Τετάρτη, 15 Ιούνιος 2016 13:20

Το Σάββατο ο Γύρος της Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από τον
Το Σάββατο ο Γύρος της Κυπαρισσίας

Ο 21ος Γύρος της Κυπαρισσίας θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σάββατο το απόγευμα σε μια γιορτή του αθλητισμού με ανοιχτή συμμετοχή και κατηγορίες για όλους.

Μια εκδήλωση που έχει γίνει θεσμός για αυτό και κρατά τόσα χρόνια προσελκύοντας κάθε χρόνο δεκάδες αθλητές και απλούς πολίτες. Χαρακτηριστικό είναι ότι πέρυσι οι συμμετοχές έφτασαν τις 390 και στόχος φέτος είναι επαναληφθεί κάτι ανάλογο με ακόμη περισσότερες.

Χθες για τον συγκεκριμένο αγώνα δόθηκε συνέντευξη τύπου από τους διοργανωτές που είναι ο Δήμος Τριφυλίας και ο Φορέας Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Αθλητισμού του Δήμου.

Χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας επισήμανε ότι για το Δήμο Τριφυλίας ο αθλητισμός, ο πολιτισμός, η παιδεία, η εκπαίδευση είναι σε προτεραιότητα. Ο γύρος της Κυπαρισσίας είναι θεσμός που τον έχουν αγκαλιάσει οι πολίτες και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο παρά να τους δίνουμε διάρκεια και προοπτική. Ευχαρίστησε δε όσους βοηθούν στην διοργάνωση του και κυρίως τους εθελοντές.

Ο πρόεδρος του Φορέα Ζαχαρίας Κανελλόπουλος αφού αναφέρθηκε στις αθλητικές εκδηλώσεις που γίνονται σε όλο το δήμο επισήμανε ότι στόχος του δήμου είναι η ανάδειξη όλων των αθλημάτων με σημαντικές διοργανώσεις. Ο 21ος Γύρος της Κυπαρισσίας είπε έχει γίνει θεσμός και βούληση τους είναι αυτός ο θεσμός να περπατήσει ακόμη περισσότερο και να τον αγκαλιάσει ακόμη περισσότερος κόσμος. Οι αγώνες είπε δεν είναι μόνο για αθλητές αλλά για όλους και απεύθυνε κάλεσμα σε όλο τον κόσμο να συμμετάσχει σε αυτή τη γιορτή αθλητισμού.

Φτάνουμε στην 21η χρονιά και αυτό έχει μεγάλη σημασία επισήμανε ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσίγγανος , συμπληρώνοντας πως για την Κυπαρισσία είναι το κορυφαίο αθλητικό γεγονός. Υπογραμμίζοντας ότι ξεκίνησε από τον τότε αντιδήμαρχο Δημήτρη Στρατικόπουλο και την γυμνάστρια Αναστασία Χριστοπούλου.

Η πρόεδρος της ΔΚ Κυπαρισσίας Σταματία Αλεξοπούλου υπογράμμισε πως το συγκεκριμένο αθλητικό γεγονός είναι σημαντικό για την Κυπαρισσία και την Τριφυλία, ευχαρίστησε το Δήμο και το Φορέα για την υλοποίηση του και την ένταξη στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Η αθλήτρια και εθελόντρια σε αυτή τη διοργάνωση Σταυρούλα Μπάκα τόνισε πως είναι πολλοί χαρούμενοι που και φέτος γίνεται η διοργάνωση στην πόλη , περιμένουμε είπε όλο τον κόσμο να έρθει και να συμμετάσχει , να τρέξει , να περπατήσει να γνωρίσει την πόλη και να χαρεί τον αγώνα.

Να σημειώσουμε ότι οι αγώνες έχουν αφετηρία και τερματισμό την κεντρική πλατεία Κυπαρισσίας.

Το πρόγραμμα των αγώνων

17:45 1000 μ. για παιδιά Δημοτικών Σχολείων 
( 3 κατηγορίες αγοριών και 3 κοριτσιών)
18:15 4000 μ. για παιδιά Γυμνασίου, Λυκείου και Ενήλικες 
(3 κατηγορίες αγοριών και 3 κοριτσιών)
19:15 10.000 μ. για αθλητές από 18 ετών και πάνω
(κατηγορίες ανά 10 ετία ανδρών και γυναίκες)
19:15 5.000 μ. Δυναμικό Βάδισμα για αθλητές όλων των ηλικιών

Όλοι οι συμμετέχοντες στο Γύρο της πόλης θα λάβουν αναμνηστικό δίπλωμα. Όλοι οι τερματίσαντες στους αγώνες δρόμου και βαδίσματος θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο. Επιπλέον θα βραβευτούν οι 3 πρώτοι-ες κάθε κατηγορίας.

Κ.Μπ.