Παρασκευή, 25 Δεκέμβριος 2015 15:25

Δύο τουρνουά σκακιού διοργάνωσε ο ΝΟΚ

Γράφτηκε από τον
Δύο τουρνουά σκακιού διοργάνωσε ο ΝΟΚ

Δύο σκακιστικές εκδηλώσεις διοργάνωσε η σκακιστική ακαδημία του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας την περασμένη Κυριακή.


Το πρωί στο εντευκτήριο της ακαδημίας διεξήχθη το 8ο τουρνουά για σκακιστές χωρίς αθλητικό δελτίο. Στο τουρνουά συμμετείχαν οι Ταβουλαρέας Νικόλας, Κωστέας Αθανάσιος, Ασημακόπουλος Μάξιμος, Μιχαλόπουλος Θάνος, Λεβαντής Σταύρος, Αθανασόπουλος Ηλίας, Μποντούρογλου Νίκος, Κουμουνδούρος Πάνος, Χειλάς Γιάννης, Σπυρόπουλος Παναγιώτης, Σχοινάς Νίκος, Σχοινάς Σπύρος και Θεοχαρίδης Νίκος.
Ήταν μια καλή ευκαιρία για τους μικρούς σκακιστές του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας να προπονηθούν και να ετοιμαστούν για τα επίσημα τουρνουά του 2016. Πρώτος στο τουρνουά ήταν ο Γιάννης Χειλάς με 4 βαθμούς σε 5 αγώνες σε ισοβαθμία με τους Θεοχαρίδη Νίκο και Κωστέα Θάνο που πήραν τη 2η και 3η θέση αντίστοιχα.
Το απόγευμα διεξήχθη το 6ο τουρνουά ομαδικού σκακιού (φυτευτό). Οι ομάδες που πήραν μέρος ήταν οι ακόλουθες Καφενόβιοι (Πουλόπουλος Ηλίας, Θωμαΐδης Μπάμπης), Without name (Σωφρονάς Ανδρέας, Παπαδόπουλος Σπύρος), Ότι πεις εσύ (Θωμαΐδης Παναγιώτης, Δραγώνας Γιώργος), Χαχα (Κορδελάκος Χρύσανθος, Ποντίκης Ηλίας), Δεν ξέρω (Λιάκος Χρήστος, Τσεκούρας Θοδωρής), οι Μπασκεμπολίστες (Βέκκος Χρήστος, Θεοχαρίδης Νίκος), Μελομακάρονα (Μάρας Γιώργος, Σπυριδωνίδης Ηρακλής), Λούκα-Team (Λούκα Μαριάνθη, Φράγκου Μαρία), Όχι Κύριε (Ξαρχάκος Παναγιώτης, Ταβουλαρέας Νίκος), Gold Gladiators (Σπυριδωνίδης Γιάννης, Αργύρης Ηλίας). Οι τρεις πρώτες ομάδες του τουρνουά ήταν οι «Δεν ξέρω», «Without Name» και «Καφενόβιοι».
Επιπλέον, η σκακιστική ακαδημία του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας συνεχίζει αυτές τις μέρες την δράση της με την διεξαγωγή σκακιστικών σεμιναρίων τα οποία θα απευθύνονται στους αρχάριους, μέσους και προχωρημένους αθλητές της. Στα σεμινάρια θα διδάσκει ο ομοσπονδιακός μαιτρ και Fide Instructor Τσεκούρας Θοδωρής.
Οι προπονήσεις στην ακαδημία του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας ολοκληρώθηκαν χθες και θα ξεκινήσουν πάλι με το νέο έτος στις 6 Ιανουαρίου.

Πετυχημένο
τουρνουά μπλιτς

Την προηγούμενη εβδομάδα ο ΝΟΚ είχε διοργανώσει με επιτυχία τουρνουά μπλίτς (παρτίδες γρήγορου σκακιού) με 33 συμμετοχές η σκακιστική ακαδημία του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας στο εντευκτήριο του ομίλου.
Νικητής του τουρνουά αναδείχθηκε ο σκακιστής του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας Μουτζούρης Μανώλης με 8,5 βαθμούς σε 9 αγώνες, δεύτερος με 7 βαθμούς ήταν ο Πέτρος Διαμαντέας με 7 βαθμούς και την τρίτη θέση κατέλαβε ο Σταμάτης Καλογεράκος με 6 βαθμούς σε ισοβαθμία με τους Περράκη Πολυχρόνη, Παπαδόπουλο Σπύρο, Λούκα Μαριάνθη, Μπακή Απόλλων, Σωφρονά Ανδρέα.
Στις ειδικές κατηγορίες πρώτος στα αγόρια κάτω των 12 ετών ήταν ο Χρήστος Λιάκος (ΝΟΚ) και πρώτο κορίτσι μέχρι 12 ετών η Δέσποινα Παντελοπούλου (ΝΟΚ). Τέλος πρώτοι στην κατηγορία μέχρι 10 ετών ήταν οι Ποντίκης Ηλίας (ΝΟΚ) και Παντελοπούλου Ελένη (ΝΟΚ) στις κατηγορίες αγοριών και κοριτσιών αντίστοιχα. Στο τουρνουά συμμετείχαν επίσης οι Καλαϊτζίδης Τάσος, Μητσέας Παναγιώτης, Σαραντόπουλος Κωνσταντίνος, Λούκας Δημήτρης, Πουλόπουλος Ηλίας, Θωμαΐδης Παναγιώτης, Δικαίος Άγγελος, Δραγώνας Γιώργος, Αθανασόπουλος Θοδωρής, Θωμαΐδης Μπάμπης, Χριστοπούλου Μαριλού, Ξαρχάκος Παναγιώτης, Αργύρης Ηλίας-Παναγιώτης, Βέκκος Χρήστος, Κατσαρέας Μιχάλης, Σπυριδωνίδης Ηρακλής, Αργύρης Χρήστος-Εφραίμ, Σπυριδωνίδης Γιάννης, Κατσαρέας Κωνσταντής, Τσίμπουρης Παναγιώτης, Αθανασοπούλου Ανδριάνα .
Μαζί με τις απονομές των επάθλων του τουρνουά μπλίτς, έγιναν και αυτές του 7ου σκακιστικού τουρνουά «Φροντιστήριο Μ.Ε. Τσιάλας» που ολοκληρώθηκε την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, με μεγάλο νικητή του τουρνουά τον βετεράνο σκακιστή του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας Σταμάτη Καλογεράκο, στην δεύτερη θέση τον ακολούθησε ο Μανώλης Μουτζούρης και τρίτος ήταν ο Πολυχρόνης Περράκης. Πρώτη γυναίκα του τουρνουά ήταν η Μαριάνθη Λούκα, πρώτος στην κατηγορία κάτω των 12 ο Παναγιώτης Θωμαΐδης και πρώτος στην κατηγορία κάτω των 10 ετών ο Χρήστος Βέκκος.