής (προπονητής Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας), Διαμαντέας Πέτρος, Κυριακόπουλος Αντώνης, Καλογεράκος Σταμάτης, Μακροπούλου Μαρίνα, Μουτζούρης Ιάσονας, Βλαχάκης Νικόλαος, Κλαμπατσέας Χρήστος, Σωφρονάς Ανδρέας, Παπαδόπουλος Σπύρος, Ρομπάκη Μαρία, Φράγκου Μαρία, Λούκα Μαριάνθη. Αρχηγό είναι ο Αργύρης Κινόπουλος και υπεύθυνη αποστολής η έφορος σκακιού και αντιπρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας Τούλα Χατζηπαναγιώτου – Τσιάλα.