Τρίτη, 10 Νοέμβριος 2015 14:13

Συγκλόνισε ο Γ. Λαζαρίδης τερματίζοντας στο 33ο Μαραθώνιο Αθηνών (βίντεο και φωτογραφίες)

Γράφτηκε από τον

Τον Γιώργο Λαζαρίδη τον ξέρουμε εδώ και χρόνια μέσα από την ενασχόληση του με το τένις με αμαξίδιο και τις επιτυχίες που έχει στο εν λόγω άθλημα.

Πρόκειται για ένα δραστήριο άτομο που η καθήλωση του σε αναπηρικό καροτσάκι δεν του έχει στερήσει τη ζωντάνια, την ενεργητικότητα και τι δίψα για νέες προκλήσεις.

Η μεγαλύτερη πρόκληση που έχει ζήσει μέχρι τώρα ήταν η συμμετοχή του στον 33ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών.

Ενα τεράστιο εγχείρημα που τον παρότρυνε να το επιχειρήσουν ο φίλος του Διονύσης Μάλαμας, με τον οποίο τερμάτισαν μαζί μετά από 4 ώρες και 49 λεπτά. 

"Ο Διονύσης μου έδωσε το ερέθισμα και εγώ στις προκλήσεις δεν λέω όχι", λέει στο eleftheriaonline.gr ο καλαματιανός παραολυμπιονίκης και μιλά για μία μοναδική εμπειρία που έζησε: "Ηθελα να κάνω κάτι διαφορετικό και μου βγήκε. Δεν είχα ασχοληθεί μέχρι τώρα με αγώνες μεγάλων αποστάσεων και αυτά που έζησα δεν πρόκειται να τα ξεχάσω ποτέ".

Ο Γιώργος έτρεξε τα 42.195 μέτρα της διαδρομής από τον Μαραθώνα μέχρι το Παναθηναϊκό Στάδιο όχι με αγωνιστικό αμαξίδιο, αλλά με το δικό του και αυτό δίνει ακόμη πιο μεγάλη αξία στο επίτευγμα του.

"Σαν Ελληνας νιώθεις δέος τρέχοντας από το Μαραθώνα στο Καλλιμάρμαρο. Καθ' όλη τη διάρκεια της διαδρομής μας στήριζαν δίνοντας μας δύναμη και κουράγιο οι υπόλοιποι αθλητές και μας παρότρυνε ο κόσμος".

Ο Kαλαματιανός αθλητής ήταν ο μοναδικός με καροτσάκι που έτρεξε στον Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών και η στιγμή του τερματισμού θα μείνει για πάντα στη μνήμη του: "Οι στιγμές του τερματισμού ήταν μοναδικές. Νιώθεις μεγάλη ικανοποίηση που μόνο αυτό το άθλημα μπορεί να σου προσφέρει".

Ο αγώνας του Γιώργου και η δύναμη ψυχής που διαθέτει αποτελούν παρακαταθήκη για όλους μας απέναντι σε όποια δυσκολία συναντάμε.

Ο ίδιος λέει χαρακτηριστικά: "Με δύναμη και προσπάθεια, μπορούμε να επιτύχουμε πολλά πράγματα. Χρειάζεται πίστη και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σου".

Και φυσικά χρειάζεται να έχεις δίπλα σου ανθρώπους που σε αγαπούν και σε νοιάζονται όπως ο Διονύσης Μάλαμας, για τον οποίο λέει ο Γιώργος: "Η βοήθεια που μου έδωσε, η συνεργασία και η χημεία που είχαμε ήταν κάτι το εκπληκτικό. Μόνο έτσι μπορούσα να τα καταφέρω".

Στο περιθώριο μάλιστα της χθεσινής εκδήλωσης της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ με καλεσμένο τον Παναγιώτη Γιαννάκη, ο Γιώργος Λαζαρίδης μας μίλησε για το εγχείρημά του: