Παρασκευή, 13 Νοέμβριος 2015 16:23

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Δυναμικό "παρών" στο Μαραθώνιο της Αθήνας

Γράφτηκε από τον

Ο ΣΔΥ Μεσσηνίας ήταν παρών την περασμένη Κυριακή στην Αθήνα στη γιορτή του αθλητισμού του 33ου Αυθεντικού Μαραθωνίου με 234 αγωνιζόμενους (110 στο μαραθώνιο και 124 στα δέκα και πέντε χιλιόμετρα).

 

Συνολικά μετείχαν 43.000 δρομείς από όλες της γωνιές του πλανήτη, αριθμός ρεκόρ για την διοργάνωση και πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες του 33ου Αυθεντικού Μαραθωνίου. Στην Κλασική διαδρομή έτρεξαν 16.000 δρομείς. Στις διαδρομές των 5 και 10 χλμ έτρεξαν 27.000. Η αγωνιστικότητα και η προσπάθεια όλων των αγωνιζομένων  δυνάμωσαν έννοιες και ιδέες όπως αυτή της ευγενούς άμιλλας και της αλληλεγγύης.  

Η ανακοίνωση του ΣΔΥΜ αναφέρει: 

«Ο Μαραθώνιος είναι η κορωνίδα των αθλημάτων, γιατί σε αυτόν συμπυκνώνεται η υπέρτατη δοκιμασία και η υπέρτατη προσπάθεια. Είναι ένα αγώνισμα που η προετοιμασία του απαιτεί διαρκή πειθαρχία, υπομονή, επιμονή, σεβασμό και αφοσίωση στη διαδικασία. Η συμμετοχή και ο τερματισμός συνιστά μεγαλειώδη άθλο για τους αθλητές ένα τιμητικό παράσημο ζωής. Σ’ αυτόν τον αγώνα δεν υπάρχουν ηττημένοι. Ο στόχος δεν είναι ο χρόνος, είναι ο τερματισμός.

Στη διαδρομή του Μαραθωνίου είχαμε την ευκαιρία να περπατήσουμε πάνω στα βήματα τριών μεγάλων προσωπικοτήτων της αρχαίας, της πρόσφατης, αλλά και της νεώτερης ιστορίας: του Φειδιππίδη του οπλίτη δρομέα που έφερε το μήνυμα της νίκης, των λίγων Αθηναίων οπλιτών έναντι της μεγαλύτερης της πιο κραταιάς αυτοκρατορίας του κόσμου εκείνης της εποχής. Το μήνυμα της νίκης και της αποφασιστικότητας και του ηρωισμού των λίγων έναντι των πολλών.

Στα βήματα του Σπύρου Λούη, του μεγάλου Μαραθωνοδρόμου, του νικητή των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων, που φέρνει και εκπέμπει στους αιώνες το μήνυμα της αγνότητας, της ανιδιοτελείας και της απλότητας σε μια εποχή που το έχουμε όλοι ανάγκη.

Τέλος, στα βήματα του Γρηγόρη Λαμπράκη του μεγάλου αθλητή, και μεγάλου αγωνιστή της δημοκρατίας.

Μαζί μας, έζησε τη μοναδική εμπειρία της κλασικής διαδρομής και ο πρωταθλητής στο τένις με αμαξίδιο Γιώργος Λαζαρίδης, που με τη βοήθεια και τη συμπαράσταση του Διονύση Μάλαμα παρέδωσαν μαθήματα ζωής και ανέδειξαν το μεγαλείο της συμμετοχής στον Αυθεντικό Μαραθώνιο.

 

Η αγωνιστικότητα όλων όσων αγωνίστηκαν στον αγώνα του Μαραθωνίου είναι οδηγός και φάρος του σώματος και της ψυχής,  γιατί πρέπει να φτάσεις στο τέλος αυτής της προσπάθειας νικητής, όπως νικητές φτάσανε όλοι όσοι προηγούμενοι έχουν λάβει μέρος».