Πέμπτη, 11 Ιούλιος 2013 13:02

Στις λεπτομέρειες έχασε την πρόκριση η ομάδα πόλο του ΝΟΚ

Γράφτηκε από τον

Στην ημιτελική φάση του πρωταθλήματος Β’ Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών συμμετείχε ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας στις 5-7 Ιουλίου, χωρίς τελικά να καταφέρει να πάρει το εισιτήριο για την τελική φάση. Ο ΝΟΚ είχε απολογισμό 2 ισοπαλίες και 1 ήττα σε τρία ματς ενώ οι άνθρωποι του έχουν παράπονα από την διαιτησία στο τρίτο και καθοριστικό παιχνίδι με το ΚΟΠΙ.

Η εικόνα των αγώνων

Στον όμιλο αυτό του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας συμμετείχαν το ΚΟΠΙ, το Περιστέρι και ο Μίλων.
Ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας την πρώτη αγωνιστική αντιμετώπισε το ΚΟΠΙ που είναι και ένα από τα φαβορί για άνοδο στην Α2. Πάλεψε όσο μπορούσε το παιχνίδι ενώ όταν το σκορ ήταν 6 – 2 οι προπονητές προτίμησαν να δώσουν χρόνο συμμετοχής σ’ όλους τους παίκτες και να ξεκουραστούν οι βασικοί για τα επόμενα κρίσιμα παιχνίδια. Μεγάλο κέρδος για τα πιο μικρά παιδιά των τμημάτων υποδομής του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας (14 - 15 ετών) που είχαν τη δυνατότητα για περίπου 10 λεπτά ν’ αντιμετωπίσουν παίκτες οι οποίοι έχουν αγωνιστεί σε πρωταθλήματα ανώτερων κατηγοριών.
Οκτάλεπτα: 1 – 1, 3 – 0, 2 – 1, 3 – 0.
Σκόρερ: Αγγελής Σπύρος (1), Αγγελής Κώστας (1).
Το Σάββατο το πρωί ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας απέναντι στο πολύ έμπειρο Περιστέρι απέσπασε ισοπαλία 5 – 5, χάνοντας σωρεία ευκαιριών να καθαρίσει το παιχνίδι από νωρίς και έδωσε τη δυνατότητα στους Περιστεριώτες να ισοφαρίσουν λίγο πριν τη λήξη.
Οκτάλεπτα: 3 – 2, 0 – 0, 0 – 1, 2 – 2.
Σκόρερ: Αγγελής Σπύρος (3), Ράπτης Θεμιστοκλής (1) και Τζούβελης Κώστας (1).
Στο τελευταίο παιχνίδι ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας ήθελε τη νίκη προκειμένου να προκριθεί ως δεύτερος πίσω από το ΚΟΠΙ. Σ’ ένα πολύ σκληρό παιχνίδι όπου οι άμυνες έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο αφού το 1ο και το 2ο οκτάλεπτο έληξαν 0 – 0. Ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας πήρε κεφάλι με γκολ του Κλεομενίδη Βασίλη δύο λεπτά πριν τη λήξη του 3ου οκτάλεπτου. Στο 4ο οκτάλεπτο ο Μίλωνας με δύο γκολ πέρασε με 2 – 1 μπροστά στο σκορ, όμως στο  1’27’’ πριν τη λήξη του αγώνα ο Κ. Τζούβελης  ισοφάρισε και έδωσε ελπίδες για τη νίκη. Στο τελευταίο ενάμιση λεπτό του αγώνα όμως έγιναν κάποια σφυρίγματα από τους διαιτητές που ήταν πολύ κρίσιμα για τον αγώνα και με τα οποία δύο φορές η μπάλα δόθηκε στο Μίλωνα ενώ στα τελευταία 20’’ δεν δόθηκε αποβολή υπέρ του ΝΟΚ.
Είναι απορίας άξιο πάντως πως η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, σ’ έναν αγώνα που θα έκρινε τη πρόκριση στη τελική φάση, δεν είχε στείλει παρατηρητή διαιτησίας ενώ στις προηγούμενες αγωνιστικές όλα τα παιχνίδια διεξήχθησαν με παρουσία παρατηρητή. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν 2 – 2 και έδωσε την πρόκριση στο Μίλωνα.

Οι δηλώσεις των προπονητών

Σε δηλώσεις τους οι προπονητές του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας Γιώργος Νικολάου και Στάθης Μπακολιάς δήλωσαν ικανοποιημένοι από τη προσπάθεια των παιδιών αν και η πρόκριση χάθηκε άδικα αφού όπως έδειξαν τα παιχνίδια ήταν στις δυνατότητες της ομάδας.
Πάντως ευχαρίστησαν όλα τα παιδιά που συνέβαλαν στη φετινή προσπάθεια της ομάδας η οποία ξεκίνησε με στόχο τη παραμονή στη Β’ Εθνική και έφτασε στο τέλος να διεκδικεί πρόκριση στην οκτάδα.
Ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας αγωνίστηκε με τους Παπασταθόπουλο Γιάννη, Κλεομενίδη Βασίλη και Γιώργο, Πλατάρο Παναγιώτη και Δημήτρη, Αγγελή Κώστα και Σπύρο, Ράπτη Θεμιστοκλή, Χρονόπουλο Χρήστο, Νταμάτη Νίκο, Κουνάδη Χριστόφορο, θανάση Μιχάλη, Μακρή Μιχάλη, Παναγόπουλο Μιχάλη, Βασιλόγιαννη Θόδωρο και Τζούβελη Κων/νο. Κοντά στην ομάδα στην Αθήνα βρέθηκαν ο Νίκος Ηλιόπουλος, ο πρόεδρος Κακαλίκας Δημήτρης και ο έφορος Μπαζίγος Γιώργος.