Τετάρτη, 13 Απρίλιος 2016 18:59

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: "Αύρα λαϊκού αθλητισμού ο Μαραθώνιος της Μεσσήνης"

Γράφτηκε από τον

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας ήταν συνδιοργανωτής στον Μαραθώνιο της Μεσσήνης που έγινε την περασμένη Κυριακή και με ανακοίνωση τονίζει κάποια σημαντικά στοιχεία της πετυχημένης διοργάνωσης.


«Αύρα μαζικού λαϊκού αθλητισμού είχε ο 11ος Μαραθώνιος δρόμος Μεσσήνης και οι παράλληλοι αγώνες 10κμ και 3κμ για παιδιά, που διοργάνωσε για μία ακόμη φορά ο Δήμος Μεσσήνης, με συνδιοργανωτή τον Σ.Δ.Υ.Μεσσηνίας και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πελοποννήσου την Κυριακή.
Ένας αγώνας στηριγμένος στην αγάπη των διοργανωτών για το αποτέλεσμα και των πολλών εθελοντών, που μας αποχαιρέτησαν με ένα χαμόγελο ευχαρίστησης στο πρόσωπό τους με την υπόσχεση ότι και του χρόνου θα είναι μαζί.
Είχαμε λάβει ήδη τις μέρες που προηγήθηκαν μηνύματα επιδοκιμασίας από πολλούς δρομείς που επιβεβαίωναν πως επέλεξαν το συγκεκριμένο αγώνα γιατί προβάλει την πραγματική έννοια του μαζικού λαϊκού αθλητισμού, μακριά από εμπορευματοποιήσεις αγώνων και που είναι στημένος με πολύ μεράκι, φιλική ατμόσφαιρα και αγάπη για το αποτέλεσμα, σε μια διαδρομή μέσα στον καταπράσινο μεσσηνιακό κάμπο.
Όλα ξεκίνησαν την παραμονή του αγώνα με το pasta party και την ενημέρωση των αθλητών.
Την Κυριακή το πρωί οι συνθήκες του αγώνα στην αρχή ήταν ιδανικές  λόγω της αυξημένης συννεφιάς και του ψιλόβροχου που είχε προηγηθεί, αλλά και της ώρας έναρξης  7 πμ από τη κεντρική πλατεία, που έδινε το δικαίωμα στους αγωνιζόμενους να τρέξουν το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα πριν η ζέστη και η υγρασία λόγο εποχής αυξηθεί και που μεγαλύτερο μέρος του αγώνα βοήθησε τους αθλητές να διατηρήσουν την ενεργεία τους.
Μια ξαφνική καταιγίδα ίσως χάλασε για λίγο τα σχέδια των αγωνιζόμενων που ξεκίνησε όταν βρίσκονταν περίπου στο μισό του αγώνα και κράτησε για είκοσι περίπου λεπτά, αλλά τελικά δεν φάνηκε να τους επηρεάζει, για να φθάσουν χωρίς προβλήματα στο τέλος. Μετά τις βραβεύσεις των νικητών δόθηκε δωρεάν γεύμα «αποκατάστασης» που απόλαυσαν όλοι  με την παραδοσιακή γουρουνοπούλα.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ απ’ την Οργανωτική Επιτροπή και το Δ.Σ. του Σ.Δ.Υ. Μεσσηνίας σε σας τους αθλητές πρωταγωνιστές του αγώνα, στους αξεπέραστους εθελοντές  για την υπερπολύτιμη βοήθεια και τη διάθεσή τους και φυσικά σε όλους τους θεσμικούς παράγοντες και υποστηρικτές της περιοχής , που ανταποκρίθηκαν στα αιτήματά για τη φροντίδα και την προστασία του αγώνα».