Πέμπτη, 26 Νοέμβριος 2015 17:39

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Με 4 αθλητές στο Μαραθώνιο της Κωνσταντινούπολης

Γράφτηκε από τον

Με επιτυχία και κάτω από ιδανικές καιρικές συνθήκες, πραγματοποιήθηκε τη Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015, ο 37ος μαραθώνιος της Κωνσταντινούπολης και οι παράπλευροι αγώνες 10 και 15 χιλιομέτρων, με τη συμμετοχή περίπου 25.000 χιλιάδων αθλητών σε όλα τα αγωνίσματα.


Γύρω στις 120 χώρες συμμετείχαν στη μεγαλύτερη αθλητική γιορτή της Πόλης, μεταξύ αυτών και αρκετοί Έλληνες δρομείς. Στον μαραθώνιο της Πόλης, πρώτος Έλληνας με χρόνο 2:49:01 αναδείχτηκε ο Νίκος Σκούταρης και πρώτη Ελληνίδα με χρόνο 3.59.43 η Αντζελα Αρκαλάκη.
Οι αθλητές απόλαυσαν τη διαδρομή ξεκινώντας από την Ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, πέρασαν από την γέφυρα του Βοσπόρου, το κέντρο της πόλης και κατά μήκος της ακτής από την Ευρωπαϊκή πλευρά πέρασαν από σημαντικά αξιοθέατα και ιστορικά μέρη της Πόλης, όπως το Καράκοϊ, τη Μπεσίκτας , τον Πύργο του Γαλατά, τερματίζοντας στην πλατεία Σουλταναχμέτ που βρίσκεται το Μπλε Τζαμί και την Αγιά Σοφιά.
Συμμετοχή είχε και ο Συλλόγος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, με τέσσερις αθλητές στους αγώνες των 10 και 15 χιλιομέτρων αντίστοιχα, οι οποίοι όλοι τερμάτισαν επιτυχώς και είναι: Ο αθλητής και γραμματέας του συλλόγου Τσιριβάκος Δημήτριος και οι αθλήτριες, Ράπτη Ζωή, Σταθόπουλου Λίνα και Πατριαρχέα Αγγελική.
Μετά τον αγώνα τους τα μέλη του συλλόγου δήλωσαν:«Διασχίσαμε την γέφυρα του Βοσπόρου και την παραλιακή λεωφόρο για να τερματίσουμε λίγο μετά από την γέφυρα του Γάλατα! Εικόνες μοναδικές, ατμόσφαιρα γεμάτη καλή ενέργεια, ασφάλεια και φως, το απαράμιλλο αυτό φως της Πόλης, που μας μαγεύει και μας κρατάει δέσμιους για να την επισκεπτόμαστε κάθε χρόνο, με την ίδια προσμονή και λαχτάρα».